Μίλαν - Τορίνο 1-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Μίλαν - Τορίνο 1-0

bet365

Το γκολ του Αντονέλι (45') ήταν αρκετό για τη νίκη (1-0) επί της Τορίνο και οι Ροσονέρι είναι πάντα, έστω ως αουτσάιντερ, στο παιχνίδι της 3ης θέσης.

Ρόμα, Φιορεντίνα και Ιντερ προπορεύονται αλλά οι Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και Αντριάνο Γκαλιάνι το πιστεύουν και το λένε ότι η Μίλαν θέλει την 3η θέση. Και έχουν και επιχείρηματα αν θέλουν, όπως το γεγονός ότι η ομάδα τρέχει σερί εννιά θετικών αποτελεσμάτων, μετά και το 1-0 επί της Γκρανάτα. Ετσι, γιόρτασε με νίκη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τα 30 χρόνια προεδρίας, όπως και ο Τζιανλουίζι Ντοναρούμα, με μια ωραία επέμβαση στον Ιμόμπιλε, για τα 17α γενέθλια!

Η Τορίνο μπήκε για να κάνει αμέσως τη ζημιά και στο 2' χρειάστηκε η επέμβαση του Ζαπάτα για να μην εκτελέσει ο Μπελότι μετά την κάθετη του Μπαζέλι. Το ματς ήταν γρήγορο παρά τη βροχή και στο 14' ο Ντοναρούμα βγήκε για να απομακρύνει προ του Μπρούνο Πέρες και δευτερόλεπτα μετά έδιωξε σε κόρνερ το γύρισμα του Ιμόμπιλε από δεξιά. Ο 17χρονος ήταν σταθερός και στο 19' στην κεφαλιά του Γκλικ μετά το κόρνερ, με την Γκρανάτα γενικά να βγαίνει μπροστά με καλύτερες προϋποθέσεις. Παρ' όλα αυτά, η Μίλαν ήταν αυτή που άγγιξε το γκολ στο 26' με το φάουλ του Χόντα, ο οποίος είδε μπάλα να πάει στο οριζόντιο δοκάρι!

Τρία λεπτά μετά, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να χάσουν την καλύτερη τους ευκαιρία, όταν ο Μπελότι έβγαλε ωραία τον Ιμόμπιλε τετ α τετ αλλά ο Ζαπάτα πρόλαβε να τον πιέσει όσο έπρεπε για να κάνει κακό τελείωμα... Αντιθέτως, μια χαρά το έκανε το σουτ ο Μποναβεντούρα στο 35' αλλά ο Παντέλι κράτησε εντυπωσιακά το 0-0, τουλάχιστον μέχρι το 44'... Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Κούτσκα... αφηνίασε και αφού πρώτα κέρδισε φάουλ με εντυπωσιακή προσπάθεια, στη συνέχεια -μετά την εκτέλεση του Χόντα- είδε την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Από αυτό, έδωσε και ασίστ με το κεφάλι για τον Αντονέλι, ο οποίος βρήκε δίχτυα (1-0)!

Στο δεύτερο μέρος η Τόρο προσπάθησε να πιέσει στο ξεκίνημα αλλά η Μίλαν μπορούσε να κλειδώσει το τρίποντο στο 58' με το πλασέ του Μποναβεντούρα, στην κόντρα, που έφυγε άουτ. Οι Ροσονέρι γενικά είχαν χώρους αλλά είχαν και λάθος επιλογές στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μένουν στο ματς. Και αφού ήλπιζαν, απείλησαν στο 72' με το ωραίο σουτ -μοναδική καλή στιγμή για τον ίδιο- του Ιμόμπιλε, το οποίο όμως απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντοναρούμα. Ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα προσπάθησε με τις αλλαγές να αποφύγει την ήττα αλλά δεν τα κατάφερε αφού η Μίλαν ήταν ουσιαστική και πήρε το αποτέλεσμα.

Μίλαν (Σίνισα Μιχαΐλοβιτς): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Αλεξ, Ζαπάτα, Αντονέλι, Χόντα, Κούτσκα, Μπερτολάτσι, Μποναβεντούρα, Νιανγκ (69' Μπόατενγκ), Μπάκα (90' Μπαλοτέλι).

Τορίνο (Τζιαμπιέρο Βεντούρα): Παντέλι, Μαξίμοβιτς, Γκλικ, Μορέτι, Τζαπακόστα (86' Μαρτίνες), Ακουα, Βίβες, Μπαζέλι (78' Μάξι Λόπες), Μπρούνο Πέρες, Μπελότι, Ιμόμπιλε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα