Βόλφσμπουργκ - Μπάγερν 0-2

Gazzetta team
Βόλφσμπουργκ - Μπάγερν 0-2

bet365

Η Μπάγερν γιόρτασε τα 116α της γενέθλια με νίκη 2-0 επί της Βόλφσμπουργκ. Μεγάλη νίκη για το Αννόβερο, ο Πισάρο έσωσε την Βέρντερ.

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 116α της γενέθλια η Μπάγερν, που επιβλήθηκε με 2-0 της Βόλφσμπουργκ και έκανε ακόμη ένα βήμα για τον τίτλο. Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 2’ με τον Κόστα. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν την κατοχή, έπαιξαν επιθετικά και πλησίασαν στο γκολ στο 13’, όταν το σουτ του Τσάμπι Αλόνσο πέρασε λίγο άουτ.

Η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, που ήταν απειλητικοί στην αντεπίθεση ήρθε στο 19’ με τον κεφαλιά του Κρούζε, με τους Λύκους να ισορροπούν στη συνέχεια και να χάνουν τις περισσότερες ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο. Ο Μίλερ (26’) έστειλε την μπάλα πάνω στον Κάστελς στην τελευταία καλή ευκαιρία της Μπάγερν στο πρώτο μέρος, με τους Κρούζε (31’) και Νάλντο (40’) να απειλούν τον Νόιερ, πριν ο Σέφερ χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 45’, στέλνοντας άουτ την μπάλα από εξαιρετική θέση στην περιοχή.

Οι Λύκοι μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη, όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Στο 54’ ο Λεβαντόφσκι σκόραρε, όμως το γκολ του ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ, με τον Πολωνό να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 55’ και τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν στροφές. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα πίεσαν, σκόραραν και στο 64’ με τον Τσάμπι Αλόνσο, όμως ούτε εκείνο το γκολ μέτρησε, καθώς πριν κάνει το γύρισμα ο Ριμπερί η μπάλα είχε περάσει άουτ, όμως όλα έμοιαζαν θέμα χρόνου.

Στο 64’ ο Νόιερ έβγαλε το σουτ του Ντράξλερ σε μία από τις λίγες ευκαιρίες της Βόλφσμπουργκ στο δεύτερο μέρος, πριν ο Κομάν κάνει το 0-1 στιγμές αργότερα. Ο Νάλντο έβαλε την κόντρα στο σουτ του Λεβαντόφσκι, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Γάλλο, που με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κάστελς! Στο 71’ ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα πάνω στον Νόιερ και τα πάντα τελείωσαν στο 74’, όταν μετά από σέντρα του Κομάν από δεξιά, ο Ριμπερί κατέβασε την μπάλα και ο Λεβαντόφσκι με υπέροχο τελείωμα στην κίνηση έκανε το 0-2. Στο 83’ ο Κρούζε είχε την ευκαιρία να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι, όμως ο Νόιερ έβγαλε, για να μείνει το 0-2 μέχρι το τέλος.

Ζωντανό το Αννόβερο
Μεγάλη νίκη για το Αννόβερο, που με δύο γκολ του Σουλτς έφυγε με νίκη 2-1 από τη Στουτγκάρδη, την οποία υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα στο 2016. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα, όμως δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή. Έτσι, οι πρώτες καλές ευκαιρίες ήρθαν με τα μακρινά σουτ των Φόσουμ και Κάραμαν, με τον Τιτόν, όμως, να είναι σταθερός. Και κόντρα στη ροή, εκείνοι που βρήκαν το γκολ ήταν οι γηπεδούχοι. Φάουλ του Μαξίμ στο 18’, ωραία κεφαλιά του Βέρνερ και 1-0!

Οι παίκτες του Κράμνι ανέβασαν ταχύτητα μετά το γκολ, όμως ξανά κόντρα στη ροή, το Αννόβερο έφτασε στην ισοφάριση, πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα τους Σουηβούς. Φάουλ του Κιγιοτάκε, κεφαλιά του Σουλτς στο δεύτερο δοκάρι και 1-1 στο 32’! Γκέντνερ και Νίντερμαϊερ είδαν τους Τσίλερ και Ζοργκ να σώζουν (ο δεύτερος στη γραμμή), για να μείνει το 1-1 μέχρι το ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι Σουηβοί ήταν ανώτεροι, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες με σημαντικότερη του Μαξίμ, που στο 66’ είδε τον Ζοργκ να σώζει ξανά στην γραμμή και στο 83’ από το πουθενά ήρθε η ανατροπή. Φάουλ του Κιγιοτάκε και ο Σουλτς με δεύτερη προσπάθεια (ο Τιτόν έβγαλε την πρώτη) έκανε το 1-2! Ρουπ και Κράβετς έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για τη Στουτγκάρδη στη συνέχεια, με το Αννόβερο να φτάνει στην μεγάλη νίκη και να παραμένει ζωντανό στη μάχη της παραμονής.

