Ρόμα - Φιορεντίνα 4-1

Ρόμα - Φιορεντίνα 4-1

bet365

Το ντέρμπι έγινε περίπατος καθώς η εκπληκτική Ρόμα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ισοπέδωσε (4-1) την Φιορεντίνα, έκανε το 7x7 και είναι ξεκάθαρο φαβορί για την έξοδο στο Champions League!

Ο αγώνας του Olimpico αναμενόταν αμφίρροπος αλλά οι Τζαλορόσι του Σπαλέτι είναι σε τρελή κατάσταση και το απέδειξαν ξανά. Με τον Σαλάχ να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Ελ Σαραουί να σκοράρει ξανά, η Ρόμα δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στους κουρασμένους Βιόλα και ανέβηκαν στην 3η θέση, πλησιάζοντας παράλληλα -έστω με ματς περισσότερο- στο -2 από τη Νάπολι και το -5 από την Γιουβέντους. Μπήκε ως αλλαγή ο Τότι και είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις.

Το ματς ήταν μοιρασμένο στο ξεκίνημα του, με την Φιορεντίνα να γίνεται απειλητική στο 13', όταν ο Ροντρίγκες έβγαλε ωραία για τον Ιλιτσιτς, το σουτ του οποίου εντός περιοχής έφυγε λίγο άουτ. Οι Βιόλα ήθελαν σιγά-σιγά να κάνουν το παιχνίδι τους αλλά η Ρόμα πήρε τον έλεγχο και, όπως αποδείχθηκε, δεν ήθελε πολλά για να απλοποιήσει την κατάσταση... Στο 22' ο Πιάνιτς πέρασε την κάθετη για τον Σαλάχ και αυτός έδωσε έτοιμο το 1-0 στον Ελ Σαραουί, για να έρθει αμέσως μετά, στο 25', το 2-0 από το σουτ του Αιγύπτιου που κόντραρε στον Αστόρι! Δύο λεπτά μετά, μάλιστα, το λάθος του Αστόρι έβγαλε τετ α τετ τον Περότι αλλά η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι!

Για να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για την Φιορεντίνα, η οποία έμοιαζε να τα έχει χαμένα, ήρθαν οι δύο αναγκαστικές αλλαγές (Τέγιο αντί Μπόρχα Βαλέρο και Μπαντέλι ανί Βεσίνο), για να έρθει το 3-0, μέσα σε αποθέωση, στο 38' από την ασίστ του Ελ Σαραουί και το τελείωμα του Περότι από κοντά. Το ματς ήταν ένας μονόλογος των Τζαλορόσι αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Φιορεντίνα ξαναμπήκε στον αγώνα, όταν ο διαιτητής έδωσε (μάλλον γενναιόδωρο) πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντιν στον Τέγιο και ο Ιλιτσιτς μείωσε (3-1).

Για τους Τοσκανούς ήταν μονόδρομος το να επιτεθούν από το ξεκίνημα της επανάληψης για να μειώσουν κι άλλο αλλά στο 58' κατάλαβαν κι αυτοί ότι όλα τελείωσαν, όταν ο Πιάνιτς έβγαλε μαγική μπαλιά στον Σαλάχ και αυτός πλάσαρε όπως έπρεπε τον Ταταρουσάνου (4-1). Ο Πάουλο Σόουζα ήξερε ότι δεν θα άλλαζε κάτι στη συνέχεια, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σήκωσε στο πόδι το Olimpico όταν πέρασε στο ματς τον Τότι στο 76' και ο Capitano στάθηκε άτυχος στο 92' αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ... Ισως να το κράτησε το γκολ για κάποιο άλλο ματς αφού πλησιάζουν τα (κολλητά) ντέρμπι με Λάτσιο και Ιντερ...

Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Σέζνι, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ρούντιγκερ, Ντιν, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Κεϊτά, Σαλάχ (86' Τζέκο), Περότι (62' Βενκέρ), Ελ Σαραουί (76' Τότι).

Φιορεντίνα (Πάουλο Σόουζα): Ταταρουσάνου, Ρονκάλια, Γκονζάλο Ροντρίγκες, Αστόρι, Αλόνσο, Τίνο Κόστα, Βεσίνο (34' Μπαντέλι), Μπόρχα Βαλέρο (29' Τέγιο), Μπερναρντέσκι, Ιλιτσιτς (68' Μάτι Φερνάντες), Κάλινιτς.

 

SERIE A Τελευταία Νέα