Οι ευθύνες του Αντρέα Στραματσόνι

Οι ευθύνες του Αντρέα Στραματσόνι

Νίκος Ρόλλας
Οι ευθύνες του Αντρέα Στραματσόνι

bet365

To Gazzetta.gr αναλύει το τί έκανε και τί δεν έκανε ο Αντρέα Στραματσόνι με τον Μάικλ Εσιέν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να γνωρίσει την ήττα με 1-0.

Η ήττα από την ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ, προσέθεσε ακόμη μία μαύρη... σελίδα στο βιβλίο της εφετινής σεζόν του Παναθηναϊκού που πάει από το κακό στο χειρότερο. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που οι «πράσινοι» αγνοούν τη νίκη στα λεγόμενα ντέρμπι της χρονιάς. Σε 4 ματς (δεν υπολογίζεται αυτό με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο), το «τριφύλλι» μετράει 2 ήττες και άλλες τόσες ισοπαλίες, με αποτέλεσμα η ψυχολογία του κόσμου, το γόητρο της ομάδας, αλλά και η βαθμολογική της συγκομιδή να παρουσιάζει limit down...

Στα δύο τελευταία παιχνίδια, σημαντικό -αν όχι το σημαντικότερο- ρόλο, έχει παίξει ο Αντρέα Στραματσόνι και η διαχείριση που κάνει... Κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο ήταν οι αλλαγές που έκανε και αποσυντόνισαν τελείως την 11άδα, ενώ την Κυριακή με την ΑΕΚ ήταν ένα μείγμα των κινήσεων που δεν έκανε και αυτών που έκανε όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους ποδοσφαιριστές που είχε στον πάγκο...

Το σημαντικότερο από αυτά, έχει να κάνει με τον Μάικλ Εσιέν. Ο Γκανέζος μπορεί να είχε σωστές μεταβιβάσεις και τοποθετήσεις, όμως υπήρχαν στιγμές που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να παίζει με παίκτη λιγότερο. Και αυτό γιατί ο 33χρονος μέσος δεν μπορεί να τρέξει και δεν μπορεί να μεταφέρει την μπάλα, με αποτέλεσμα ως εσωτερικός χαφ να μην μπορεί να βοηθήσει όσο πρέπει στην ανάπτυξη της ομάδας. Όταν έπαιρνε την μπάλα, ακόμη και όταν είχε ελεύθερο γήπεδο μπροστά του δεν την κατέβαζε προς την εστία του Άλεν Μπαρόχα, αλλά προτιμούσε να την δίνει, στα πλάγια και πολλές φορές στα δύο μέτρα.

Αν το παιχνίδι εξελισσόταν έτσι που ο Παναθηναϊκός είχε εγκλωβίσει τον αντίπαλό του και είχε εγκατασταθεί έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, ψάχνοντας την έξυπνη πάσα που θα οδηγούσε σε γκολ, τότε η παρουσία του «Βίσονα» θα μπορούσε να χρησίμευε. Από τη στιγμή όμως που και η ΑΕΚ έκανε παιχνίδι, έστω και αν στο μεγαλύτερο διάστημα δεν απειλούσε τον Λουκ Στιλ, έπρεπε να υπήρχε στην εντεκάδα ένας παίκτης που θα μπορούσε να τρέξει, να πιέσει ψηλά και να βγει στην κόντρα. Έτσι όμως όπως έπαιξαν οι «πράσινοι» για 75 λεπτά, τόσο ο Κάρλος Ζέκα, όσο και ο Μεχντί Αμπεντ αναγκάζονταν να κάνουν και την δουλειά του Μάικλ Εσιέν που περιοριζόταν στο να καλύπτει χώρους.

Το κακό όμως για τους «πράσινους» δεν διορθώθηκε ούτε την ώρα των αλλαγών. Ο Γκανέζος αντικαταστάθηκε στο 75ο λεπτό (με το σκορ στο 0-0), αλλά ο παίκτης που μπήκε στην θέση του ήταν ο Γιώργος Κουτρουμπής, ο οποίος έπαιξε ως αμυντικό χαφ, με τον Κάρλος Ζέκα να προωθείται πιο μπροστά. Λες και η ΑΕΚ σε εκείνο το σημείο έπαιζε συνέχεια με ψηλές μπαλιές από την άμυνα (μία φορά της βγήκε στην ευκαιρία με Αραβίδη και Βάργκας) και ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν ένα ψηλό κορμί στα χαφ για να παίρνει τις κεφαλιές ή λες και η πίεση των γηπεδούχων ήταν τόσο μεγάλη που το «τριφύλλι» χρειαζόταν ακόμη ένα παίκτη κοντά στην ανασταλτική γραμμή που να γεμίζει την περιοχή...

Ο Αντρέα Στραματσόνι όμως, από τους 5 παίκτες (δεν υπολογίζεται ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που είναι τερματοφύλακας και ο Λούκας Βιγιαφάνιες που είχε μπει νωρίτερα και θα μπορούσε να είχε αντικαταστήσει τον Μάικλ Εσιέν αντί του Νίκου Καλτσά) που είχε στον πάγκο του, επέλεξε τον πιο αμυντικογενή. Ούτε τον Τάσο Λαγό που θα μπορούσε να τον βάλει ως αμυντικό χαφ για να εκμεταλλευτεί την πίεση και τα τρεξίματά του, ούτε τον Ρόμπιν Λουντ που θα βοηθούσε στην κυκλοφορία και στην κατοχή της μπάλας, ούτε τον Βίκτορα Κλωναρίδη για να ποντάρει στην ταχύτητα και στην διεισδυτικότητα του, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 (ο 5ος παίκτης ήταν ο Γιούρι Μαμούτε που μπήκε αμέσως μετά το γκολ του Ρόναλντ Βάργκας).

Έτσι, η κακή μέρα που βρέθηκε το κέντρο της ΑΕΚ με τους Αντρε Σιμόες και Γιάκομπ Γιόχανσον να μένουν στα... ρηχά, έμεινε ανεκμετάλλευτη, με αποτέλεσμα ένα λάθος του Παναγιώτη Βλαχοδήμου να αλλάξει την ροή του αγώνα, να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους και να μεγαλώσει την γκρίνια στο «στρατόπεδο» των «πράσινων».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα