Χαρακίρι η Τουλούζ

Gazzetta team
Χαρακίρι η Τουλούζ

bet365

Η Τουλούζ είχε το προβάδισμα μέχρι το 90', όμως ηττήθηκε με 2-1 από την Ρεν. Τεσσάρα στην Μπορντό η Ρεμς, σημαντική νίκη για Λοριάν.

Η Τουλούζ κρατούσε τη νίκη και την ελπίδα μέχρι το 90’, όμως γκρέμισε ό,τι έχτιζε μέσα σε 2’. Η Ρεν έκανε την ανατροπή στις καθυστερήσεις, έφυγε με νίκη 2-1 και οι βιολέ έκαναν ακόμη ένα βήμα προς τη δεύτερη κατηγορία, καθώς καμία ομάδα στη θέση της στο ίδιο σημείο της σεζόν δεν κατάφερε να σωθεί.

Στο πρώτο μέρος, εκείνος που έλαμψε για ακόμη μία φορά για τους γηπεδούχους ήταν ο 17χρονος τερματοφύλακας Λαφόντ, που έβγαλε τις προσπάθειες των Αντρέ και Ντεμπελέ, ενώ εκείνη του Πέδρο Ενρίκε πέρασε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Αριμπαζέ έδειξαν πολύ λίγα πράγματα, όμως τουλάχιστον κράτησαν το μηδέν μέχρι το ημίχρονο.

Η είσοδος του Μπρέιθγουεϊτ βελτίωσε την επιθετική λειτουργία της Τουλούζ και έχασε την πρώτη ευκαιρία, με το παιχνίδι να ανοίγει. Τελικά, το πρώτο γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους, όταν στο 78’ ο Μπεν Γιεντέρ μπήκε στην περιοχή με ατομική προσπάθεια και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0! Όλα πήγαιναν μια χαρά για την Τουλούζ μέχρι το 90’. Ο Σπάγιτς έκανε το λάθος και ο Ντεμπελέ δεν τον άφησε να πάει χαμένο, κάνοντας το 1-1 με πολύ ωραίο πλασέ. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους βιολέ, ο Γκροσίτσκι, ο άνθρωπος-αλλαγή φέτος, δεν αστόχησε στο τετ α τετ μετά από ασίστ του Ντεμπελέ, για να κάνει το τελικό 1-2 στο 2’ των καθυστερήσεων!

Εντυπωσιακή η Ρεμς
Η Ρεμς διέλυσε με 4-1 την Μπορντό και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι Γιρονδίνοι συνεχίζουν να προβληματίζουν με την αστάθειά τους και χάνουν έδαφος στη μάχη της Ευρώπης. Ο Ντε Πρεβίλ είχε κέφια και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ στο 23’, όταν μετά από δικό του κόρνερ, ο Μαντί στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μπερναρντόνι να φέρει ευθύνη. Στο 34’ η Ρεμς έφτασε και σε δεύτερο γκολ με ατομική ενέργεια του Τιεβί, ενώ στη συνέχεια ο Ντιέγκο έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ, με το 2-0, όμως, να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι και τελείωσαν τα πάντα στο 67’, όταν μετά από γύρισμα του Τιεβί, ο Σαρμπονιέ με υπέροχο πλασέ έκανε το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 69’ με ψύχραιμο τελείωμα του Ουνάς, όμως δεν είχε κανένα αντίκρισμα. Στο 89’ ο Λας Μπανγκουρά απλά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στη μεγάλη νίκη της Ρεμς, κάνοντας με ατομική ενέργεια το τελικό 4-1.

Με Γουάρις η Λοριάν
Το γρήγορο γκολ του Γουάρις στάθηκε αρκετό για την Λοριάν, που επιβλήθηκε με 1-0 της ουραγού Τρουά και συνεχίζει να βρίσκεται μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 3’ ο Καμπό, που άφησε την Τρουά πριν λίγες εβδομάδες, έδωσε την ασίστ στον Γουάρις, που από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 0-1. Οι παίκτες του Ριπόλ είχαν το μομέντουμ και κράτησαν τον έλεγχο, με τον Γουάρις να έχει δοκάρι και το 0-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν νευρικά και αυτό φάνηκε περισσότερο στην επανάληψη. Ο Ζανό έχασε την πρώτη ευκαιρία, με την Λοριάν να μην μπορεί να φτάσει σε δεύτερο γκολ και το ματς να παραμένει ανοιχτό. Παραλίγο, μάλιστα, να το πληρώσουν στο τέλος, με τον Λεκόμτ να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στην προσπάθεια του Κουρτ, με την Τρουά να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες, όταν στο 90’ ο Καμούς αποβλήθηκε, και να κάνει νέο αρνητικό ρεκόρ στην Ligue 1, φτάνοντας τις 14 συνεχόμενες εντός έδρας ήττες…

Χ-αμένη η Γκινγκάμπ
Η Γκινγκάμπ κατάφερε να κάνει την ανατροπή, όμως στο τέλος αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την ισοπαλία στο ματς με την Ανζέρ. Οι φιλοξενούμενοι δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, όμως κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 30’, όταν ο Καπέλ γύρισε και σούταρε με τη μία εκτός περιοχής, για να πετύχει ένα από τα ομορφότερα γκολ της σεζόν για το 0-1! Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει. Αρχικά, ο Μπριάν είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, όμως στο 39’ ο Πριβά ήταν πιο εύστοχος και στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-1.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 42’, όταν ο Εντόι αποβλήθηκε για πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ανγκουά, αφήνοντας την Ανζέρ με 10 παίκτες και οι γηπεδούχοι πίεσαν, για να φτάσουν στην ανατροπή στο 66’. Ο Σαλιμπούρ ανέτρεψε τον Τραορέ εντός περιοχής και ο Ζιρές έκανε το 2-1 από την άσπρη βούλα. Η Γκινγκάμπ, όμως, δεν έμελλε να φτάσει στη νίκη, καθώς η Ανζέρ την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Στο 78’ ο Περέιρα ανέτρεψε τον Μπουκά Μούτου και ο Κετκεοφομφόνε έκανε το τελικό 2-2.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή (26/02)

Νις-Μπαστιά 0-2
(61' Ντιαλό, 64' Αγιτέ)

Σάββατο (27/02)

Μονπελιέ-Λιλ 3-0
(52' Μπεριγκό, 60' Νταμπό, 86' Σκιρί)

Γκινγκάμπ-Ανζέρ 2-2
(39' Μπριάν, 66' πεν. Ζιρές - 30' Καπέλ, 78' πεν. Κετκεοφομφόνε)

Τρουά-Λοριάν 0-1
(3' Γουάρις)

Ρεμς-Μπορντό 4-1
(23' Μαντί, 34' Τιεβί, 67' Σαρμπονιέ, 89' Λας - 69' Ουνάς)

Τουλούζ-Ρεν 1-2
(78' Μπεν Γιεντέρ - 90' Ντεμπελέ, 90+2' Γκροσίτσκι)

Κυριακή (28/02)

Ναντ-Μονακό (15:00)
Σεντ Ετιέν-Καέν (18:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Μαρσέιγ (18:00)
Λυών-Παρί (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα