Τα δεδομένα για Σίλβα

Τα δεδομένα για Σίλβα

Δημήτρης Τομαράς
Τα δεδομένα για Σίλβα

bet365

Ο Μάρκο Σίλβα κλείδωσε τον τίτλο και τώρα οι επόμενες... εξετάσεις του είναι με ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Ποια τα δεδομένα για την παραμονή του.

Μέχρι και πριν το παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη άπαντες ήταν απόλυτα βέβαιοι για την παραμονή του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η ήττα από τους Άγγλους σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό και την αποτυχία στο Γιουρόπα με την Άντερλεχτ είναι τρία παιχνίδια που... έφθειραν τον Πορτογάλο τεχνικό, δίχως ωστόσο αυτό να συμβεί σε τέτοιο σημείο ώστε να υπάρξει κάποια αλλαγή πλεύσης σε διοικητικό επίπεδο στους ερυθρόλευκους. Δίχως δηλαδή να γίνονται σκέψεις για Ολυμπιακό χωρίς Σίλβα τη νέα σεζόν.

Η όποια πίεση της Πόρτο και άλλων ομάδων για να αποσπάσουν την υπογραφή του μεσούσης της περιόδου δεν θα μπορούσε να στεφθεί με επιτυχία. Ο Σίλβα διακατέχεται από σοβαρότητα και επαγγελματισμό και παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν υπήρχε περίπτωση να μην τιμήσει το συμβόλαιο και την υπογραφή του. Για τη νέα χρονιά είναι μία άλλη υπόθεση.

Το πρωτάθλημα κατακτήθηκε και μαθηματικά με τη Βέροια, ωστόσο υπάρχει το Κύπελλο. Και όπως έχουμε γράψει ξανά τα ματς με τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικό τεστ και κριτήριο όχι μόνο για τους παίκτες αλλά και για τον ίδιο τον Σίλβα. Όπως και το ντέρμπι της 13ης Μαρτίου με τον Παναθηναϊκό. Και αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Κοινώς υπάρχει ακόμα... δρόμος για να κριθεί συνολικά η δουλειά του νεαρού τεχνικού.

Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως επί των ημερών του ο Ολυμπιακός έσπασε τα ρεκόρ των Μπούκοβι και Σόλιντ και ένα... σωρό άλλα, πήρε τον πιο γρήγορο τίτλο στην ιστορία του αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατέκτησε το πρώτο του διπλό στην Αγγλία, έκανε τρεις σερί νίκες για πρώτη φορά σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και σε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα έπαιξε και ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Όλα θα μπουν στην... ζυγαριά.

Η προεργασία δεν θα μπορούσε να μην είχε γίνει. Ο ατζέντης του Κάρλος Γκονσάλβες τον έχει ως έναν από τους πιο σπουδαίους και ανερχόμενους πελάτες του. Έχει έρθει τόσα ταξίδια στην Ελλάδα ενώ σχετική κουβέντα έχει γίνει και εκτός αυτής. Ωστόσο αυτό που είναι σαφές είναι πως την δεδομένη στιγμή η... μπάλα είναι περισσότερο στο... γήπεδο του Ολυμπιακού. Είναι πιο πολύ στο... χέρι του το να πορευθεί ή όχι και τη νέα σεζόν με τον Μάρκο Σίλβα. Φυσικά βέβαια εξαρτάται από τον ίδιο αλλά τον πιο δραστικό ρόλο τον έχει η πειραϊκή ΠΑΕ.

Ο ίδιος ο Σίλβα από την άλλη έχει στηριχθεί 100% από την ομάδα και του έχει δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια στο ρόστερ, την υλοποίηση του σχεδιασμού και ότι άλλο έχει ζητήσει. Ουσιαστικά μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για την... έναρξη του προγραμματισμού για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Και σίγουρα θα είναι πολλές οι παράμετροι που θα παίξουν τον ρόλο τους και για τον Ίβηρα και για το υλικό της επόμενης περιόδου. Το σίγουρο είναι πως το θέμα της παραμονής του είναι ακόμα ανοιχτό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα