Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 2-1

bet365

Η Μπάρτσα καθάρισε με ανατροπή (2-1) τη Σεβίλλη και στο +8 από Ατλέτικο και στο +12 από Ρεάλ, τρέχει μονη της στην κούρσα για το repeat.

Το έργο παίχτηκε σε δύο πράξεις. Στην πρώτη φρόντισε η Ατλετικο να περάσει από το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” και να θέσει οριστικά εκτός μάχης τη Ρεάλ. Οπότε το μόνο που έπρεπε να κάνει η Μπαρστελόνα, ήταν να νικήσει την Σεβίλλη και να μπει στην τελική ευθεία, ώστε να κρατήσει την κούπα της La Liga για ακόμα μία χρονιά στην τροπαιοθήκη της. Και έτσι συνέβη. Μόνο που αυτό το 2-1 που ήρθε με ανατροπή, σήμαινε και ότι οι Καταλανοί ισοφάρισαν ένα μυθικό ρεκόρ και πάνε να το κάνουν ολότελα δικό τους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μία επική φάση με διπλό δοκάρι (13'). Ο Μέσι σημάδεψε σίδερο με απ' ευθείας κόρνερ και στη συνέχεια ο Λουίς Σουάρες την έστειλε στο οριζόντιο. Ωστόσο, ο Βιτόλο (20') με μονοκόμματο πλασέ έκανε την έκπληξη, ανοίγωντας το σκορ για τους Ανδαλουσιανούς. Ο Μέσι όμως αναζητούσε αυτό το απ' ευθείας. Και το βρήκε με υπέροχο φάουλ με το αριστερό από αριστερά μάλιστα (31'). Με το ξεκίνημα της επανάληψης (48') χάθηκε το τόπι. Στο τέλος ο Μέσι έδωσε στον Σουάρες, εκείνος στον Πικέ που πλάσαρε ολομόναχος για το 2-1.

Θα ανακηρυχθεί πρώτος σκόρερ της La Liga ο Σουάρες; Σε απόδοση 1.80 στην Expekt το συγκεκριμένο ειδικό στοίχημα.

Το παιχνίδι πάντως παρέμενε ανοικτό, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν επιλέξει να παίξουν μπάλα. Ο Μπράβο νίκησε τον Γκαμεϊρό (51') σε τετ α τετ και ο Σέρχιο Ρίκο (54') τον Μπουσκέτς. Από εκεί και μετά η Μπάρτσα έκανε τα δικά της. Ντρίμπλες, συνδυασμοί, μαγικά, μα άλλα γκολ δεν μπήκαν. Στο 73' ο Σουάρες άγγιξε τα δίχτυα, αλλά μόνος του έχασε το κοντρόλ. Στο τελικό σφύριγμα οι Μπλαουγκράνα επέστρεψαν στο +8 από την Ατλέτικο, απογειώθηκαν στο +12 από τη Ρεάλ και έχουν να καμαρώνουν...

Τώρα θέλουν μόνο να μην ηττηθούν στη Βαγιεκάνο και θα φτάσουν τα 35 σερί ματς δίχως αποτυχία σε όλες τις διοργανώσεις. Σε ένα σερί που είχε ξεκινήσει με την ήττα από τη Σεβίληλ στον Α' γύρο. Ετσι θα ξεπεράσουν το ρεκόρ που είχε θέσει η Ρεάλ στο ισπανικό ποδόσφαιρο (1988-'89)! Οσο για το που θα καταλήξει η Primera, πραγματικά το να μην την πάρουν, θα ισοδυναμεί πλέον με την κορυφαία ανατροπή-έκπληξη όλων των εποχών.

* Ο Μέσι ξεπέρασε τον Ραούλ στον πίνακα των παικτών που έχουν σκοράρει σε περισ΄σοτερα ξεχωριστά παιχνίδια (187)!

* Ο Μέσι έφτασε τα 6 γκολ-φάουλ σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος, όσα είχε και ο Ροναλντίνιο για το 2006-'07. Επίσης έπιασε τον Βραζιλιάνο στις 15 εύστοχες εκτελέσεις και είναι οι καλύτεροι στα τελευταία 25 χρόνια για τη Μπάρτσα!

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Ματιέ, Αλέις Βιδάλ, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Σέρζι Ρομπέρτο (75' Ράκιτιτς), Αρντά Τουράν (64' Ινιέστα), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Σέρχιο Ρίκο, Κολοτζέτζακ, Ραμί, Τρεμουλινάς, Κόκε, Ν'Ζονζί, Κριστόφορο (63' Κονοπλιάνκα), Ιμπόρα (75' Χουάν Μουνιόθ), Κρον-Ντέλι, Βιτόλο, Γκαμεϊρό.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα