Χωρίς δικαιοσύνη, ΔΕΝ υπάρχει ειρήνη!

Χωρίς δικαιοσύνη, ΔΕΝ υπάρχει ειρήνη!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα έγιναν στην Τούμπα, εξηγεί γιατί ΔΕΝ ευθύνεται πλέον η Πολιτεία, προτείνει λύση και μας «πάει» τελικό Κυπέλλου.

Προφανώς η κουβέντα έπειτα από έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε (εννοείται ότι σε αυτόν αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός) λόγω επεισοδίων και οριστικής διακοπής αφορά τα αίτια που προκάλεσαν το πρόωρο φινάλε του…

Κάποιοι θα μιλούν – γράφουν όπως πάντα για τους… κάφρους, τους μπαχαλάκηδες και θα τα χρεώσουν κυρίως σε αυτούς και άλλοι θα σημειώνουν για το σύστημα και μία ακόμη παράστασή του σε ένα ακόμη ματς, μία ακόμη φορά, για έναν ακόμη θεσμό!

Μάλιστα όσο περνούν οι μέρες η συζήτηση θα… ανοίγει. Θα υπάρχουν ευθύνες (δικαίως) στην Πολιτεία, στα ΜΜΕ, οι δήθεν (για μένα) αντικειμενικοί δημοσιογράφοι θα τα χώνουν σε εμάς τους ρεπόρτερ ομάδας επειδή τυγχάνει να λέμε αντρίκεια πως είμαστε ΑΕΚ –‘’μιλώντας’’ για μένα– λες και εκείνοι δεν είναι κάποια ομάδα από παιδιά, απλά έτυχε κι ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά.

Η αλήθεια απλά θα περιγράφεται. Θα την… ακουμπούν επιδερμικά! Δεν θα την αναδεικνύουν όμως. Δεν θα πάνε ποτέ ουσιαστικά ΟΛΟΙ μαζί (και από το χώρο μου) στο δια ταύτα. Δεν θα μπουν στην ουσία του ζητήματος.

Δικαιολογούνται όσα έγιναν στην Τούμπα; Έπρεπε να συμβούν; Ή στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας πριν το ματς με τον Ολυμπιακό; Είτε στο ΟΑΚΑ στο περσινό ματς Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον ίδιο αντίπαλο; Η βία δεν είναι η λύση ΠΟΤΕ και προσωπικά είμαι απόλυτα ενάντια σε κάτι τέτοιο. Όμως η βία είναι δυστυχώς και η κατάληξη αντίδρασης από τη μάζα σε μία επαναλαμβανόμενη –μη τιμωρούμενη– κατάσταση αδικίας (και μάλιστα επί σειρά ετών). Και αφού υπάρχει η σπίθα χρόνια, θα ρθει και η φωτιά απλά για ένα - δυο σφυρίγματα!

Χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη… Δεν μπορεί να υπάρξει κύριοι είτε το θέλετε και το εύχεστε είτε όχι… Πρέπει να το εμπεδώσουν ΟΛΟΙ και γρήγορα γιατί έρχεται ένας τελικός Κυπέλλου ο οποίος αν καταφέρει και προκριθεί η ΑΕΚ θα έχει το χαρακτήρα της… επανάστασης και δεν κάνω δυστυχώς πλάκα!

Ας ασχοληθούμε λίγο με τον Παππά και τη διαιτησία του στην Τούμπα. Ήταν τέτοια που δικαιολογεί αυτές τις αντιδράσεις και τα επεισόδια; Για μένα ναι, για άλλους όχι αφού έχουν γίνει και πολύ χειρότερα (οκ). Ας πάμε όμως να δούμε απλά και τυπικά τα λάθη: με το σκορ στο 1-0 δεν αποβάλλεται ο Μιλιβόγεβιτς (ξανά με τον ΠΑΟΚ) για χτύπημα σκόπιμο με αγκώνα σε πρόσωπο αντιπάλου.

Νωρίτερα στο 0-0 δεν δίνει φάουλ στον ΠΑΟΚ σε σούπερ θέση σε μαρκάρισμα του Βούρου αν δεν κάνω λάθος. Έπειτα σε αντίστοιχη φάση δίνει φάουλ (και όχι πέναλτι ως όφειλε) υπέρ του Φορτούνη από όπου έρχεται και το 1-1 και στο τέλος του ματς δεν δίνει πέναλτι και αποβολή στον Καπίνο για πέναλτι πάνω στον Μακ. Και δεν το δίνει σκόπιμα ο Μήτσιος αφού ο Παππάς ήταν μακριά (είναι και 5 τα αγόρια στα ματς Κυπέλλου)!

Προτού φυσικά φτάσουμε στη φάση του πέναλτι του Μακ το ματς θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και διακοπεί οριστικά από τον διαιτητή που δεν άφησε να γίνει το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Αν μη τι άλλο κ. Παππά είναι ύποπτη και σκόπιμη η κίνηση αυτή από την πλευρά σας. Οπότε…

Γιατί δεν το διέκοψε στη διακοπή για το ποτήρι στην πλάτη του Σίλβα; Τι σημαίνει ότι ο (και) ο Ολυμπιακός συναίνεσε στο να συνεχιστεί το ματς; Τι είναι ο Ολυμπιακός για να μην εφαρμόζονται οι κανονισμοί και να υποδεικνύει σε διαιτητή τι να κάνει και τι να μην; Υπάρχουν κανονισμοί ναι, ή όχι; Γιατί δεν εφαρμόζονται όπως προβλέπεται; Ποιοι έλεγαν στον Παππά να ξαναβγεί στον αγωνιστικό χώρο (και αυτός το έκανε) ακόμη και μετά το ντου οπαδών;

Από όλα αυτά καταλήγουμε πολύ εύκολα στο συμπέρασμα πως όσα έγιναν και ακολούθησαν τα ήθελαν και τα επεδίωξαν. Ειδικά ο Παππάς… Οπότε προφανώς και δυστυχώς δικαιολογείται η βία και τα επεισόδια που είδαμε, αφού τα προκάλεσαν, τα ήθελαν, τα επέτρεψαν και στο τέλος της κουβέντας τα επέβαλλαν!

Τι θα άλλαζε με το 2-2 στο 88’ και με τον Καπίνο εκτός; Τίποτα. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και θα κέρδιζε λογικά στη ρεβάνς. Στην Θεσσαλονίκη παίζεται το ματς, ο ΠΑΟΚ έχει σούπερ έδρα και προφανώς μία τέτοια εύκολη φάση θα έπρεπε απλά να δοθεί! Ειλικρινά σκεφτείτε το λίγο. Θα είχε δοθεί το πέναλτι και δεν θα γινόταν τίποτα.

Τώρα κάποιοι τρέχουν και θα επιβαρυνθεί το ποινικό τους μητρώο (ανάμεσά τους ανήλικοι) επειδή είναι στην εποχή που το αίμα τους βράζει και ξεσπούν. Όπως κάναμε όλοι στην ηλικία τους όταν μας αδικούσαν, όταν νιώθαμε να μας κλέβουν! Παίζουν με ζωές, με παιδιά και το μέλλον τους, με την κάθε οικογένεια που θα τραβήξει μόνη της τον δικαστικό Γολγοθά για το παιδί τους…

Την ίδια ώρα τυπάκια με δήθεν στολές ομάδων και δηλωμένοι στις αποστολές τους (μπράβοι σε βραδινά μαγαζιά την ίδια ώρα) θα βρίζουν και θα το παίζουν μάγκες με ξένες πλάτες, τύποι πρώην δήθεν αντικειμενικοί δημοσιογράφοι θα αποκτούν αντρισμό με ξένα (ξέρετε τι) και ποδοσφαιριστές που δείχνουν τα γεννητικά τους όργανα σε 65.000 κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν στη χώρα μας, να κερδίζουν λεφτά και να κάνουν δηλώσεις εριστικές που προκαλούν βία χωρίς κανένα κόστος.

Κύριοι επαναλαμβάνω: χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη!

Υπάρχει λύση; Ναι… Ξεκάθαρα πλέον! Για μένα είναι αστείο να λέμε – γράφουμε για την Πολιτεία. Το έγκλημα του Κοντονή είναι πως όπως όλοι στον Σύριζα έτσι κι αυτός είπε πολλά ενώ μπορεί να κάνει απειροελάχιστα. Δεν έχει καμία δουλειά η Πολιτεία.

Οι αφεντάδες των ομάδων να δώσουν τη λύση. Και είναι απλή: Δεν αλλάζει το πράγμα; Υπάρχει εγκληματική οργάνωση; Το σύστημα σπρώχνει όπως λένε σκόπιμα τον Ολυμπιακό; Αυτό δεν θέλουν να αλλάξει και ίσως να μην μπορούν; Τότε μιλήστε οι «μεγάλοι» μεταξύ σας και φύγετε. Φτιάξτε κάτι άλλο χωρίς τον Ολυμπιακό. Βρείτε τις ομάδες που θα σας ακολουθήσουν, πείτε στον κόσμο την αλήθεια: εμείς κύριοι θα πάρουμε το κόστος της απόφασης και θα πάμε να φτιάξουμε κάτι νέο και καθαρό χωρίς αυτούς που λέμε ότι καταστρέφουν αυτό που αγαπάτε και προχωρήστε. Επιλέξτε μαζί και τα πρόσωπα που θα υπάρχουν και θα διοικούν το δικό σας προϊόν και τέλος της κουβέντας…

Σκεφτείτε λίγο τώρα με όσα έχουν ήδη συμβεί το ενδεχόμενο να προκριθεί η ΑΕΚ (κάτι αν μη τι άλλο πιθανό) στον τελικό Κυπέλλου και να πάμε ΟΑΚΑ για το ματς με τον Ολυμπιακό. Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι θα γίνει κανονικά και θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι; Πως δεν θα γίνει το παραμικρό; Σε έναν αγώνα που θα ‘χει τον χαρακτήρα για τη μισή Ελλάδα ότι πρόκειται για τη μάχη – επανάσταση του καλού σε βάρος του κακού; Δυστυχώς θαρρώ πως όλοι γνωρίζουμε ήδη ότι δύσκολα θα ξεκινήσει, δύσκολα θα συνεχιστεί και πολύ πιο δύσκολα θα ολοκληρωθεί κανονικά!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...