Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

bet365

Η Ατλέτικο πέρασε με σεμινάριο (0-1) από τη Ρεάλ, έγραψε ιστορία με τρεις σερί νικηφόρες επισκέψεις, παρέμεινε ζωντανή και άφησε τη συμπολίτισσα οριστικά εκτός τίτλου.

Δεν είναι ότι δεν το είχε κάνει εκείνη ποτέ ξανά. Είναι ότι δεν είχε καταφέρει ποτέ κανένας αντίπαλος. Πρόκειται για μυθικό επίτευγμα. Ναι, η Ατλέτικο έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που έφυγε νικήτρια σε τρεις διαδοχικές επισκέψεις της στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Και τούτη το φορά το έκανε με τον τρόπο του Τσόλο. Δυνατά, κλειστά, να μην φάμε φάση και το βλέπουμε μπροστά. Και έτσι συνέβη. Προσθέστε και λίγο ξύλο, την κακή εμφάνιση της αντιπάλου και θα έχετε την απάντηση για το πως σχηματίστηκε αυτό το 0-1, το οποίο κρατάει τους νικητές ζωντανούς στο -5 από τη Μπαρτσελόνα. Οσο για τους ηττημένους, αυτοί μπορεί την Κυριακή κοντά στα μεσάνυχτα να βλέπουν την κορυφή ακόμα και από το... παγωμένο -12.

Οι Μερένγκες θέλησαν να ξεκινήσουν επιθετικά, κάτι για το οποίο προδιέθεται και το σχήμα τους. Ωστόσο, με τά το πρώτο κύμμα, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και κατάφεραν να μην δεχτούν καμία κανονική φάση. Αντιθέτως, εκείνοι ήταν που στο 40' άγγιξαν το γκολ, αλλά στη σουτάρα του Γκριεζμάν ο Κέιλορ Νάβας έκανε σούπερ εκτίναξη. Για να δούμε καλό συνδυασμό από τη Ρεάλ, έπρεπε να φτάσουμε στο 48', όταν ο Κριστιάνο πλάσαρε διαγώνια χαμηλά δίπλα στο δεξί δοκάρι. Γεκινότερα η ομάδα του δεν μπορούσε να λειτουργήσει υπό τόσο ασφυκτική πίεση. Χωρίς ιδέες, φαντασία και νεύρο, ήταν επόμενο να την βρει κάποια στιγμή το κακό.

Τούτο συνέβη στο 53'. Ο Γκριεζμάν ελευθερώθηκε υπέροχα και έτρεξε με τη μπάλα, έπαιξε το 1-2 με τον Φιλίπε Λουίς και πλάσαρε τέλεια με το αριστερό για το πρώτο του γκολ έπειτα από έξι αγώνες (σ.σ.: το τέταρτο της καριέρας του και με Σοσιεδάδ κόντρα στη Ρεάλ). Πλέον το ντέρμπι είχε έρθει πλήρως στα μέτρα της ομάδας του Τσόλο. Στο 66' πήγε να γίνει το 0-2, αλλά ο Νάβας πρόλαβε οριακά το τετ α τετ του Σαούλ, με τον τελευταίο να είναι ίσως ο κορυφαίος του αγώνα. Στο 75' η Ρεάλ διαμαρτυρήθηκε (σ.σ.: μάλλον δικαίως) για πέναλτι που δεν της δόθηκε σε επαφή του Γκάμπι με τον Ντανίλο.

Μία κεφαλιά αδύναμη του Ρονάλντο και ένα άστοχο διαγώνιο του Ντανίλο ήταν όλα όσα μπόρεσαν να βγάλουν ως αντίδραση μέχρι το φινάλε οι γηπεδούχοι. Κάπως έτσι όμως αποχαιρέτησαν την όποια πιθανότητα είχαν για το πρωτάθλημα, αφήνοντας τους Ροχιμπλάνκος ως μόνους που μπορούν να θεωρούν ότι θα το παλέψουν. Η Ρεάλ των 5,6 γκολ εντός έδρας δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ατλέτικο του 0,4 παθητικό εκτός. Τρομερή εικόνα στο τέλος οι αγκαλιές του Σιμεόνε με τους παίκτες του. Δικαίως, εάν σκεφτείτε ότι έμειναν για έκτο σερί ντέρμπι αήττητοι. Ούτε και αυτό το έχει ξανακάνει ποτέ η Ατλέτικο. Πόσα ακόμα θα φτιάξεις ρε Τσόλο;

* Η Ρεάλ πριν τον πηγαιμό του Σιμεόνε είχε 15 νίκες και 4 ισοπαλίες στα προηγούμενα 19 ντέρμπι και από τότε που εμφανίστηκε ο Αργεντινός στον πάγκο της Ατλέτικο, το ρεκόρ είναι 7 νίκες για κάθε μία και 5 ισοπαλίες!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Ντανίλο, Μόντριτς, Κρόος, Ισκο (70' Χεσέ), Χάμες Ροδρίγκες (57' Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (46' Μπόρχα Μαγιοράλ)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομλάκ, Γκοδίν, Χοσέ Χιμένες, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγούστο Φερνάντες (77' Κρανεβίτερ), Σαούλ, Κόκε, Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες (81' Κορέα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα