Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον... αήττητο!

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον... αήττητο!

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον... αήττητο!

bet365

Λίγες ώρες έμειναν για την σέντρα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός κι ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου μέσω του blog του ακόμη περιμένει μια απάντηση!
Γι’ άλλη μία φορά ΔΕΝ πήραμε απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε στο περασμένο blog.
Στα… Ελληνικά γράψαμε και εκφράζαμε την απορία… «γιατί κατά την εκτίμησή σας, στο κορυφαίο ματς της χρονιάς μέχρι τώρα, δεν σφυρίζει ο κορυφαίος διαιτητής, αυτός για τον οποίο η ΕΠΟ πανηγυρίζει ότι θα πάει στοEuro». Δυστυχώς οι περισσότερες απαντήσεις… έμοιαζαν με Πακιστανικά και αφορούσαν οτιδήποτε άλλο.
Εκτός από έναν φίλο που ορθά και κοφτά έγραψε: «Ξέχασέ το. Ποτέ δεν θα παίξει ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ο Σιδηρόπουλος. Δεν γίνεται».
Τώρα το… ποιοι και γιατί δεν θέλουν τον καλύτερο, είναι άλλη μία αναπάντητη ερώτηση, που απλά μας δείχνει την κατάντια και την βρωμιά του ποδοσφαίρου μας.
Για να το τελειώνουμε και να πάμε παρακάτω…
Εγώ δεν ξέρω τι θα κάνει ο Παππάς και πώς θα σφυρίξει… Ξέρω ότι ο ορισμός ενός μη διεθνή διαιτητή, στο πιο μεγάλο ματς της χρονιάς, είναι από απαράδεκτος έως ύποπτος, γιατί πολύ απλά αυτοί που ορίζουν (γνωστοί και άγνωστοι) έχουν δώσει άπειρα δικαιώματα.
Από την άλλη, μήπως άραγε ποντάρουν στη φόρμα του; Μα τον τελευταίο μήνα έχει παίξει μια φορά σε αγώνα Βέροια-Πανιώνιος…
(Από εκεί και πέρα γιατί ΚΑΝΕΙΣ, σε αυτό το βρωμερό τοπίο, με τους δεκάδες κατηγορούμενους, δεν έχει θέσει θέμα κληρώσεων στη διαιτησία, είναι ένα άλλο ζήτημα για το οποίο χρειάζονται πειστικές απαντήσεις).
Εντός γηπέδου τώρα, πάμε να δούμε κάποια δεδομένα που αφορούν κυρίως τον ΠΑΟΚ.
Ξεκινάμε από το πρώτο και αδιαπραγμάτευτο. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα πιτσιρικάδων, σύνολο από το οποίο απουσιάζουν όλοι οι επιθετικοί του.
Αυτό ας το καταλάβουν όλοι, πριν ζητήσουν μέσα στον αγωνιστικό πράγματα τα οποία είναι ανέφικτα.
Ο ΠΑΟΚ θα έχει ενθουσιασμό, ερώτημα είναι πόσο αυτός θα διαρκέσει και αν κάτι τέτοιο ωφελήσει ή αποβεί μοιραίο, σε συγκεκριμένες στιγμές.
Ο ΠΑΟΚ θα έχει πιο πολλά τρεξίματα, από μία ομάδα που μόλις πριν λίγες μέρες έδειξε ότι δεν αντέχει πολύ ακόμη…
Ο ΠΑΟΚ θα έχει την ορμή από τον κόσμο του, αλλά αυτό θα βγει μόνο αν η κερκίδα περάσει θετική αύρα (και όχι γκρίνια) στον αγωνιστικό χώρο.
Αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση σε κάθε στιγμή του ντέρμπι. Δηλαδή… αν τραυματιστεί συμπαίκτης, η μπάλα βγαίνει έξω και δεν συνεχίζεις όπως πριν το 0-1 της Τούμπας με τον Ιντέγε, σε φάση που λείπει ο Κωνσταντινίδης.
Για τον ΠΑΟΚ χρειάζεται υπομονή εντός και εκτός γηπέδου. Η πρόκριση παίζεται σε 180 λεπτά και όχι σε 10-20-30.
Ο ΠΑΟΚ θα πάει με 3-4-3 και το ζήτημα είναι αν αγωνιστεί με δύο αμυντικούς ως φουλ μπακ, ή αν επιλέξει αυτό που του βγήκε στην αρχή της χρονιάς, με έναν εξτρέμ και έναν πλάγιο μπακ σε αυτό τον σύνθετο ρόλο των συγκεκριμένων θέσεων, που χαρακτηρίζουν σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα.
Αναφορικά με τον αντίπαλο, δεν χρειάζονται πολλά… πολλά, ούτε για πρόσωπα, ούτε για συστήματα και χαρακτηριστικά.
Απέναντι στον ΠΑΟΚ βρίσκεται η πιο ποιοτική ομάδα, που φέτος εντός συνόρων έχει δώσει 31 παιχνίδια και έχασε μόνο το ένα.
Πώς, γιατί, με ποιο τρόπο και ποιες μεθόδους… μικρή σημασία έχει. Είναι ομάδα που έχει να μάθει να εκμεταλλεύεται κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια για να κερδίζει και αυτό αρκεί, ώστε ΣΑΦΩΣ να αποτελεί το φαβορί και σε αυτό το ζευγάρι των ημιτελικών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.