Πρωτάθλημα μόνο με κάθαρση ή δική τους λίγκα!

Πρωτάθλημα μόνο με κάθαρση ή δική τους λίγκα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πρωτάθλημα μόνο με κάθαρση ή δική τους λίγκα!

bet365

Στις ακραίες καταστάσεις, χρειάζονται ακραίες αντιδράσεις.Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν μπροστά τους μία ιστορική ευκαιρία. Γράφει ο Νίκος Αθανασίου.

Τα πράγματα είναι απλά. Πολύ απλά. Στις ακραίες καταστάσεις, στην δικτατορία των τελευταίων είκοσι ετών και στην εγκαθίδρυση μίας άνευ προηγούμενου ποδοσφαιρικής χούντας «απαντάς» μόνο με ακραίες αντιδράσεις. Τα λόγια, οι ανακοινώσεις, οι καυστικές δηλώσεις είναι μόνο και μόνο για να περνάει η ώρα. Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, δεν έχουν την παραμικρή τσίπα οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση, κάνουν πλάκα, χαβαλέ, θεωρούν πως είναι πάνω από τους νόμους ενός υποτίθεται ευρωπαϊκού κράτους που στην πραγματικότητα αποτελεί μία μικρογραφία της Κολομβίας!

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ιστορική ευκαιρία. Πλέον, δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός έτοιμος για την «επανάσταση». Είναι ο ΠΑΟΚ είναι και η ΑΕΚ. Τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας απαιτούν επιτέλους ξήλωμα αυτής της σάπιας κατάστασης, απαιτούν ισονομία, κάθαρση, απαιτούν ένα τέλος στον βιασμό της κοινής λογικής και θέλουν πίσω τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ.

Έφτασε η ώρα που τα λόγια δεν έχουν την παραμικρή σημασία. Έφτασε η ώρα των πράξεων! Οι τρεις ομάδες έχουν δύο επιλογές, από την στιγμή που συμφωνούν ότι έτσι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η πρώτη είναι να μην κατέβουν ξανά σε πρωτάθλημα, το οποίο θα γνωρίζουν όλοι πως έχει κριθεί πριν ξεκινήσει. Να μην κατέβουν ξανά σε πρωτάθλημα, στο οποίο πρωταγωνιστούν υπόδικοι, στο οποίο κάνει κουμάντο η μαφία και η κάθε λογής εγκληματική οργάνωση. Σε ένα πρωτάθλημα που σφυρίζουν διαιτητές-κατηγορούμενοι, σε ένα πρωτάθλημα που η διαφθορά έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής.

Αν δεν γίνει αυτό, θα είναι συνυπεύθυνοι για όσα θα ζουν κατά την διάρκεια της κάθε σεζόν. Απλά πράγματα, για να είμαστε ξηγημένοι. Το λάθος έγινε μία φορά το περυσινό καλοκαίρι σε ένα πρωτάθλημα που δεν έπρεπε να ξεκινήσει μετά τις αποκαλύψεις της δικαιοσύνης και τις διώξεις. Το κόστος της αποχώρησης θα είναι μεγάλο αλλά σίγουρα δεν είναι μεγαλύτερο από την κοροϊδία που ζούν οι ομάδες κάθε χρόνο. Θα είναι μεγάλο αλλά σίγουρο δεν είναι μεγαλύτερο από τον ντόρο που θα δημιουργηθεί στην Ευρώπη και επί της ουσίας θα κάνει την ΟΥΕΦΑ να ασχοληθεί με την ποδοσφαιρική μας μπανανία.

Η δεύτερη επιλογή είναι ακόμη πιο απλή, με την λογική ότι εδώ που φτάσαμε είναι μονόδρομος οι ακραίες αντιδράσεις. Από την στιγμή που συνεχίζουν να προκαλούν, από την στιγμή που αδιαφορούν για ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα που «βράζει», σηκώνεσαι, φεύγεις και δημιουργείς την δική σου Λίγκα. Πιστεύετε δεν υπάρχουν ομάδες που θα ακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ; Μην τις «πιάσουμε» μία προς μία. Πιστεύετε πως μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της ΕΠΟ και της όποιας Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα παίζει μόνο ο Ολυμπιακός; Δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον, άρα δεν θα έχει και έσοδα, και αργά ή γρήγορα όσοι παραμείνουν στο πλευρό των «ερυθρολεύκων» θα... χαιρετίσουν!

Το θέμα είναι πως πρέπει να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στα λόγια. Ο κόσμος βαρέθηκε, δεν μπορεί άλλο, έχει σαλτάρει. ΛΥΣΕΙΣ κύριοι, ΛΥΣΕΙΣ...

Υ.Γ1: Καλοί μου αναγνώστες, εσείς που κατά δεκάδες στα σχόλια και όλοι με κόκκινα προφίλ μετά το ντέρμπι που δεν έγινε στην Λεωφόρο με κατηγορούσατε για «χουλιγκάνο», καταλάβατε τι έγινε χθες στην Τούμπα; Το... πιάσατε το ξεβράκωμα του κυρίου Παππά; Καταλάβατε γιατί ο κανονισμός είναι πάντα αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός; Ο εν λόγω ρέφερι ματαίωσε ένα παιχνίδι που μετά από μία φωτοβολίδα(πέρα για πέρα ηλίθια ενέργεια) ήταν για ένα δίωρο ΕΚΚΛΗΣΙΑ και προσπάθησε να τελειώσει ένα παιχνίδι τρεις φορές και ενώ πίσω του καιγόταν το γήπεδο, ένα παιχνίδι με μπουκάλι στον Μάρκο Σίλβα!

Κοινός παρανομαστής τα «θέλω» του Ολυμπιακού. Στην Λεωφόρο δεν ήθελαν να παίξουν και δεν έπαιξαν. Στην Τούμπα ήθελαν να παίξουν, έχοντας και την καβάτζα του 2-1 και έκαναν τα πάντα για να τελειώσει το ματς. Μαζί με τις συλλήψεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, έπρεπε πρώτος να συλληφθεί αυτός ο επικίνδυνος τύπος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.