Πογιέτ: «Διασκεδάζουμε και σκεφτόμαστε το Κύπελλο»

Νίκος Αθανασίου
Πογιέτ: «Διασκεδάζουμε και σκεφτόμαστε το Κύπελλο»

bet365

Στο γεγονός πως η ΑΕΚ μπορεί να διασκεδάζει μετά από μια δύσκολη μέρα, στάθηκε ο Πογιέτ...

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ στη συνέντευξη τύπου:

«Πρώτα απ’ όλα είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη, μετά το χειρότερο πρώτο ημίχρονο που είχαμε από την μέρα που είμαι εδώ, να κερδίσεις ένα ντέρμπι σε κάνει πολύ χαρούμενο. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια εγώ λέω ότι θα χρειαζόμουν ένα τάιμ άουτ για να μιλήσω στους παίκτες. Μου φάνηκε πάρα πολύ μακρύ και πάρα πολύ μεγάλο το πρώτο ημίχρονο. Μετά μιλήσαμε, ζητήσαμε από τους ποδοσφαιριστές κάτι ειδικό που ήταν και πολύ δύσκολο και ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Οπότε το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την ποιότητά μας και κάποιο λάθος του αντιπάλου για να βγουν λίγο καλύτερα τα πράγματα και βγήκαν. Συνοπτικά ένα καταπληκτικό μάθημα για όλους μας σήμερα. Και εννοώ ότι όταν η ομάδα στο σύνολό της δεν είναι σε καλή κατάσταση αλλά σε κακή θα πρέπει να βρίσκουμε λύση για τα προβλήματα που εμφανίζονται. Το θέμα είναι να μην συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη και να αντιληφθούμε ότι η ομάδα είχε μία κακή μέρα. Λέγοντας όλα αυτά δεν ξέρω για σας, προτιμώ να κερδίζω παίζοντας άσχημα παρά να χάνω παίζοντας καλά και ειδικά σ’ ένα ντέρμπι. Ήταν άσχημη μέρα αλλά το διασκεδάζουμε και σκεφτόμαστε το Κύπελλο».

Για το τι πήγαινε λάθος στο πρώτο ημίχρονο: «Χάσαμε πάρα πολλές μπάλες σε περιοχές που απαγορεύεται να τις χάνεις. Όταν μία ομάδα θέλει να κάνει επίθεση και ανοίγεται υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που δεν πρέπει να χάνεται η μπάλα. Μπορεί κάποιος να χάσει μία φορά την μπάλα, αλλά νομίζω ότι δώσαμε γύρω στις 5-6 ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό που αν έδιναν μία πάσα θα έβγαιναν τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Το θέμα δεν ήταν ένας ποδοσφαιριστής που μπορείς να κάνεις αλλαγή, αλλά το πρόβλημα ήταν ένας αριθμός παικτών οι οποίοι δεν ήταν στα καλά τους. Αυτά που είπα στο ημίχρονο επειδή υπάρχουν τρεις κυρίες εδώ δεν μπορώ να σας τα πω».

Για τις νίκες του στα ντέρμπι και αν σκέφτεται να μείνει στην ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που κάνουμε είναι μία τεράστια προσπάθεια. Γενικά είμαι ρεαλιστής και όταν πάνε καλά τα πράγματα ο κόσμος ζητάει περισσότερα και το νιώθεις στις κερκίδες. Πριν 10-12 μήνες ήμασταν στη δεύτερη εθνική. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας την τεράστια προσπάθεια των ποδοσφαιριστών για να μπορεί η ομάδα να ανταποκρίνεται απέναντι σε ομάδες και παίκτες που παίζουν χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Να μην ξεχνάμε ότι πριν δύο εβδομάδες όταν με ρωτήσατε αν πρέπει ο πρόεδρος να αγοράσει παίκτες για να ανέβει η ομάδα, σας απάντησα ξεκάθαρα ναι. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την προσπάθεια όλων αυτών των παικτών. Συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε ήρεμα. Αυτού του είδους οι νίκες βοηθούν να δουλεύουμε περισσότερο για να διορθώσουμε τα λάθη που έχουμε κάνει. Αν είχαμε χάσει παίζοντας όπως παίξαμε θα ήταν πιο δύσκολη εβδομάδα για όλους. Η νίκη σε βοηθάει να δουλέψεις με καλύτερο τρόπο απ’ ό,τι αν έχανες. Αν συνεχίσουμε το ίδιο και μπορούμε να παίξουμε καλά θα πρέπει να περιμένουμε».

Για την συμμετοχή του Τζανετόπουλου που είχε να παίξει μήνες: «Αποφάσεις. Αποφάσεις που και ο ίδιος ο βοηθός μου μου έλεγε ότι δεν ξέρω αν θα βγει οπότε σας καταλαβαίνω. Αλλά επειδή έβλεπα και είχα την αίσθηση ότι δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε εύκολα την μπάλα, θεωρώ ότι ο Τζανετόπουλος μπορεί να το κάνει αυτό. Ρωτήστε αν θέλετε τον Τζανετόπουλου αν περίμενε να παίξει. Ήταν καλός και λέω στους παίκτες, να είστε έτοιμοι θα πάρετε χρόνο. Αν γινόταν κάτι παρόμοιο με τον Μπακάκη θα έπαιζε ο Βασιλαντωνόπουλος γιατί δεν είχαμε πολλές επιλογές».

Για τις απουσίες και τους παίκτες της μεσαίας γραμμής: «Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά αλλάξαμε σύστημα στο δεύτερο ημίχρονο με δύο αμυντικά χαφ αντί ενός, ψάχνοντας τρόπο να πάρουμε την κατοχή στη μεσαία γραμμή. Θα σας πω κάτι που το θεωρώ σημαντικό και το λέω πολύ στους παίκτες μου. Εξαρτάται καθαρά από αυτούς. Υπάρχουν πάντα τρεις-τέσσερις θέσεις που κατά την διάρκεια της προπόνησης μέσα στην εβδομάδα εξαρτώνται από τους ποδοσφαιριστές. Αν κάποιος κάνει τα βασικά που τους ζητάω και βοηθάει να μην χάνεται η μπάλα, τότε έχει περισσότερες πιθανότητες πιθανότητες να παίξει ανεξαρτήτως του ποιος είναι. Υπάρχουν 4-5 θέσεις όπου παίζουν κάποιοι παίκτες αγαπημένοι του προπονητή. Δεν περιμένατε τον Πλατέλλα να παίξει. Θελήσαμε να διατηρήσουμε το σχήμα και το σύστημα 4-3-3 καθώς δεν θέλαμε να κάνουμε κάποιο πείραμα σε τόσο σημαντικό παιχνίδι. Μετά όταν συνέβη αυτό που συνέβη στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε πιθανότητα να αλλάξω σύστημα όπως κι έγινε».

Για τις νίκες στα ντέρμπι του ΟΑΚΑ: «Να πείθω τους ποδοσφαιριστές μου. Εγώ κάνω μία σημαντική δουλειά όμως οι παίκτες βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και θα πρέπει να καταλαβαίνουν τι ζητάω και να το κάνουν στο γήπεδο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα