ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

bet365

Ο άνθρωπος των ντέρμπι ξαναχτύπησε! Ο Βάργκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το... δώρο του Βλαχοδήμου, χάρισε στην ΑΕΚ την νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού και παράλληλα «κλείδωσε» την πρωτιά στα πλέι οφ! Κόκκινη ο Μέστο για τους «πράσινους».

Το έκανε με τον ΠΑΟΚ, το έκανε με τον Ολυμπιακό, ήταν... μάλλον σίγουρο ότι θα το έκανε και με τον Παναθηναϊκό! Ο Ρόναλντ Βάργκας είναι ο άνθρωπος των ντέρμπι για την ΑΕΚ καθώς καθάρισε και αυτό με τους Πράσινους με την εκτέλεση φάουλ στο 78', δίνοντας στην Ενωση προβάδισμα και ενόψει πλέι οφ καθώς είναι πλέον στο +7 από το Τριφύλλι. Κακό το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με πολλά εκατέρωθεν λάθη και αποβολή του Μέστο με δύο (σωστές) κίτρινες στις καθυστερήσεις.

Από τα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά για να δυσκολέψει την κυκλοφορία της ΑΕΚ και το έκανε αλλά η Ενωση ήταν αυτή που είχε την πρώτη ευκαιρία. Ηταν στο 9', όταν ο Πέκχαρτ πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Στιλ απέκρουσε και αμέσως μετά ο Γιόχανσον αστόχησε... Οι Πράσινοι απάντησαν με ένα σουτ του Εσιέν (11') που έφυγε άουτ και στα επόμενα λεπτά οι Κιτρινόμαυροι πήραν την κατοχή και προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα για να κάνουν το παιχνίδι τους. Τελικά, οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα...

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ ήταν κακή, δεν είχε ηρεμία και αυτό οδηγούσε σε λάθη, τα οποία μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Παναθηναϊκός, που ήταν πολύ πιο ήρεμος, θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 25' με την κοντινή προβολή του Καλτσά, μετά την ωραία συρτή σέντρα του Μέστο από δεξιά, αλλά ο Μπαρόχα με το πόδι κράτησε το 0-0. Η κατάσταση δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους καθώς η ΑΕΚ έκανε εύκολα και συνεχή λάθη, όπως για παράδειγμα αυτό του Αρθο στο 43', όταν χρειάστηκε να βγει γρήγορα ο Μπαρόχα για να προλάβει να διώξει πριν πλασάρει ο Μπεργκ.

Ο Σουηδός φορ, πάντως, φλέρταρε με την κόκκινη κάρτα στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 49', για ένα χτύπημα εκτός φάσης στον Ισπανό στόπερ. Γενικά, στο πρώτο 10λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, υπήρξαν νεύρα στο ΟΑΚΑ -όπως για παράδειγμα στην αψιμαχία Πογιέτ και Καλτσά μπροστά από τον πάγκο της ΑΕΚ- με το ματς να κυλάει χωρίς κάτι αξιόλογο... Τα αβίασταν λάθη και από τις δύο πλευρές, κυρίως από τους γηπεδούχους, συνεχίζονταν και μετά το 60' ανέλαβαν δράση οι προπονητές.

Ο Πογιέτ έβγαλε τους Πέκχαρτ-Πλατέλλα για να βάλει τους Τζιμπούρ-Αραβίδη και αμέσως μετά, στο 67', η Ενωση είχε μεγάλη ευκαιρία αλλά ο «Αραβας» δεν πλάσαρε καλά τον Στιλ από κοντά και στη συνέχεια ο Βάργκας πλάσαρε άσχημα... Ο Ουρουγουανός τεχνικός, ο οποίος είχε γυρίσει το σύστημα σε 4-4-1-1, έριξε στο ματς και τον Τζανετόπουλο αντί του Γιόχανσον, με τον Στραματσόνι να απαντάει με την είσοδο του Κουτρουμπή στη θέση του Εσιέν. Λίγα λεπτά μετά, στο 78', έγινε η φάση που έκρινε το ματς... Ο Βλαχοδήμος, που ήταν στο τείχος για το φάουλ του Βάργκας, βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο Βενεζουελάνος είχε μια νέα ευκαιρία από πιο κοντινή απόσταση και δευτερόλεπτα μετά το ΟΑΚΑ πανηγύριζε για το 1-0!

Η είσοδος του Μαμούτε αντί του Αμπέντ δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήθελε να πιέσει για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε. Και στις καθυστερήσεις έχασε και τον εκνευρισμένο Μέστο, ο οποίος κατάφερε να δει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά...

Man of the match: Ποιος άλλος; Ο Βάργκας καθάρισε ακόμη ένα ντέρμπι για την ΑΕΚ και κερδίζει συνεχώς πόντους στην εκτίμηση των οπαδών της. Μια εκτέλεση φάουλ, ένα γκολ, ακόμη ένα τρίποντο σε μεγάλο ματς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βλαχοδήμος πήρε αρκετές πρωτοβουλίες αλλά δεν πέτυχε σέντρα για σέντρα... Κακή εμφάνιση, μία εβδομάδα μετά την θετική κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Στο ύψος του: Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να προηγηθεί με την προβολή του Καλτσά στο 25' αλλά ο Μπαρόχα, με το πόδι, αντέδρασε σωστά και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Η γκάφα: Ο Βλαχοδήμος, σηκώνοντας το χέρι του, έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον Βάργκας στο 78' και μάλλον κατάλαβε το λάθος του...

Το στραγάλι: Ευχάριστη έκπληξη ο Κουκουλάκης καθώς κατάφερε να βγάλει το ντέρμπι χωρίς να προκαλέσει παράπονα στις δύο ομάδες! Μακάρι να ήταν έτσι σε κάθε ματς...

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ είχε σημαντικά προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών αλλά παρ' όλα αυτά πέτυχε τον στόχο της και συνεχίζει. Ο Γκουστάβο Πογιέτ πήρε ακόμη ένα ντέρμπι, η διαφορά από τον τρίτο Παναθηναϊκό είναι πλέον στους επτά βαθμούς και η προσοχή τώρα στρέφεται στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Οσο για τον Παναθηναϊκό, είχε την ευκαιρία να πλησιάσει την Ενωση στο -1 αλλά η συνολική απόδοση του δεν ήταν τόσο πειστική όσο θα έπρεπε, απέναντι μάλιστα σε μια κακή ΑΕΚ...

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (75' Τζανετόπουλος), Βάργκας, Πλατέλλας (64' Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ (64' Αραβίδης).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Μολέδο, Πράνιτς, Αμπέντ (80' Μαμούτε), Ζέκα, Εσιέν (75' Κουτρουμπής), Καλτσάς (67' Βιγιαφάνιες), Βλαχοδήμος, Μπεργκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα