Καλλονή - Πλατανιάς 2-1

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Καλλονή - Πλατανιάς 2-1

bet365

Η Καλλονή χρειάζεται ένα... θαύμα για να σωθεί, ωστόσο αρνείται να πετάξει λευκή πετσέτα! Η ομάδα της Καλλονής επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στη Μυτιλήνη και «έπιασε» τον Πανθρακικό στους 14 βαθμούς.

Πως ξεκίνησαν:

Την εστία της Καλλονής υπερασπίστηκε ο Δαύκος, που είχε μπροστά του τους Αναστασιάδη, Μίκιτς, ενώ Σπυρόπουλος και Γκόλιας βρέθηκαν στα άκρα της άμυνας. Αμυντικός μέσος ήταν ο Μπλάζιτς, με τους Τσαμπούρη και Γεωργίου πιο μπροστά του, ενώ τον Μάρκοβιτς πλαισίωσαν οι Φαβάλι και Μανούσος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Δαύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια για τον Πλατανιά, με τον Αποστολόπουλο και τον Ιτούα στο κέντρο της άμυνας και τους Βάντερσον, Δημήτρη στα άκρα. Γκνιάτιτς και Μουνάφο ήταν στον άξονα, με τον Γουνδουλάκη να έχει οργανοτικό και πιο ελεύθερο ρόλο μπορστά τους, ενώ η τριπλέτα στην επίθεση αποτελούταν από τους Ράμος, Ντίνα και Ανγκούλο.

«Πάρτι» η Καλλονή

Ένα από τα καλύτερα ημίχρονα της στην σεζόν, έκανε η Καλλονή, που... επιβλήθηκε απόλυτα του Πλατανιά, θυμίζοντας αυτό κόντρα στον Παναιτωλικό που είχε πετύχει τέσσερα γκολ πριν την ανάπαυλα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με άγριες διαθέσεις και πίεσαν πολύ, με τους Κρητικούς να κάνουν απανωτά λάθη στο κέντρο της άμυνας και να αφήνουν διαδρόμους στους παίκτες του Καραγεωργίου.

Οι ευκαιρίες έφεραν και το γκολ, με τον Φαβάλι στο 20ο λεπτό σε ρόλο μαέστρου να βγάζει μία πολύ όμορφη ασίστ, ο Μάρκοβιτς έκανε την κίνηση και πρόλαβε την έξοδο Σωτηρίου και με προβολή πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Καλλονής.

Χαμένες ευκαιρίες και... κόρνερ

Από την ώρα του γκολ και μετά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κι άλλο στροφές, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο και το σοκ του Πλατανιά, που δεν έβγαλε αντίδραση στο τέρμα που δέχτηκε. Στην επόμενη φάση ο Σωτηρίου απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Τσαμπούρη, με τον τερματοφύλακα των Κρητικών να είναι ο... ήρωας της ομάδας, σώζοντας στην συνέχεια την εξ επαφής κεφαλιά του Αναστασιάδη, αλλά και τις αρκετές προσπάθειες του Μάρκοβιτς.

Όσο για τον Πλατανιά, ο Παράσχος τα είχε όλα, είχε και τους τραυματισμούς, καθώς πρώτα ο Γουνδουλάκης και μετά ο Ράμος, αποχώρησαν από το ματς, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Με όλα αυτά, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν τον επιθετικό τους μονόλογο, με τα 8 κόρνερ σε 45 λεπτά να είναι ενδεικτικό της εικόνας του ματς.

Γκολ και χωρίς πίεση

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αφού ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να πιέσει, ενώ η Καλλονή δεν είχε λόγο να ανοιχτεί. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με δράστη τον Ελλακόπουλο, που μόλις είχε πάρει την θέση του Μπλάζιτς, στην τρίτη αναγκαστική αλλαγή του αγώνα. Μετά από πολύ ωραία έμπνευση του Μάρκοβιτς που έκανε το τακουνάκι και νέα ασίστ του Φαβάλι, ο Έλληνας ομογενής δοκίμασε το σουτ και κατάφερε να νικήσει τον σωτηρίου για το 2-0.

Έδωσε ενδιαφέρον αλλά δε το γύρισε

Ο Πλατανιάς, έστω και αργά, κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να πετύχει ένα γκολ, με τον Τσουράκη να βρίσκει πολύ όμορφα τον Ανγκούλο στο 71' κι αυτός με κεφαλιά νίκησε τον Δαύκο για να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας της Καλλονής. Το γκολ αυτό, έδωσε ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, αλλά δε βοήθησε τους φιλοξενούμενος, αφού παρά την πίεση, δεν έφτασαν στην ισοφάριση.

To 3/3 και οι αποβολές

Αξίζει να σημειώσουμε την απόλυτη... γκαντεμιά του Παράσχου, που είδε και τον Ιτούα να αποχωρεί τραυματίας, κάνοντας έτσι το 3/3 στις αναγκαστικές αλλαγές. Όλα αυτά, μάλιστα,μαζί με την ήττα και κάποια παράπονα από την διαιτησία - ζήτησε πέναλτι ο Πλατανιάς - έφεραν την έκρηξη του πάγκου των Κρητικών, με τον προπονητή και έναν συνεργάτη του να αποβάλλονται.

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς (53' Ελλακόπουλος), Τσαμπούρης, Γεωργίου (88' Γιορέντε), Μανούσος, Φαβάλι, Μάρκοβιτς (77' Νομπρέγα).

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Ιτούα (75' Στανισάβλιεβιτς), Δημήτρης, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Γουνδουλάκης (25’ Μιλούνοβιτς), Μουνάφο, Ντίνας, Ράμος (39’ Τσουράκης), Ανγκούλο.

MVP. Φαβάλι. Από τα δικά του πόδια και οι δύο ασίστ, δεν φάνηκε όσο άλλοι συμπαίκτες του, αλλά... έδρασε όταν έπρεπε.

Στο ύψος του. Μάρκοβιτς. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με την φανέλα της Καλλονής, από την έμπνευσή του ξεκίνησε και το 2-0, ενώ ήταν μόνιμος κίνδυνος για τον Πλατανιά. Πολύ καλός και ο Σωτηρίου, που έχει σώσει πολλές φάσεις και οι Κρητικοί του... χρωστάνε που δεν έχασαν με μεγαλύτερο σκορ.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Πλατανιά, ειδικά το κεντρικό δίδυμο, που έκανε πολλά λάθη και έδωσε το δικαίωμα στην Καλλονή να πιέζει και να πετύχει δύο εύκολα γκολ.

Η γκάφα. Ανήκει στον Ιτούα κυρίως, αλλά και στην υπόλοιπη άμυνα του Πλατανιά, που στο πρώτο γκολ, χάνουν τον Μάρκοβιτς και του κάνουν... δώρο το 1-0.

Το στραγάλι. Καλή η διαιτησία του Ευαγγέλου, οι βοηθοί του έκαναν κάποια λάθη σε υποδείξεις οφσάιντ και από τις δύο πλευρές. Όσο για το πέναλτι που ζήτησε ο Πλατανιάς, υπάρχει σύγκρουση, αλλά θα ήταν υπερβολή να δείξει την άσπρη βούλα.

Το ταμείο του gazzetta. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από την Καλλονή, που αν μπορούσε να δείξει τέτοια εικόνα νωρίτερα, θα μπορούσε να διεκδικήσει την παραμονή. Αντίθετα, ο Πλατανιάς ήταν κακός, αλλά και άτυχος, δίκαια έχασε, αφού δεν έδειξε το καλό πρόσωπο στο οποίο μας έχει συνηθίσει εδώ και αρκετό καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα