Θάνατος… γι’ αυτό το ποδόσφαιρο

Θάνατος… γι’ αυτό το ποδόσφαιρο

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον θάνατο που επήλθε στο ελληνικό ποδόσφαιρο στην Τούμπα αλλά και για τον φουκαρά Παππά που ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία.

Μας έχουν καταστρέψει τις Κυριακές, τώρα προχωρούν στις Τετάρτες, έχουν διαλύσει κάθε τι αφορά το Ελληνικό ποδόσφαιρο, κατηγορούνται για πράγματα που αφορούν τον μισό ποινικό κώδικα, συνεχίζουν να παρεμβαίνουν και να εκβιάζουν… Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δεν σταματάει, αλλά συνεχίζεται με ακόμη πιο αισχρά περιστατικά.

Μετά και από αυτή την χθεσινή βραδιά, υπάρχει ένα πράγμα. ΜΟΝΟ ΕΝΑ

Θάνατος! Το τέλος…

Θάνατος σε αυτό το Ελληνικό ποδόσφαιρο! (Αναμένοντας την Ανάσταση μίας καθαρής ποδοσφαιρικής κατάστασης).

Θάνατος στο σύστημα που εκβιάζει, που απειλεί, που στήνει τα πάντα για να κερδίσουν βρώμικα χρήματα μερικοί περίεργοι!

Θάνατος σε καταστάσεις στημένων ορισμών, στημένων τιμωριών και προβιβασμών, στημένων αποφάσεων δικαιοδοτικών οργάνων, στημένων αγώνων για κέρδη από το στοίχημα.

Μαζί με όλα αυτά, τέλος και για τις ελαστικές συνειδήσεις (με greeklish ή χωρίς) ενός τιποτένιου συστήματος που ξεφτιλίζεται και καταπατά κάθε έννοια δεοντολογίας για να κάνει το άσπρο-μαύρο.

Όσο ζουν και βασιλεύουν κυκλώματα που επηρεάζουν ή καθορίζουν με δεκάδες τρόπους -που έχουν αποκαλυφθεί- αποτελέσματα αγώνων και στερούν τη χαρά του απρόβλεπτου σε αυτό το άθλημα, όσο υπάρχουν οργανώσεις που μας πείθουν κάθε εβδομάδα και περισσότερο, ότι όχι μόνο υπήρξαν και δικαίως κατηγορούνται, αλλά συνεχίζουν τη δράση τους, τόσο και το Ελληνικό ποδόσφαιρο οδηγείται σε αυτό το μακάβριο τέλος.


Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ΚΑΜΙΑ τύχη να πάρει αυτή την πρόκριση. Τα περιγράψαμε. Δεν ΕΠΡΕΠΕ να χαθεί και αυτός ο στόχος. Το θέμα ήταν ΠΟΣΟ θα χρειάζονταν να εκτεθεί το σύστημα.

Στο 1-0… κατουρήθηκαν επάνω τους. Αν οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ κατάφερναν να αποφύγουν τα πολλά αβίαστα λάθη, όσα έκανε αυτός ο τύπος, θα ωχριούσαν μπροστά στην σφαγή του αιώνα που επιχείρησε πέρυσι ο Σπάθας στην Τρίπολη.

Και όμως… Ακόμη και με τον Ολυμπιακό στο 1-2, το κύκλωμα ήταν αποφασισμένο να μην επιτρέψει ούτε καν την ισοπαλία… Σαν να έπρεπε οπωσδήποτε να βγει το ματς διπλό, λες και διακυβεύονταν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από ένα και μόνο γκολ! Σε ένα ματς που έπρεπε να τελειώσει (να μην διακοπεί δηλαδή) αλλά να τελειώσει… διπλό.