Το έσωσε ο Πισάρο
Η Βέρντερ Βρέμης ήθελε μόνο νίκη υποδεχόμενη την Ντάρμσταντ αλλά τελικά... πήρε ισοπαλία στο 89' και είπε και «danke»! Οι φιλοξενούμενοι επιβεβαίωσαν σε ακόμη ένα ματς ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες της Bundesliga εκτός έδρας αλλά και ο Πισάρο επιβεβαίωσε, παρά τα χρόνια, ότι είναι ένας από τους πιο σταθερούς φορ του πρωταθλήματος, δίνοντας στους γηπεδούχους τον βαθμό στο φινάλε.

Η πρώτη καλή φάση ήταν για την Ντάρμσταντ, όταν στο 13' η μπάλα -μετά από εκτέλεση φάουλ- κατέληξε στον Βάγκνερ, ο οποίος με σουτ εντός περιοχής αστόχησε. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα, είχαν τον έλεγχο και είχαν και τις φάσεις για να προηγηθούν. Στο 22', όμως, ο Βίντβαλντ απέκρουσε το ωραίο σουτ του Ράους και τρία λεπτά αργότερα η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το σουτ του Γκόντορφ. Το ματς, ουσιαστικά, ήταν μονόλογος των φιλοξενούμενων αλλά στο 33' ήρθε, από το πουθενά, το 1-0! Σέντρα του Γιουνούζοβιτς από αριστερά, λάθος του Ραΐκοβιτς, ο Γιαταμπαρέ κατέβασε με το κεφάλι και ο Ούτζα από κοντά άνοιξε το σκορ! Η Ντάρμσταντ, πάντως, δεν πτοήθηκε και απάντησε πριν το ημίχρονο καθώς στο 43' ο Βίντβαλντ ανέτρεψε τον Βάγκνερ και αυτός ήταν που ανέλαβε και την εκτέλεση του πέναλτι, στέλνοντας τις ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια (1-1).

Στην επανάληψη το ματς δεν είχε ρυθμό μέχρι και το 65', όταν και πήρε σιγά-σιγά τον έλεγχο η Βέρντερ. Οι γηπεδούχοι φλέρταραν με το δεύτερο γκολ στο 68' αλλά ο Ματένια απέκρουσε το γυριστό κοντινό σουτ του Ούτζα, κρατώντας το 1-1. Οσο περνούσαν τα λεπτά τόσο η Βέρντερ μετέφερε το ματς προς την αντίπαλη περιοχή, πλησιάζοντας ξανά στο γκολ στο 76' με το πλασέ, από κοντά, του Γιουνούζοβιτς αλλά ο Σούλου απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Λίγα λεπτά μετά, στο 82', ο αρχηγός της Ντάρμσταντ... απείλησε να δώσει το τρίποντο στην ομάδα του καθώς με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Κέμπε, πρόλαβε την έξοδο του Βίντβαλντ και έκανε το 1-2! Οι νεοφώτιστοι είχαν φέρει το ματς εκεί που ήθελαν και ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν ακόμη ένα τρίποντο εκτός έδρας αλλά η Βέρντερ αντέδρασε, πίεσε και ισοφάρισε τελικά στο 89' με την κεφαλιά του Πισάρο μετά την εκτέλεση κόρνερ (2-2)! Οχι ότι κάνει μεγάλη διαφορά η ισοπαλία για την ομάδα της Βρέμης καθώς παραμένει στην 16η θέση αλλά από το τίποτα...

Μοιρασιά στο Αμβούργο
Αμβούργο και Ίνγκολσταντ έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που μάλλον δεν χάλασε κανέναν. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 7’ ο Ντρμις με το πρώτο του γκολ για τους δεινόσαυρους έκανε από κοντά το 1-0. Οι Βαυαροί βγήκαν αμέσως στην επίθεση, όμως ο Άντλερ έβγαλε το σουτ του Χίντερζεερ (14’), ενώ το σουτ του Λέκι (21’) πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους και εκείνοι το εκμεταλλεύτηκαν, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τους παίκτες του Λαμπαντία να προσπαθούν περισσότερο, όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι. Ο Κοέν έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 56’, πριν ο Χίντερζεερ καταφέρει να πετύχει το γκολ, που άξιζε η Ίνγκολσταντ. Σέντρα του Γκρος, κεφαλιά του Αυστριακού επιθετικού και 1-1 στο 61’. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατέβασαν ταχύτητα και έψαξαν το γκολ της νίκης. Στο 72’, όμως, ο Χίντερζεερ δεν κατάφερε να νικήσει τον Άντλερ στην τελευταία σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα