Έτσι θα κινηθεί η ΕΠΟ!

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ GAZZETTA.GR ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Έτσι θα κινηθεί η ΕΠΟ!

Η ΕΠΟ αποτάνθηκε από την Πέμπτη κιόλας στο νομικό της επιτελείο για το πως μπορεί να φτάσει ακόμα και έως το CAS για την διακοπή του Κυπέλλου. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Gazzetta.gr.

Έτσι θα κινηθεί η ΕΠΟ!
Η ΕΠΟ δεν ρώτησε μόνο τη νομική υπηρεσία της για το θέμα της διακοπής. Αποτάνθηκε και στην αρμόδια υπηρεσία της UEFA - θέμα για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει ήδη - και πιθανώς να κάνει το ίδιο και με εκείνη της FIFA. Όπως της μεταφέρθηκε πάντως δεν είναι μία τόσο απλή διαδικασία να πάει στο CAS (απευθείας) η υπόθεση.
 
Υπάρχει ένα σχετικό νομικό πλαίσιο και ένα περίγραμμα για τέτοιες περιπτώσεις. Άλλωστε πρόκειται για κάτι πρωτοφανές αλλά και χωρίς... προηγούμενο για την τωρινή διοίκηση. Με απόφαση της Πολιτείας να διακόπτεται θεσμός του Κυπέλλου. Δεν προβλέπεται από πουθενά και φυσικά δεν υπάρχει σε κανένα καταστατικό ή διάταξη. Τις προσεχείς ημέρες η Ομοσπονδία θα ενεργοποιηθεί πιο δυναμικά στο κομμάτι αυτό.
 
Αυτήν την στιγμή εξάλλου έχει ανοιχτά μέτωπα. Εκτός του ΠΑΟΚ - που δήλωσε πως αποχωρεί - υπήρχαν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Ατρόμητος που ήθελαν να συνεχιστεί κανονικά το Κύπελλο (σ.σ. η ΑΕΚ τάχθηκε με τον τρόπο της υπέρ Κοντονή ως προς την άποψη πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για το ποδόσφαιρο και όχι για το αγωνιστικό σκέλος). Επίσης είναι τα χρήματα που θα διεκδικήσει ο OTE TV από τα διαφυγόντα κέρδη από την μη τέλεση των αγώνων αλλά και τα κέρδη που χάνει και η ίδια η Ομοσπονδία. 
 
Έτσι εξετάζεται και η πιθανότητα για τις νομικές κινήσεις που μπορούν να γίνουν και στο... εσωτερικό (σε επίπεδο δικαστικό ή προσφυγής στο ΣτΕ). Η ΕΠΟ δεν ήθελε μία τέτοια εξέλιξη και ούτε θεωρεί πως έχει ευθύνη. Έτσι είναι της άποψης πως δεν γίνεται να πληρώσει τα... σπασμένα για την απόφαση Κοντονή. Και φυσικά θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανατραπεί αυτή η απόφαση Κοντονή και Πολιτείας.

Best of internet