Ο φουκαράς που παρίστανε τον διαιτητή, αυτός ο άνθρωπος που δεν μπορούσε να μην υποκύψει στον εκβιασμό των μεροκάματων (όπως αυτά που έχασε πρόπερσι μετά τον Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-1, ή αυτά τα άπειρα που σκανδαλωδώς κέρδισε μετά το φετινό ματς που δεν άρχισε στη Λεωφόρο) έδειξε ΠΡΟΘΕΣΗ να οδηγήσει το παιχνίδι προς την μία κατεύθυνση.

Το πρώτο πεντακάθαρο φάουλ στον Αντώνης στο 7΄ έξω από την γραμμή της περιοχής, ήταν πταίσμα.

Τα υπερδιπλάσια φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού σε αγώνα μοιρασμένης κατοχής (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) ήταν ένα μικρό δείγμα.

Τα ανάποδα πλάγια, τα οφσάιντ στην ίδια γραμμή ήταν… να ‘χαμε να λέγαμε.

Η αποβολή του Μιλιβόγεβιτς (πάλι αυτός!!) για το χτύπημα στο πρόσωπο του Χαρίση στο 20΄ ήταν απλά μία ένδειξη. ( Για τους γνώστες και χρήστες των greeklish –ξέρουν αυτοί- η συγκεκριμένη εσκεμμένη απόφαση, είναι η πρώτη που αλλάζει αριθμητικά δεδομένα στο ματς).

Οι μηδενικές καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο (όπου μόνο ένα λεπτό έδενε τα κορδόνια του ο Μποτία και άλλο ένα έκανε να συνέλθει ο Χαρίσης από το εν ψυχρώ χτύπημα του Σέρβου) αποτελούν μία καθαρή απόδειξη, γιατί εκεί… δεν μπορείς να κάνεις λάθος.

Το τρέμουλο που τον έπιασε και δεν ήξερε τι σφύριζε όταν στο δεύτερο ημίχρονο τον ειρωνεύονταν το γήπεδο, ήταν απλά ένα ακόμη παράδειγμα.

Το πέναλτι που αρνήθηκε στον Μακ από το μαρκάρισμα του Καπίνο, ο οποίος έπρεπε να αποβληθεί, ήταν απλά ένα ακόμη επιβαρυντικό στοιχείο.

Ο τύπος αυτός που θα κερδίσει μεροκάματα, αλλά όπως και άλλοι συνάδελφοι του θα ντρέπεται να κυκλοφορήσει, έδειξε την ΠΡΟΘΕΣΗ του, μέσα από τις ενοχές που έβγαλε στο τέλος, όταν κατά παραβίαση κάθε κανονισμού και ενώ είχε ήδη προειδοποιήσει, ΔΕΝ διέκοψε οριστικά τον αγώνα. Εκεί ξεφτιλίστηκε!

Συνειδητοποίησε 100% τα εγκλήματα που έκανε και επειδή φοβήθηκε, επειδή τον έπνιξαν οι τύψεις, έκανε και το μεγαλύτερο λάθος, αποδεικνύοντας πλέον την ξεκάθαρη ενοχή για όλη αυτή την προσχεδιασμένη βραδιά.

Κρίμα για όσους τραυματίστηκαν. Κρίμα για τους ΠΑΟΚτσήδες που 200 χούλιγκαν δεν άντεξαν να συνεχίσουν την πολύ έξυπνη διαμαρτυρία με τις ειρωνείες προς αυτούς που παρίσταναν τους διαιτητές και στο τέλος διέλυσαν τα πάντα, ακόμη και το ίδιο το σπίτι τους.

Και κάτι τελευταίο για τον Ιβάν Σαββίδη: ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Μόνο εσύ μπορείς να τελειώσεις αυτό το έκτρωμα που έχει χαλάσει τη ζωή τόσων πολλών Ελλήνων, μόνο και μόνο για να οικονομάνε 5-10-20 εγκληματίες, με την ανοχή πάντα της κοιμώμενης (ίσως και εσκεμμένα) Ελληνικής πολιτείας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.