Στα ημιτελικά είναι... Ατρόμητος! (vids)

Στα ημιτελικά είναι... Ατρόμητος! (vids)

Νίκος Μαρούδας
Στα ημιτελικά είναι... Ατρόμητος! (vids)

bet365

Ακόμα ένα... ραντεβού με την ιστορία του έχει ο Ατρόμητος, που την Πέμπτη αγωνίζεται και πάλι σε ημιτελική φάση Κυπέλλου Ελλάδας. Δύο προκρίσεις σε τρεις ημιτελικούς μετρούν οι Περιστεριώτες!

Ο Ατρόμητος είναι τα τελευταία χρόνια ομάδα του Κυπέλλου Ελλάδας... Οι Περιστεριώτες εδώ και πολλά χρόνια κυνηγούν την διάκριση μέσα από το Κύπελλο, κάτι που ποτέ δεν έχουν κρύψει. Δύο φορές έχουν φτάσει στον τελικό, ισάριθμες όμως αν και έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, δεν κατάφεραν να σηκώσουν την κούπα.

Την Πέμπτη επιστρέφουν σε ημιτελική φάση Κυπέλλου μετά από τέσσερα χρόνια και ευελπιστούν να πετύχουν ότι και τις προηγούμενες δύο από τις τρεις φορές, να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό. Το εμπόδιο της ΑΕΚ, είναι όμως το πιο δύσκολο που έχει συναντήσει ο Ατρόμητος στα ημιτελικά, καθώς τις προηγούμενες δύο φορές κλήθηκε να περάσει το εμπόδιο των Ολυμπιακού Βόλου και Αστέρα Τρίπολης, ενώ την μοναδική μία που αποκλείστηκε είχε αντιμετωπίσει τον Άρη το 2008.

Πάμε να θυμηθούμε πως τα είχε καταφέρει τις προηγούμενες δύο φορές ο Ατρόμητος...

2011: Μάγκικη Περιστεριώτικη πρόκριση!

Πρώτη πρόκληση για τον Ατρόμητο σε τόσο υψηλό επίπεδο, ήταν το 2011, τότε η ομάδα του Γιώργου Δώνη, καλούταν να αποκλείσει τον πολύ δυνατό Ολυμπιακό Βόλου. Τα τέρματα των Σαγκανόφσκι και Νεμπεγλέρα έδωσαν το προβάδισμα, αλλά το τέρμα του Σανκαρέ προς το τέλος άφηνε... ανοιχτή την ρεβάνς στον Βόλο.

Σύνθεση Ατρόμητου: Μιχαϊλίδης, Καμαρά (90+1' Μελισσάς), Αναστασάκος (88' Μπρίτο), Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρας), Σκόνδρας, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σαγκανόβσκι

Όλοι γνώριζαν πως η πρόκριση για να έρθει στον επαναληπτικό θα έπρεπε ο Ατρόμητος να κάνει την καλύτερη εμφάνιση στην ιστορία του! Με μέγα πάθος, οι Περιστεριώτες ήταν καλύτεροι του Ολυμπιακού Βόλου, είχαν και δοκάρι και τελικά κατάφεραν να κρατήσουν το 0-0 και να πάρουν την παρθενική τους πρόκριση σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Σύνθεση Ατρόμητου: Ιτάνζ, Καμαρά (70' Αναστασάκος), Σφακιανάκης, Σαρμιέντο (83' Σαμπού), Νεμπεγλέρας, Μπρίτο (58' Τάτος), Σκόνδρας, Νάστος, Μελισσάς, Ολιβέιρα, Σαγκανόβσκι

2012: Πιο έμπειρος και ξανά... Ατρόμητος!

Έχοντας στην πλάτη του ήδη έναν τελικό Κυπέλλου, ο Ατρόμητος ένα χρόνο μετά επέστρεψε στα ημιτελικά με σκοπό ακόμα μία πρόκριση. Αυτή την φορά είχε απέναντι του τον Αστέρα Τρίπολης που είχε τον ίδιο στόχο με τους Περιστεριώτες, ένα χρόνο πριν. Την παρθενική του παρουσία σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας!

Το ματς στο Περιστέρι πολύ καλό με πολλές φάσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά χωρίς γκολ. Ο Αστέρας πήρε το 0-0 και ο Ατρόμητος πλέον πήγαινε στην Τρίπολη με σκοπό να σκοράρει.

Σύνθεση Ατρόμητου: Ιτάνζ, Φυτανίδης, Ζουέλα (63' Νάστος), Γιαννούλης, Σκόνδρας, Δημούτσος, Σφακιανάκης, Επστάιν (62' Πίτου Γκαρσία), Μπρίτο, Τάτος (70' Καραγκούνης), Μήτρογλου


Ατρόμητος vs. Αστέρας Τρίπολης 0-0 | Στιγμιότυπα από VideoStars

Ο επαναληπτικός της Τρίπολης ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικός! Ο Αστέρας είχε στίσει μια πραγματική γιορτή. Όμως αυτή δεν άρχισε και με τον καλύτερο τρόπο... Οι Αρκάδες έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές μόλις στο 6 λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Μπαρτολίνί και ο Ατρόμητος πέτυχε το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ στο 15' με τον Τάτο.

Η συνέχεια καθόλου ιδανική για την ομάδα των Δυτικών Προαστίων... Από τον... παράδεισο βρέθηκε στην κόλαση! Στο 21' ο Μάρτινς με πέναλτι ισοφάρισε και ο Ναβάρο στο 47' έδωσε προβάδισμα και σκορ πρόκρισης στην ομάδα του! Ο Ατρόμητος όμως είχε πλέον την εμπειρία και την ψυχική δύναμη να βρει το γκολ που ήθελε και να πάρει την πρόκριση στο 77' με τον Μήτρογλου.

Τελικά το ματς βρήκε και τους Περιστεριώτες να τελειώνουν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Σκόνδρα, αλλά όλα είχαν κριθεί. Η πρόκριση είχε έρθει. Ο Σκόνδρας αποβλήθηκε στο 96' και αφού τρία λεπτά νωρίτερα ο Μήτρογλου είχε χάσει ευκαιρία να δώσει και τη νίκη στην ομάδα του.

Σύνθεση Ατρόμητου: Ιτάνζ, Φυτανίδης, Τόμας, Γιαννούλης (53' Επστάιν), Σκόνδρας, Ιγκλέσιας (59' Πίτου Γκαρσία), Σφακιανάκης (70' Αναστασάκος), Δημούτσος, Μπρίτο, Τάτος, Μήτρογλου


Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 2-2 | Highlights από VideoStars
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα