Ατρόμητος - Ηρακλής 1-0

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Ηρακλής 1-0

bet365

Με το γκολ του Λε Ταλέκ ο Ατρόμητος νίκησε με 1-0 τον Ηρακλή και πάει... φορτσάτος την Τσικνοπέμπτη στο Ολυμπιακό Στάδιο για τον 1ο ημιτελικό με την ΑΕΚ!

Ο Ατρόμητος πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στον Ηρακλή με 1-0 και πλέον πάει με άλλον αέρα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ.

Έτσι έπαιξαν

Την απόφαση να ξεκουράσει τον Στόιτσεφ πήρε ο Τραϊανός Δέλλας, αφήνοντας μετά από καιρό εκτός 11άδας τον Μαυροβούνιο άσο... Στο 4-2-3-1 που παρέταξε λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μπάρκας, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης και Κιβρακίδης. Στη μεσσαία γραμμή βρέθηκε ο Κεϊτά σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τον Ούμπιντες λίγο πιο μπροστά του. Σε ρόλο επιτελικού μέσου ήταν ο Μπρίτο, στα δεξιά ο Σουμπίνιο και στα αριστερά ο Ματέι. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Λε Ταλέκ.

Από την άλλη, ο Νίκος Παπαδόπουλος κατέβασε τον Ηρακλή με 4-2-3-1. Στο τέρμα επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του ο Χουάντερσον, τα στόπερ στην άμυνα ήταν οι Μπαρτολίνι και Ζιαμπάρης, στα δεξιά ο Μπουκουβάλας και στα αριστερά ο Σαραμαντάς. Στον άξονα, αμυντικοί μέσοι ήταν ο Καρασαλίδης με τον Κυριακίδης, ενώ πίσω από τον προωθημένο Βέλλιο, βρέθηκαν οι Λεοζίνιο δεξιά, Μοντέιρο αριστερά και Λεοζίνιο σε ρόλο 10αριού.

Παθιασμένος Ατρόμητος!

Με το πόδι στο... γκάζι μπήκε ο Ατρόμητος στον αγωνιστικό χώρο με την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να θέλει να κυριαρχήσει από τα πρώτα κι όλας λεπτά στο παιχνίδι. Κάπως έτσι, είχε την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο, με τον Ηρακλή να προσπαθεί κυρίως με αντεπιθέσεις να βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή και να γίνει απειλητικός.

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 15' με τον Κεϊτά να μην μπορεί να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Ένα λεπτό αργότερα το φάουλ του Ούμπιντες έφυγε άουτ, το ίδιο και του Ματέι και όλα αυτά έδειχναν πως ο Ατρόμητος είναι κοντά στο γκολ...

Τελικά στο 25' τα κατάφερε με τον Λε Ταλέκ να ανοίγει το σκορ! Ο Ματέι σέντραρε και ο Γάλλος με προβολή από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Παρά το γεγονός πως ο Ηρακλής πλέον ήταν εκείνος που ήταν σε δύσκολη θέση, ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει τον έλεγχο και μάλιστα έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, αλλά ο Ματέι ήταν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρ το τέλος του ημιχρόνου.

Άνετα ο Ατρόμητος στο κακό δεύτερο ημίχρονο

Πολύ λίγα πράγματα είχε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο να κρατά πολύ άνετα αυτό το 1-0 από το πρώτο ημίχρονο. Σε ένα ημίχρονο που δεν έγινε καμία μεγάλη φάση, ο Ηρακλής έδειχνε χαμένος στο γήπεδο μετά τις επιλογές του Νίκου Παπαδόπουλου στο ημίχρονο, κάτι που άλλαξε στο τελευταίο 20λεπτο.

Το σχήμα του «Γηραιού» έγινε πιο ορθολογικό και αυτό έφερε μια επιθετική πνοή στην ομάδα, που ωστόσο και πάλι δεν ήταν ικανή να... τρομάξει την άμυνα του Ατρόμητου.

Μαγικό Σουμπίνιο και παραλίγο 2-0!

Και εκεί που ο Ηρακλής ανέβαινε μπροστά και αναζητούσε την ισοφάριση, ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από το 2-0 στο 77'. Ο Σουμπίνιο μετά από μπαλιά του Λε Ταλέκ, με μια... μαγική κίνηση ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Χουάντερσον και στη συνέχεια το νέο σουτ του Λε Ταλέκ σταμάτησε στα σώματα.

Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστικά καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Ηρακλή μέχρι το τέλος να μη μπορεί να απειλήσει σε καμία περίπτωση τον Μπάρκα που πέρασε ένα πολύ εύκολο απόγευμα...

Man of the match: Ότι καλύτερο υπήρχε στο γήπεδο ήταν ο Λε Ταλέκ. Ο Γάλλος επιθετικός του Ατρόμητου, κατάφερε να βρει και δίχτυα, ήταν πολύ κινητικός και πάντα πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. Έβγαλε και ασίστ στον Ματέι, όμως το γκολ αυτό ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Αδύναμος κρίκος: Σε άσχημο βράδυ βρέθηκε συνολικά ο Ηρακλής, με τον Μοντέιρο όμως να είναι ο ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν φάνηκε καθόλου στο ματς. Ο Νίκος Παπαδόπουλος περίμενε από τον Πορτογάλο να δώσει το κάτι παραπάνω στην επίθεση και να μοιράσει μπαλιές στον Βέλλιο, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν έκανε...

Στο ύψος του: Ίσως το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του Ατρόμητου έκανε ο Ματέι. Ο Ρουμάνος ήταν πολύ δραστήριος, ενώ από τα πόδια του έφυγε η μπάλα στη φάση που ο Λε Ταλέκ σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Η γκάφα: Έγινε από τον Νίκο Παπαδόπουλο. Όταν ο τεχνικός του Ηρακλή στο 45' αποφάσισε να βάλει στη θέση του τραυματία Μπαρτολίνι τον Μπουλούτ και όχι κάποιο αμυντικό! Εκεί τα... έχασαν οι ποδοσφαιριστές του, ενώ και για ένα 20λεπτο στο δεύτερο μέρος με τον Μοντέιρο ο Ηρακλής δεν μπορούσε να βγει με τίποτα ορθολογικά στην επίθεση.

Το στραγάλι: Ο Πέτρος Μάνταλος είχε πολύ δουλειά... Κυρίως οι επόπτες του και πιο συγκεκριμένα ο δεύτερος βοηθός. Έχει ακυρώσει σωστά το γκολ του Ματέι για οφσάιντ, όμως λανθασμένα έχει κόψει τετ α τετ του Ματέι στο πρώτο μέρος.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ηρακλής βρέθηκε στο Περιστέρι με στόχο τη νίκη που θα τον έβαζε για καλά στο κόλπο της πρώτης πεντάδας. Ωστόσο η παρουσία του στο γήπεδο ήταν κατώτερη των περιστάσεων και φυσιολογικά ήρθε η ήττα. Από την άλλη ο Ατρόμητος, με το όπλο της έδρας του πήρε σχετικά άνετα το τρίποντο, με τον Δέλλα να έχει στο μυαλό του και το ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, δίνοντας και ανάσες σε όσους ποδοσφαιριστές του μπορούσε.

OΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Ατρόμητος (Δέλλας):
Μπάρκας, Λαζαρίδης, Πιτόλο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Μπρίτο, Φυτανίδης, Ματέι (70' Στόιτσεφ), Σουμπίνιο (81' Γροντής), Λε Ταλέκ (87' Παπαδόπουλος).
Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι (λ.τ. 45+4' Μπουλούτ), Μοντέιρο (66' Ζαμπάζης), Λεοζίνιο, Ρομάνο (76' Τσιλιανίδης), Ζιαμπάρης, Βέλλιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα