Γιουβέντους - Ιντερ 2-0

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Γιουβέντους - Ιντερ 2-0

bet365

Με Μπονούτσι (47') και Μοράτα (84' πεν) η Γιουβέντους πήρε (2-0) το derby d' Italia με την Ιντερ και είναι στο +4 από τη Νάπολι.

Μετά την ισοπαλία στην Μπολόνια, η επιστροφή στις νίκες ήταν υποχρεωτική για την Γιουβέντους ώστε να παραμείνει στην κορυφή και ακριβώς αυτό έκανε. Απέναντι σε μια Ιντερ που παρατάχθηκε με 3-5-2, οι Μπιανκονέρι -που ξέρουν να παίζουν με δεμένα μάτια αυτό το σύστημα- είχαν ευκαιρίες για να βάλουν βάσεις νίκης από το πρώτο 45λεπτο αλλά τελικά το έκαναν στο δεύτερο. Αστείο λάθος του Ντ' Αμπρόζιο στο 1-0 του Μπονούτσι, τραυματίας αποχώρησε ο Κιελίνι, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από τραυματισμό... Τα ξαναλένε την Τετάρτη οι δύο ομάδες, στο Meazza, στη ρεβάνς του 3-0 στον ημιτελικό του Coppa Italia, νέο ρεκόρ έκανε ο Μπουφόν!.

Στο βροχερό Τορίνο η Γιουβέντους μπήκε πολύ δυνατά και με διάθεση να καθαρίσει από νωρίς. Θα μπορούσε, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, να το κάνει αν η μπάλα δεν είχε «σπάσει» το οριζόντιο δοκάρι στη βολίδα του Ερνάνες στο 5', αν ο Ντιμπάλα πλάσαρε καλά ουσιαστικά προ κενής εστίας μετά την πάσα του Μάντζουκιτς στο 7', αν ο Κροάτης τελείωνε καλύτερα την φάση από κοντά μετά την σέντρα του Λιχτστάινερ και το λάθος του Μουρίγιο στο 9'... Οι Μπιανκονέρι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έψαχναν τον τρόπο για το γκολ, απέναντι σε μια Ιντερ που ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει με το 3-5-2 που είχε επιλέξει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Φυσιολογικά, επομένως, οι Νερατζούρι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι αξιόλογο επιθετικά στο πρώτο μέρος, πριν το τέλος του οποίου -και συγκεκριμένα στο 36'- η Γιούβε έχασε με νέο μυικό τραυματισμό τον Κιελίνι.

Το γκολ που δεν ήρθε στο πρώτο 45λεπτο, ήρθε τελικά με το ξεκίνημα του δεύτερου για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Στο 47' ο Ντιμπάλα εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντ' Αμπρόζιο αντί να απομακρύνει έστειλε την μπάλα... ακριβώς εκεί που ήθελε ο Μπονούτσι για να εκτελέσει στην κίνηση τον Χαντάνοβιτς (1-0)! Η Γιουβέντους είχε, πλέον, το ματς εκεί που το ήθελε, άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 52' με το πλασέ του Ντιμπάλα, μετά την σέντρα του Αλεξ Σάντρο, που έφυγε λίγο άουτ και στη συνέχεια ήλεγξε την κατάσταση, απέναντι σε μια Ιντερ που ήταν φανερό ότι έπρεπε να αλλάξει διάταξη. Κάτι που κατάλαβε και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος έχασε με τραυματισμό τον Μεδέλ (56') και στη συνέχεια έβαλε τον Πέρισιτς αντί του Τέλες, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1.

Οι Μιλανέζοι κατάφεραν στη συνέχεια να κρατήσουν την μπάλα, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι οι Μπιανκονέρι έβγαλαν κούραση από ένα σημείο κι έπειτα λόγω του ματς με την Μπάγερν, αλλά όλα τελείωσαν στο 83'... Ο Μοράτα, που μόλις είχε μπει στη θέση του Ντιμπάλα, πήρε το πέναλτι από το μαρκάρισμα του Μιράντα και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση για το 2-0. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς και θα μπορούσαν να το κάνουν στο 91', αν ο Μπουφόν δεν απέκρουε το κοντινό πλασέ του Εντερ.

* Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν συμπλήρωσε 746 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ στη Serie A και έκανε νέο προσωπικό ρεκόρ στα 38 του!

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (36' Ρουγκάνι), Αλεξ Σάντρο, Λιχτστάινερ, Κεντίρα (78' Στουράρο), Πογκμπά, Ερνάνες, Ντιμπάλα (82' Μοράτα), Μάντζουκιτς.

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ζεσούς, Μιράντα, Μουρίγιο, Τέλες (73' Πέρισιτς), Ντ' Αμπρόζιο, Φελίπε Μέλο, Μεδέλ (56' Λιάγιτς), Κοντογκμπιά, Παλάσιο, Ικάρντι (85' Εντερ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα