Tα είπαν Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Σαββίδης!

Gazzetta team
Tα είπαν Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Σαββίδης!

bet365

Οι ηγέτες Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (μέσω τηλεδιάσκεψης ο Σαββίδης) συζήτησαν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στα γραφεία του Δημήτρη Μελισσανίδη, όπου τέθηκε ακόμη και το θέμα της αποχώρησης από το πρωτάθλημα. Διαβάστε τις απαντήσεις...

Τα όσα έγιναν στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και η απόφαση του Υφυπούργου Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για οριστική διακοπή του Κυπέλλου έφερε νέα κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι, ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος γύρισε το βράδυ της Πέμπτης από την Ελβετία, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Λούμπος Μίχελ προγραμμάτισαν έκτακτη συνάντηση, με τον Ιβάν Σαββίδη να συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης από το Ροστόβ!

Το θέμα της αποχώρησης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος ήταν αυτός που... έριξε στο τραπέζι το ενδεχόμενο αποχώρησης και των τριών ομάδων από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας από αυτή την χρονική περίοδο! Η πρόταση συζητήθηκε από την πλευρά της Ένωσης και του κ. Μελισσανίδη εκφράστηκαν αμφιβολίες για το πόσο μια τέτοια κίνηση μπορεί να αποφασιστεί τόσο άμεσα. Τελικά υπήρξε κοινή πλεύση ως προς το ότι μια τέτοια απόφαση τη δεδομένη χρονική στιγμή, με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί, δεν έχει μεγάλη βαρύτητα.

Πίεση προς ΕΠΟ

Φυσικά συζήτηση έγινε και για το θέμα της ΕΠΟ με κοινή συνισταμένη όλων να είναι η παραίτηση Γκιρτζίκη και η αλλαγή διοίκησης. Μάλιστα οι διοικητικοί ηγέτες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ συμφώνησαν για... σειρά πρωτοβουλιών που πάντως στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχουν ανακοινωθεί. Στόχος είναι να εξαντληθούν όλες οι νόμιμες μέθοδοι για την ανατροπή της νυν διοίκησης.

Η συζήτησή τους έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/3) στα γραφεία του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Πειραιά, με στόχο να ληφθούν αποφάσεις και να γίνουν συντεταγμένες κινήσεις προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις, σε συνεννόηση και με την Πολιτεία, για την αλλαγή των δεδομένων και στην Ομοσπονδία. Το παρών, εκτός από τους τρεις «μεγάλους», έδωσαν και συνεργάτες τους, όπως ο Παναγόπουλος από τον Παναθηναϊκό και ο Δέδες από την ΑΕΚ.

Την Τρίτη τα σπουδαία

Από την στιγμή που η «κίνηση των τριών»... είδε το φως της δημοσιότητας δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει και μια κοινή θέση μέσω ανακοίνωσης!

Το επόμενο επεισόδιο αναμένεται να λάβει χώρα την Τρίτη, στη συνεδρίαση των ιδιοκτητών των ομάδων της Σούπερ Λιγκ που συγκάλεσε ο Γιώργος Μποροβήλος για την Τρίτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανόν να δώσουν το παρών τόσο ο Ιβάν Σαββίδης, όσο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παρότι τυπικά δεν έχει σχέση με την διοίκηση της Ένωσης.

Ήταν χαρακτηριστική μάλιστα η θέση του «Τίγρη»: «Εμείς ως ΑΕΚ πάθαμε τη μεγαλύτερη ζημιά από τη διακοπή του κυπέλλου. Αλλά να ξέρετε, πως δεν βάζουμε τη δική μας ζημιά πάνω από τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση, με κάθε κόστος. Αυτό είναι πάνω απ’ όλα»

Από την πλευρά του ο Ιβάν Σαββίδης με την... βοήθεια της τεχνολογίας ξεκαθάρισε πως «ο ΠΑΟΚ δεν θα κάνει πίσω με κάθε κόστος. Είμαι έτοιμος να αναλάβω ολόκληρο το κόστος μέχρι να ανατραπεί η διοίκηση της ΕΠΟ του Γκιρτζίκη και να καθαρίσει το ποδόσφαιρο».

Ακόμα κι αν τελικά δεν δώσουν το «παρών», όποιοι εκπροσωπήσουν τους τρεις θα παίξουν... φουλ επίθεση προς ΕΠΟ και διαιτησία, πιέζοντας για κάθαρση! Στα γραφεία της Λίγκας πάντως δεν θα μπορεί να βρεθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς στον Ολυμπιακό ασκούν διοίκηση οι Γιάννης Βρέντζος και Τάκης Αγραφιώτης, οι οποίοι και εκπροσωπούν τους «ερυθρόλευκους» σε Λίγκα και ΕΠΟ μετά τη σχετική απόφαση για απαγόρευση ενασχόλησης του Μαρινάκη με το ποδόσφαιρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα