Επανάστασιςςςςςςςςςςςς...

Επανάστασιςςςςςςςςςςςς...

Επανάστασιςςςςςςςςςςςς...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την Επανάσταση στην Θεσσαλονίκη, χωρίς την... Θεσσαλονίκη.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι τοπικιστής. Σε αρκετές φορές πιάνω τον εαυτό μου και με τάσεις μισαλλοδοξίας. Κυριολεκτικά όμως! Ίσως να είμαι και...χαζός που το δηλώνω δημόσια, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Αν μη τι άλλο δεν είμαι Υποκριτής...

Εκεί που λέω ότι δεν θα ασχοληθώ με όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες, λες και τα λένε για να γράψω, να πω, να ξεσπάσω. Και πιστέψτε με στην Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη το βράδυ έτσι σκέφτονται οι περισσότεροι Αρειανοί, αλλά και Ηρακλειδείς.

Πολλές φορές σε κείμενά μου για την διαιτησία και τις αδικίες που έχει υποστεί ο ΑΡΗΣ κατηγορούμαι ότι ανάβω φωτιές. Στην Θεσσαλονίκη που υπεραγαπώ όμως βλέπω ότι ορισμένοι άνθρωποι στον βωμό εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων προσπαθούν από την μία να μας βγάλουν όλους τρελούς και από την άλλη να κάνουν το άσπρο-μαύρο.

Και προφανώς ο...χρωματισμός μόνο τυχαίος δεν είναι. Έφτασαν στο σημείο να ονομάζουν κάποιοι επανάσταση το ντου και όσα έγιναν στην Τούμπα. Πολλές επαναστάσεις στην ιστορία βέβαια κατέληξαν σε εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Έχει φτάσει στο σημείο να μιλάει για κάθαρση ο... Χατζηαποστόλου. Αυτός που μεσουρανούσε επί Γκαγκάτση και μετά το ματς με τον Σταυρίδη και το δολοφονικό τάκλιν του Γεωργιάδη βρήκε άψογη την διαιτησία. 'Εχουν εμφανιστεί όσοι τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν στην ΕΠΟ και έφεραν στο ποδόσφαιρο Σαρρή, Γκιρτζίκη και τους συν αυτώ και τώρα θέλουν να επιστρέψουν για να αντικαταστήσουν, αυτούς που τους αντικατέστησαν!!!

Ακούω καθημερινά το...bulling σε ΑΡΗ και Ηρακλή. Τις δυο ομάδες που έχουν κατακρεουργηθεί από αυτό ακριβώς το σύστημα, όχι με ένα πέναλτι ή μια φάση. Τους γκρεμοτσάκισαν κατηγορίες ολόκληρες. Αλλά τώρα στην Θεσσαλονίκη θέλουν να ενωθούν με τον ΠΑΟΚ!

Αφήνω στην άκρη το οπαδικό του “μια ομάδα, μία πόλη!” Πάω στο παραγοντικό. Τι έχει κάνει ο ΠΑΟΚ για την Θεσσαλονίκη όλα αυτά τα χρόνια; ΤΙΠΟΤΑ! Για τον εαυτό του και πολύ καλά έκανε ότι έκανε. Μην ζητάς όμως από τον Αρειανό ή τον Ηρακλειδέα, στήριξη όταν όποτε χρειάστηκαν την ενότητα όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά τους οδήγησε στην διάλυση. Και να σας πώ κάτι ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ. Το θέμα μου για όσους δεν καταλαβαίνουν δεν είναι ο επίσημος ΠΑΟΚ. Ανώνυμη εταιρία είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ. Τα έχω με αυτούς που αν δεν δώσεις την στήριξη, αρχίζουν να σε προσβάλουν και να σε εξοργίζουν με τις αστειότητες περί ΟΣΦΠ.

Πάμε με πραγματικά γεγονότα. Υπόθεση δελτίων ΑΡΗ. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του αντιπροέδρου κ. Κώστα Ορφανού ψηφίζει κόντρα στον ΑΡΗ. Δεν χρειάζεται να θυμίσω τι συνέβη και στο ματς Καλαμαριά-ΠΑΟΚ. Υπόθεση υποβιβασμού Ηρακλή; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με Πρόεδρο Ζαγοράκη στηρίζει τον υποβιβασμό Ηρακλή. Υπόθεση σκανδάλου πέρσι με την ΕΠΟ και την αλλαγή ΚΑΠ. Πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ Τζακ Αγγελίδης. Είδατε καμία αντίδραση; Είδατε κανέναν να φωνάζει για τον Γκιρτζίκη και όλους αυτούς; Εκτός από μένα και 2-3 ακόμα συναδέλφους, δύσκολα. ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ.

Αυτά είναι μόνο ορισμένα ενδεικτικά. Να μην πάρω μία προς μία τις συνεδριάσεις ΕΠΑΕ, Λίγκας. Το πανό στον Βόλο; Τις συνομιλίες των...φίλων Ζαγοράκη-Μπέου και τι έλεγαν για τον Ηρακλή. Τις αδειοδοτήσεις από την ΕΠΟ, ενώ μάλιστα ο εισηγητής κ. Δημητρίου έκανε αρνητική εισήγηση;

Για ποια Θεσσαλονίκη μιλάτε και σε τι διλήμματα προσπαθείτε να βάλετε τον κόσμο του ΑΡΗ (και του Ηρακλή) που έχουν τραβήξει και ακόμα τραβάνε με την ομάδα τους τα μύρια όσα;

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να είναι από την Θεσσαλονίκη είπε ο Σαββίδης. Ο Αντιπρόεδρος και στέλεχός του Μάκης Γκαγκάτσης, δεν τον έχει ενημερώσει ότι ο μπαμπάς του ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος στην ΕΠΟ και ποια ήταν τα αποτελέσματα; Ο κουμπάρος του Βασίλη, Θόδωρος Ζαγοράκης; Ο Υποψήφιος Βαγγέλης Γραμμένος που τότε μαζί με τον Διονύση Ψωμιάδη ούρλιαζαν κατά του Γκαγκάτση, αλλά τώρα φιλιούνται σταυρωτά;

Για τον Υφυπουργό φυσικά Αθλητισμού μόνο καλά έχει να πει ο Σαββίδης. Η Πολιτεία πλέον δεν είναι εχθρός. Έσβησε εκατομμύρια χρεών και πλέον είναι συνομιλητής μας για Τούμπα και Καρατάσιου. Είναι Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση.

Ακούω όλη μέρα να λέμε μπράβο στον Μακ που έφτυσε και έσπρωξε τον Μήτσιο. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, αυτός δεν ήταν που έδωσε το μούφα-πέναλτι σε Τζαβέλλα; Η...επανάσταση ξεκουράζονταν σε εκείνο το παιχνίδι.

Προφανώς θέλουμε διαιτητές σαν τον Σιδηρόπουλο που προμοτάρουν άπαντες στην Θεσσαλονίκη. Πώς τα φέρνει όμως η ζωή. ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΑΣΗ ΚΡΕΣΙΤΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑ και ο “κορυφαίος Έλληνας ρέφερι” για τον Μάλαμα Τεβεκέλη μάλλον, έδωσε κίτρινη. Τι φωνάζεις ρε Αρειανέ;

Γιατί φώναζες για Σταυρίδη, Παμπορίδη, Καλόπουλο και τον πανμέγιστο Βασσάρα που ακόμα και αυτός και η σύζυγος είναι στην ΕΠΟ; Όταν φώναξες για τον Παππά, τον Μάνταλο, τον Μαντάκη, τον Αρετόπουλο, τον Μήτσιο, τον Αλεξέα, τον Μπαλτά, τον Τάτση, τον Δαλούκα, τον Σταθόπουλο, τον Κύρκο, τον Ζωγράφο, τον Βαλλιάνο, τον Μπίκα, τον τον τον τον τον τον τον τον, ήσουν γραφικός που έφτιαχνες τούρτες για τον ένα χρόνο πέναλτι.

Δεν σε λοιδόρησαν; Δεν σε κορόιδεψαν; Δεν προσπάθησαν να σου δώσουν μία κλωτσιά στον γκρεμό οι...συμπολίτες;. Τώρα έρχονται να σώσουν το ποδόσφαιρο με όπλο όλα τα κακά και τα στραβά των τωρινών. Και εσύ πρέπει να τα ξεχάσεις όλα. Να τα αφήσεις στην άκρη για την...Θεσσαλονίκη. Την Μακεδονία! Μία ομάδα, μία πόλη. Επανάσταση. Και η Χούντα όταν κατέλυσε την Δημοκρατία ως Εθνοσωτήριος Επανάσταση ήρθε.

Επανάστασιςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε... Την επανάσταση όποιος την έκανε μάτωσε. Δεν ήταν στην...πούδρα. Και σε αυτή την πόλη καταποντίστηκαν και διαλύθηκαν γιατί όρθωσαν ανάστημα για διαφορετικούς λόγους ο ΑΡΗΣ και ο Ηρακλής...

Ο καθένας ας αναλάβει, λοιπόν, τις ευθύνες του και απέναντι στον τωρινό Χαλίφη, αλλά και στους εν δυνάμει χαλίφηδες. Έτσι και αλλιώς για τον ΑΡΗ αμφότεροι βρίσκεστε στην αντίπερα όχθη και τις περισσότερες φορές τα στρατόπεδά σας έχουν κοινό...φρούραρχο στην ΕΠΟ. Ή μήπως όχι;

YΓ Όταν ανέβαζα τις φωτό για την ΕΠΟ, μάλλον ορισμένοι ακόμα δεν είχαν ξεκινήσει τον...αγώνα τους! Αφιερωμένη εκ νέου!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!