Ρομπέρτο η Καπίνο;

Ρομπέρτο η Καπίνο;

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο Gazzetta να δώσει την απάντηση.

Είναι το πιο σοβαρό ερωτηματικό που υπήρχε στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού αυτές τις ημέρες ενόψει του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ. Ποιον θα επιλέξει ο Μάρκο Σίλβα κάτω από τα δοκάρια. Ρομπέρτο η, Καπίνο;

Ο Πορτογάλος μέχρι τώρα στο Κύπελλο έβαζε πάντα τον Καπίνο. Το κάνουν, άλλωστε, οι περισσότεροι προπονητές, ειδικά οι ξένοι: να έχουν βασικό στους αγώνες Κυπέλλου τον αναπληρωματικό γκολκίπερ τους στο πρωτάθλημα. Κι ο Καπίνο σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά, για τερματοφύλακα, που παίζει στη χάση και στη φέξη. Ειδικά στο ματς με τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη πραγματικά ήταν πολύ καλός.

Με βάση αυτό το δεδομένο, περιμένουμε κι απόψε να είναι γκολκίπερ ο Καπίνο. Θα είναι όμως;

Να υπενθυμίσω ότι πέρσι ο Βίτορ Περέϊρα ενώ είχε βασικό πάντα το Μέγερι στο Κύπελλο, όταν έκαιγε η μπάλα, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, είχε προτιμήσει το Ρομπέρτο. Δέχθηκε κριτική, περί μη δεοντολογικής ποδοσφαιρικά απόφασης (κι η κριτική είχε βάση), αλλά δικαιώθηκε. Ο Ισπανός κράτησε το μηδέν όταν έπρεπε, στο τετ α τετ με τον Μάνταλο, ο Ολυμπιακός έκανε το γκολάκι στο φινάλε, πέρασε, πήρε το Κύπελλο κι έκανε το νταμπλ.

Η κάθε επιλογή έχει τα δικά της υπέρ και κατά.

Για παράδειγμα, πως θα δεις τι ψάρια πιάνει ο Καπίνο ενόψει της αξιολόγησης της νέας σεζόν, αν δεν παίξει και σε ένα τέτοιο πολύ δύσκολο ματς; Γιατί να μην εμπιστευθείς το Νο 2 γκολκίπερ της εθνικής Ελλάδας; Άλλωστε, τον έφερε ο Ολυμπιακός πίσω από τη Γερμανία γιατί ποντάρει πάνω του κι όχι για να είναι μια ζωή ρεζέρβα.

Από την άλλη, στα διπλά νοκ άουτ παιχνίδια, ξέρουμε ότι σε τέτοιο επίπεδο όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο δε Ρομπέρτο μπορεί φέτος στην Ευρώπη να μας τα έκανε μούσκεμα, αλλά στα παιχνίδια του στην Ελλάδα άγγιξε το άριστο. Λες κι έχει πάρει τον αέρα εδώ και παίζει με τέτοια αυτοπεποίθηση που του κάνει και τη διαφορά. Και στην Τούμπα φέτος είχε κάνει κι ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι.

Έχω την αίσθηση (προσέξτε, δεν είναι πληροφορία) ότι θα παίξει ο Ρομπέρτο, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πολλές απουσίες από το βασικό σχήμα που είχε μέχρι πριν λίγο καιρό στο μυαλό του ο Μάρκο Σίλβα: Μαζουακού, Σιόβας, Ζντιέλαρ, Πάρντο, Ντουρμάζ ήταν η μισή ενδεκάδα από αυτή που ετοίμαζε τόσο καιρό ο προπονητής για τα δύσκολα παιχνίδια.

Κι ο Ομάρ, ένας έκτος παίκτης της ενδεκάδας, θα δοκιμάσει, καθότι τραυματίας, λίγες ώρες πριν το ματς…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.