Το γκολ είναι θέμα ποιότητας!

Το γκολ είναι θέμα ποιότητας!

Νίκος Αθανασίου
Το γκολ είναι θέμα ποιότητας!

bet365

Από τον έξαλλο Αναστασίου, στον θυμωμένο Στραματσόνι! Ο Παναθηναϊκός δεν έχει το εύκολο γκολ και αυτό οφείλεται στα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών του.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στον πάγκο και συχνά-πυκνά μετά το τέλος των παιχνιδιών αναφέρεται στο πρόβλημα, ψάχνοντας την λύση του. Ποιο είναι το πρόβλημα; Μα φυσικά η αδυναμία του «τριφυλλιού» να κάνει γκολ τις ευκαιρίες, να... σκοτώσει τον αντίπαλο και να πάρει αυτό που του αξίζει βάσει των τελικών προσπαθειών που παράγει. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο Αναστασίου, τώρα είναι ο Στραματσόνι και αυτό που δεν αλλάζει είναι οι πολλές χαμένες ευκαιρίες σε ένα αρκετά σημαντικό αριθμό αγώνων.

Στο «πράσινο στρατόπεδο», πάντως, δεν χρειάζεται να ψάχνουν το «γιατί» στις... πύλες του ανεξήγητου ή να τα «ρίχνουν» στην συγκέντρωση των παικτών. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Με εξαίρεση τον Μπεργκ, τον Καρέλη, τον Αμπέντ της πρώτης χρονιάς και τον Καλτσά κανείς άλλος από το έμψυχο δυναμικό της τελευταίας τριετίας δεν έχει το εύκολο γκολ.

Ας δούμε την μεσαία γραμμή. Ζέκα, Αμπέντ, Εσιέν, Λαγός, Λουντ, Πράνιτς, Μέντες, Νίνης, Ατζαγκούν, Δώνης, Μπούι. Απλά «τσακωμένοι» με τα αντίπαλα δίχτυα. Όταν μία ομάδα δεν παίρνει τέρματα από την μεσαία της γραμμή είναι λογικό να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Πάμε τώρα και στα εξτρέμ, σημειώνοντας πως ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου έπαιξε αρχικά 4-3-3 και έπειτα 4-4-2 σε ρόμβο. Είπαμε ο Καλτσάς είναι η εξαίρεση. Κλωναρίδης, Μπαϊράμι, Ντίνας, Μαυρίας μία από τα... ίδια, όπως και οι χαφ. Ο Κλωναρίδης είναι σε καλύτερη μοίρα αλλά έχει το μεγαλύτερο αρνητικό που μπορείς να βρεις στο υψηλό επίπεδο. Δεν έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Είναι νωρίς να κρίνουμε Εβανζελίστα, Βλαχοδήμο, Μαμούτε, Μπουμάλ αλλά από αυτή την τετράδα μοναχά ο Καμερουνέζος έχει δείξει στον Πανιώνιο την καλή του επαφή με το γκολ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όταν ο Μπεργκ δεν «τραβάει», όταν ο Καρέλης έφυγε μεσούσης της περιόδου και ο Πέτριτς είναι τραυματίας, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να στείλουν την μπάλα μέσα.

Οι αριθμοί του φετινού πρωταθλήματος, για του λόγου το αληθές...

Καρέλης: 8, Μπεργκ: 7, Καλτσάς: 5, Πέτριτς 4:, Αμπέντ: 3, Ατζαγκούν: 2, Βλαχοδήμος: 1, Κλωναρίδης: 1, Εσιέν: 1, Ταυλαρίδης: 1, Τελάντερ:1, Νάνο: 1, Μπουμάλ: 1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα