Κύριε Κοντονή, θέλετε την αλήθεια;

Κύριε Κοντονή, θέλετε την αλήθεια;

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αποδεικνύει μέσα από το blog του στο Gazzetta γιατί γίνονται οι διακοπές των ντέρμπι!

Επειδή όλοι πλέον επικαλούνται τον κύριο Κοντονή, ας το κάνω κι εγώ μία φορά. Με σεβασμό, όμως, προς το πρόσωπό του και προς το θεσμό του Υπουργού Αθλητισμού.

Επειδή όλοι (οι φταίχτες…) του λένε ότι τη βία την προκαλούν οι διαιτητές "που σφυρίζουν υπέρ του Ολυμπιακού", εγώ θα παραθέσω γεγονότα, δεδομένα κι όχι κρίσεις, κατακρίσεις και…υποκρισίες.

Ποια ντέρμπι έχουν διακοπεί τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό φιλοξενούμενο (το φετινό στη Λεωφόρο δεν ξεκίνησε καν!);

ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-1, διακοπή στο 83’ μετά το γκολ του Αμπντούν (51’) και με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να απειλήσει με ισοφάριση.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1, διακοπή στο 90’ μετά το γκολ του Χάρα.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2, διακοπή στο 85’, με τον Ολυμπιακό να προηγείται από το 57' κι ενώ έπρεπε το ματς να διακοπεί δύο λεπτά μετά το δεύτερο γκολ με το μπουκάλι στην πλάτη του προπονητή.

Άρα, τα ντέρμπι διακόπτονται όταν ο Ολυμπιακός σκοράρει και κερδίζει! Είναι απλό: Ανεξάρτητα από το ποιος σφυρίζει (στην πρώτη διακοπή ήταν ο Κάκος, στη δεύτερη ο Καλογερόπουλος και χθες ο Παππάς) και αν κάνει η, όχι λάθη, το θέμα είναι ένα: κερδίζει ο Ολυμπιακός σε καθοριστικό εκτός ντέρμπι; Έχουμε διακοπή! Οι οπαδοί δεν δέχονται την ήττα κι έτσι διακόπτονται τα παιχνίδια.

Ποια ντέρμπι δεν έχουν διακοπεί τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό φιλοξενούμενο;

Όταν ο Ολυμπιακός δεν σκοράρει και χάνει (0-1 φέτος από την ΑΕΚ με 9 παίκτες και με πέναλτι, 0-1 πρόπερσι από τον ΠΑΟΚ) η, φέρνει 0-0 (στην Τούμπα πέρσι)…

Όταν ο Ολυμπιακός βάζει γκολ στο 90’ και το ματς λήγει αμέσως (1-0 στη Λεωφόρο πρόπερσι)…

Όταν ο Ολυμπιακός βάζει γκολ στο 95’, αλλά έχανε ήδη 0-2 κι οι παίκτες τρέχουν στ΄ αποδυτήρια να γλιτώσουν τις φωτοβολίδες (1-2 στη Λεωφόρο πέρσι)…

Κι όταν ο Ολυμπιακός καταφέρνει και καθαρίζει τόσο εμφατικά ένα ντέρμπι που βουβαίνεται το γήπεδο, αφού κερδίζει και την εις βάρος του διαιτησία (2-0 στην Τούμπα από το 36’ φέτος)…

Κοινώς, όταν ο Ολυμπιακός τολμάει και σκοράρει σε εκτός έδρας ντέρμπι σε κρίσιμα σημεία (β΄ ημίχρονο) και καταλαβαίνει ο κόσμος ότι παίρνει τη νίκη, έχουμε διακοπή!

Καμία διαιτησία δεν έχει σχέση με όλο αυτό το σκηνικό. Η νοοτροπία είναι ότι ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ εκτός έδρας να χάνει. Αν δεν χάνει; Διακοπή!

Χθες όλοι είδαμε τι έγινε στην Τούμπα. Δεν ήθελαν ρε παιδί μου οι οπαδοί να τελειώσει το ματς. Ποιος διαιτητής και κουραφέξαλα. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ. Εδώ κι ο Ολυμπιακός κι οι διαιτητές και ο ΠΑΟΚ και όλοι ήθελαν να γίνει το ματς. Αλλά οι οπαδοί δεν ήθελαν.

Είναι ψέμα ότι πριν από κάθε εκτός έδρας ντέρμπι του Ολυμπιακού, μία ατάκα ακούγεται πάντα; «Άμα βάλει γκολ ο Ολυμπιακός, δεν θα τελειώσει το ματς». Είναι έτσι η, δεν είναι;...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.