Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ 3-1

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ 3-1

bet365

Η Χόφενχαϊμ προηγήθηκε, το πάλεψε, όμως έμεινε με 10 παίκτες και ηττήθηκε με 3-1 από την Ντόρτμουντ.

Η Χόφενχαϊμ μοιάζει αναγεννημένη με τον 28χρονο Νάγκελσμαν στον πάγκο. Οι μπλε έκαναν ό,τι μπορούσαν στο Ντόρτμουντ, προηγήθηκαν, όμως η αποβολή του Ρούντι στο 58’ τα γκρέμισε όλα. Η Ντόρτμουντ πίεσε και τελικά έκανε την ανατροπή, φτάνοντας στη νίκη με 3-1, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στο -3 από την 16η Βέρντερ.

Ο ρυθμός δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος. Οι Βεστφαλοί έμοιαζαν κουρασμένοι, οι παίκτες του Νάγκελσμαν ήταν πολύ καλοί τακτικά και στο 25’ πήραν το προβάδισμα με την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Φόλαντ έκανε το σουτ, ο Μπούρκι έκανε ασταθή απόκρουση και ο Ρούντι το εκμεταλλεύτηκε, για να κάνει από κοντά το 0-1 την ημέρα των γενεθλίων του! Στο 29’, μάλιστα, ο Φόλαντ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-2, με τον Μπούρκι να σώνει, για να διορθώσει το λάθος του, ενώ έπρεπε να φτάσουμε στο 43’ για να δούμε την καλύτερη ευκαιρία της Μπορούσια, με τον Μπάουμαν να βγάζει δύσκολα το φάουλ του Ρόις.

Η είσοδος του Γκουντογκάν βελτίωσε πάρα πολύ την εικόνα της Ντόρτμουντ και μόλις στο 48’ ο τελευταίος έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όμως είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι. Οι Βεστφαλοί ξεκίνησαν να πιέζουν και στο 58’ τα πάντα άλλαξαν. Ο Ρούντι έκανε τάκλιν από πίσω, για να σταματήσει τον Ομπαμεγιάνγκ στη μεσαία γραμμή και ο διαιτητής Ζίπελ αποφάσισε να του δείξει – πολύ αυστηρή – απευθείας κόκκινη. Οι παίκτες του Τούχελ πίεσαν πάρα πολύ στη συνέχεια, Σαχίν (61’), Πίσεκ (62’, 66’) και Γκουντογκάν (68’) έχασαν καλές ευκαιρίες, πριν έρθει η ισοφάριση με τον Μχιταριάν στο 80’. Οι φιλοξενούμενοι δεν άντεξαν παρά την προσπάθειά τους και στο 85’ ο Ράμος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πίσεκ ολοκλήρωσε την ανατροπή για το 2-1. Το τελικό 3-1 έκανε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 2’ των καθυστερήσεων μετά από πάσα πάρε-βάλε του Μχιταριάν.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα