Πρωταθλητής από τον περασμένο Μάιο!

Πρωταθλητής από τον περασμένο Μάιο!

Αντώνης Σαούλης
Πρωταθλητής από τον περασμένο Μάιο!

bet365

Πως οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν από πολύ νωρίς τις βάσεις για την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος.

Πριν ακόμα μπει το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έφτιαχνε ισχυρές βάσεις για την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια ήταν το βράδυ της 5ης Μαϊου. Οταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης σ' ένα κλειστό πάρτι που έκανε που μετά την φιέστα στο «Καραϊσκάκης» για το 42ο πρωτάθλημα ανακοίνωνε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. Ευρώ.

Είναι ισχυρά θεμέλια μια αύξηση Μ.Κ. 10 χαρτιών που μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου αποκλειστικά για την ενίσχυση του ρόστερ. Ταυτόχρονα υπήρχε πλάνο. Project συγκεκριμένο που δεν άλλαξε υπό την πίεση του χρόνου, ούτε από τις κινήσεις των ανταγωνιστών του. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έκαναν αυτό που είχαν σχεδιάσει.

Τι ακριβώς; Αρχικά περίμεναν υπομονετικά τον Μάρκο Σίλβα. Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση του Πορτογάλου τεχνικού είχε κολλήσει εξαιτίας της διαμάχης που είχε με την Σπόρτινγκ Λισαβώνας, εντούτοις οι «ερυθρόλευκοι» δεν πανικοβλήθηκαν. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε την μία μεταγραφή μετά την άλλη, έκανε αίσθηση (τότε) με την προσθήκη του Εσιέν, ο Ολυμπιακός περίμενε.



Για την ακρίβεια στο πρώτο κομμάτι του μεταγραφικού παζαριού (τον Ιούνιο δηλαδή) περισσότερο ακουγόντουσαν ειδήσεις για πιθανές πωλήσεις παικτών από το ρόστερ της ομάδας, παρά για προσθήκες. Ναι, ο Ολυμπιακός χωρίς προπονητή είχε ήδη ξεχωρίσει και αγοράσει ότι καλό κυκλοφορούσε στην ελληνική αγορά. Ομως τις άλλες μεταγραφές του περίμενε τον προπονητή για να προχωρήσουν στο κοινό σχέδιο.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Δεν είχε σημασία το γεγονός ότι είναι μόλις 38 ετών. Ο Ολυμπιακός τον είχε διαλέξει μέσα από μια μεγάλη λίστα προπονητών. Εκανε scouting δεν πήγε σε πιο... σίγουρες επιλογές και έπεσε μέσα. Ταυτόχρονα συνεργάστηκε με τον Μάρκο Σίλβα από την πρώτη στιγμή σε όλα τα επίπεδα δείχνοντας του εμπιστοσύνη σε όλα. Ναι, ακόμα στις μεταγραφές.

Η διοίκηση έβγαλε λεφτά από τα ταμεία για ν' αγοράσει τον Φελίπε Πάρντο έναντι 4,5 εκατ. ευρώ από την Μπράγκα. Τον Σεμπά από την Εστορίλ. Αγόρασε επίσης τον Ντα Κόστα και τον Ιντέγε παίκτες που είχε εισηγηθεί ο Μάρκο Σίλβα. Αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού ο Ερνάνι. Ολοι προσωπικές επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού.



Στα «θέλω» του προπονητή προσθέστε και μερικά βέτο που έθεσε όσον αφορά τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Με πιο χαρακτηριστική αυτή του Λούκα Μιλιβόγεβιτς ο οποίος επίσης είχε αποκτηθεί από την Αντερλεχτ νωρίτερα το καλοκαίρι! Κι αυτό είναι ένα ακόμα κομμάτι που έκαναν τον Ολυμπιακό τον γρηγορότερο πρωταθλητή στην ιστορία της Α' Εθνικής.

ΚΑΜΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!
Αν η εμπιστοσύνη στον προπονητή και στο πλάνο που είχαν φτιάξει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήταν ο ένας λόγος που η ομάδα έφτασε ξεκούραστα στο 43ο πρωτάθλημα, τότε η διατήρηση του κορμού είναι ο άλλος. Ισως και πιο σημαντικός. Παρά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να μπούν 10 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ δεν υπήρξε η παραμικρή πώληση από βασικά στελέχη της ομάδας!

Αυτό συνέβη για δύο λόγους. Είτε γιατί δεν το επέτρεψε ο Σίλβα, είτε γιατί οι προτάσεις δεν ήταν αρκετά καλές για τον Ολυμπιακό. Ομάρ, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Ντουρμάζ πήγαν προτάσεις στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ που απορρίφθηκαν. Ολες. Ο μόνος παίκτης που πουλήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν ο Ενάν (!) στην Εβερτον...



Eτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει όλο τον περσινό κορμό του με αποτέλεσμα ο Σίλβα να δουλέψει από πολύ νωρίς με την ομάδα και ταυτόχρονα να προσθέτει τις δικές του μεταγραφές-επιλογές στο υπάρχον ρόστερ. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να πρόσθεταν παίκτες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου αλλά η ομάδα ήταν ήδη έτοιμη για την έναρξη της σεζόν.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έψαχνε τα πατήματα με νέο ρόστερ και νέο προπονητή, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να διαχειριστεί την κρίση του ευρωπαϊκού αποκλεισμού και η ΑΕΚ έπρεπε να προσαρμοστεί σε συνθήκες Σούπερ Λίγκας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα