Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

bet365

Παρά τις απουσίες και την κακή ψυχολογία, οι Μαδριλένοι πέρασαν από τη Λεβάντε πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το 3-1 και πήραν λίγο τα πάνω τους μετά την ουσιαστική απώλεια του τίτλου.

Το κλίμα χάλια από την ήττα στο ντέρμπι της Μαδρίτης και τις δηλώσεις Κριστιάνο. Οι απουσίες σοβαρά πολλές και σημαντικές και ο στόχος του τίτλου οριστικά χαμένος. Υπό αυτές τις συνθήκες η Ρεάλ ταξίδεψε στο «Θιουτάτ» της Λεβάντε. Εκεί λοιπόν έκανε το αυτονόητο. Και μην πείτε ότι η νίκη εκτός έδρας είναι το αυτονόητο για τη φετινή Βασίλισσα. Πέρασε πάντως δύσκολα με 3-1 από εκεί και δίχως να παίξει κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Το χρειαζόταν όμως αυτό το «τρίποντο» και για βαθμολογικούς λόγους, μιας και την πλησίαζε επικίνδυνα η 4η Βιγιαρεάλ.

Στο ξεκίνημα χρειάστηκε η σούπερ επέμβαση του Κέιλορ Νάβας στον Ρόσι (5') και στο 34' ήρθε το 0-1. Ο Ορμπάν ανέτρεψε τον Λούκας Βάθκεθ και ο Κριστιάνο ευστόχησε στο 52ο πέναλτι του στην La Liga (σ.σ.: μόνο ο Ούγκο Σάντσες με 56 έχει περισσότερα). Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο για τη Βασίλισσα. Ο Μπόρχα Μαγιοράλ που ήταν βασικός, σούταρε από το ημικύκλιο, η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη αρχικά, αλλά αφού βρήκε στο δοκάρι, χτύπησε στην πλάτη του πεσμένου Μαρίνιο και κάθισε στο πλεκτό.

Αμέσως, με τη σέντρα, η Λεβάντε έβγαλε αντίδραση. Βέβαια ίσως να έχει ευνοηθεί διαιτητικά δύο φορέ στη φάση του γκολ της. Η Ρεάλ διαμαρτύρεται για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης και οφσάιντ του Ντεϊβέρσον που σκόραρε. Χάμς Ροδρίγκες (52') και Νάτσο (53') είχαν καλές στιγμές και ο Κριστιάνο που έφτασε τα 23 γκολ στο πρωτάθλημα, σημάδεψε το δεξί δοκάρι με μονοκόμματο πλασέ. Στο 82' όμως χρειάστηκε ακόμα ένα εντυπωσιακό πέταγμα του Κέιλορ Νάβας στο σουτ του Ρουμπέν Γκαρθία για να μην γίνει η ισοφάριση.

Στο φινάλε μπήκε γκολ, αλλά από την άλλη μεριά. Ο Κριστιάνο κέρασε τον Ισκο που με πλασέ στην κίνηση καθάρισε το τελικό 1-3. Το καλό νέο λοιπόν ήταν η νίκη για τη Ρεάλ, η ένατη διαδοχική κόντρα στη Λεβάντε που παραμένει ουραγός. Το κακό ότι δέχτηκε και πάλι γκολ, δηλαδή έμεινε με μόλις τρία clean sheets στα 19 τελευταία ματς της στη La Liga και αυτό κάτι σημαίνει...

Λεβάντε (Ρούμπι): Μαρίνιο, Μετζανί, Ορμπάν, Λοπεθ, Σιμάο (67' Βέρθα), Λέρμα, Καμαράσα (72' Ρουμπέν Γκαρθία), Λόπεθ, Μοράλες, Ντεϊβέρσον, Ρόσι (62' Κασαδέσους)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Πέπε, Νάτσο, Ντανίλο, Καζεμίρο (73' Κόβατσιτς), Κρόος, Λούκας Βάθκεθ, Χάμες Ροδρίγκες (79' Ισκο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπόρχα Μαγιοράλ (86' Χεσέ).


 

LA LIGA Τελευταία Νέα