ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 2-0

Νίκος Μαρούδας
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 2-0

bet365

Ο καλύτερος ΠΑΣ βρήκε στο 73' το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Λίλα και με το τελικό 2-0 (Ακόστα στις καθυστερήσεις) συνέχισε την εξαιρετική παράδοση επί του Παναιτωλικού, ο οποίος έμεινε για πέμπτο σερί ματς χωρίς γκολ στα Γιάννενα!

Στους Ζωσιμάδες ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι το απόλυτο αφεντικό! Η ομάδα των Ιωαννίνων, επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού και συνεχίζει να ελπίζει για μια θέση στα πλέι οφ...

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Πετράκης για ακόμα ένα παιχνίδι παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2... Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Περιστερίδης, η τριάδα στα στόπερ αποτελούταν από τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Σκόνδρα. Στη μεσαία γραμμή αμυντικός μέσος ήταν ο Τσουκαλάς, με δίπλα του και λίγο πιο μπροστά τους Ακόστα, Λίλα ενώ στις πτέρυγες ήταν ο Στρούνα στα δεξιά και ο Ναδάλες στα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Ίλιτς και Μανιάς.

Αντίθετα ο Γιάννης Ματζουράκης, επέλεξε να κατεβάσει την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Κυριακίδης ήταν στο τέρμα, με τους Κούσα και Μάκο στα στόπερ και τους Μύγα και Μαρτίνες δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Πάουλο, Βασιλούδης, ενώ η επιτελική τριάδα αποτελούταν από τους Μουνιό, Κάπελ στις πτέρυγες και τον Ουάρντα πίσω από τον προωθημένο Μαρκόφσκι.

Καλύτερος ο ΠΑΣ

Παραδοσιακά ο ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του δεν είναι εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα... Αυτό το έδειξε και κόντρα στον Παναιτωλικό. Η ομάδα των Ιωαννίνων, μπήκε με... άγριες διαθέςσει στο ματς και απείλησε για πρώτη φορά στο 5' με σουτ του Ακόστα, ενώ στο 9' έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μανιάς μετά από ασίστ του Ίλιτς με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.

Η πίεση συνεχίστηκε και ήρθαν οι χαμένες ευκαιρίες του Ακόστα και του Ίλιτς στο 10' και στο 26'. Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός, έμεινε σε κάποια μακρινά σουτ τα οποία με εξαίρεση αυτό του Κάπελ στο 35' δεν ήταν ικανά να απειλήσουν ουσιαστικά τον Περιστερίδη.

Χαμηλός ρυθμός μέχρι το 65'...

Η επανάληψη άρχισε με το παιχνίδι να έχει αρκετά χαμηλό ρυθμό και τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να βγει μπροστά και να εκμεταλλευτεί την κούραση που είχε από το πρώτος μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο οι γηπεδούχοι μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήραν και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ένα 25λεπτό μόνο ΠΑΣ!

Από το 67' και μετά, στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα! Μέσα σε δύο λεπτά οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλε ευκαιρίες, με την πρώτη στο 67' να την χάνει με κεφαλιά ο Μανιάς. Στο 68', ο τρομερός Κυριακίδης κράτησε το μηδέν και στο σουτ του Ίλιτς, ενώ στην επόμενη ακριβώς φάση ο Τζημόπουλος έστειλε την μπάλα από την μικρή περιοχή άουτ.

Το γκολ φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει και τελικά στο 73' έγινε το 1-0. Εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Λίλα και η μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη που αυτή την φορά δεν είχε απάντηση... Ο ΠΑΣ είχε φτάει στο γκολ που ήθελε, αλλά δεν σταμάτησε εκεί!

Στο 77' και πάλι ο Τζημόπουλος, με κεφαλιά είδε τον Κυριακίδη να τον σταματά, κάτι που δεν έκανε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στο 92'. Τότε ο Ακόστα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ηλιάδη, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε μια πανάξια και σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας.

Man of the match: Ο Λίλα ήταν ο ποδοσφαιριστής που βρήκε τον τρόπο και κέρδισε τον Κυριακίδη, που μέχρι το 73' κρατούσε τον Παναιτωλικό μόνος του! Έτσι, του πήρε και τον τίτλο του MVP οδηγώντας την ομάδα του σε μια σημαντική νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Καθόλου δεν φάνηκε στο παιχνίδι ο Μάρκο Μαρκόφσκι. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού έμοιαζε αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα και δεν ήταν καθόλου απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα.

Στο ύψος του: Ποιος άλλος από τον Κυριακίδη! Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού κρατούσε μόνος του τους φιλοξενούμενους για 73 λεπτά και αν έπαιρνε κάτι η ομάδα του Αγρινίου στα Γιάννενα, τότε θα το χρωστούσε σε αυτόν...

Η γκάφα: Την έκανε ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα λίγο πριν φτάσει η ομάδα του στο γκολ! Μιλάμε για τον Μανιά, που στο 67' αντί να κάνει μια κεφαλιά προς το τέρμα από το ύψος του πέναλτι, προτίμησε να σκάσει κάτω την μπάλα και να προσπαθήσει να την περάσει πάνω από τον Κυριακίδη, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία.

Το στραγάλι: Ο Καραντώνης είχε ένα εύκολο παιχνίδι, χωρίς πολλές δύσκολες φάσεις... Μάλιστα, στις λίγες αμφισβητούμενες φαίνεται πως έχει πάρει την σωστή απόφαση. Καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές.

Το ταμείο του Gazzetta: Ήθελε την νίκη και την πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα! Από τα πρώτα λεπτά μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό το τρίποντο. Ένα τρίποντο που πλέον τον φέρνει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Ήταν καλύτερος και δίκαια πήρε τη νίκη. Από την άλλη ο Παναιτωλικός, θα έμενε ευχαριστημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας. Φάνηκε σε όλο το παιχνίδι με το πως ήταν στημένος, αλλά δεν τα κατάφερε...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μανιάς (82’ Γιάκος), Ναδάλες (90’+3’ Καρανίκας), Ακόστα, Στρούνα, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ίλιτς (90’ Ηλιάδης).

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (87’ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο (79’ Χαντάκιας), Βασιλούδης (79’ Φερέιρα), Ουάρντα, Κάπελ, Μουνιός, Μαρκόβσκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα