Check in η Λίβερπουλ (vids)

Gazzetta team
Check in η Λίβερπουλ (vids)

bet365

Η Λίβερπουλ ζορίστηκε αλλά με το 1-0 επί της Αουγκσμπουργκ πέρασε στους «16» του Europa, όπως έκαναν Λάτσιο, Αθλέτικ, Βαλένθια, Λεβερκούζεν.

Σαν ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ που παραμένουν στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, η Λίβερπουλ συνεχίζει να ελπίζει σε κατάκτηση έτσι ώστε να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League. Οι Reds είχαν προβάδισμα κόντρα στην Αουγκσμπουργκ παίζοντας στην έδρας τους μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα και με το 1-0 στο Anfield πέρασαν στην επόμενη φάση. Στο 5' η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ κέρδισε αυστηρό πέναλτι για χέρι του Κορ και ο Τζέιμς Μίλνερ από τα 11 βήματα νίκησε τον Χιτς παρότι έπεσε σωστά (1-0). Ο keeper των Γερμανών είπε «όχι» σε Κουτίνιο (22') και Φιρμίνο (27') και στο 36' ο Μινιολέ κράτησε το 1-0 στο τετ-α-τετ με τον Καϊούμπι ύστερα από το λάθος του Λούκας. Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις ήταν λιγότερες, με τις ομάδες να προσπαθούν με μακρινά σουτ να απειλήσουν, με κορυφαία όλων το φάουλ του Κώστα Σταφυλίδη στο 90' το οποίο πέρασε μόλις έξω από το παραθυράκι του Μινιολέ.


Λάτσιο η πρώτη
Πρώτη εκπρόσωπος της Ιταλίας που περνά στους «16» έγινε η Λάτσιο η οποία μετά το 1-1 στην Τουρκία επικράτησε 3-1 της Γαλατασαράι. Το πρώτο μέρος πέρασε σαν να μην έγινε και τα πάντα συνέβησαν στην επανάληψη. Αφού ο Μάτρι είχε δοκάρι, ο Παρόλο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ στο 59' και στο 61' ο Φελίπε Αντερσον σκόραρε στην κενή εστία μετά τον συνδυασμό των Καντρέβα-Μάτρι. Στο επόμενο λεπτό ο Οζτεκίν μείωσε σε 2-1 σε τετ-α-τετ με τον Καντρέβα, όμως οι Ρωμαίοι χαλάρωσαν στο 72' όταν ο Κλόζε από τη μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-1.


Ισπανική επέλαση
Βαλένθια και Αθλέτικ συνέχισαν την ισπανική κυριαρχία μέχρι στιγμής στα κύπελλα Ευρώπης. Οι Νυχτερίδες είχαν διαλύσει στο Mestalla με 6-0 την Ραπίντ Βιέννης και το ίδιο έκαναν στην Αυστρία με 0-4, ενώ πολύ πιο δύσκολα ήταν τα πράγματα για την Αθλέτικ. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε νικήσει 0-1 στην Γαλλία, όμως στην ρεβάνς είδε την Ολιμπίκ να έχει μπαράζ ευκαιριών, δύο δοκάρια και μέχρι το 80' να προηγείται χάρη σε γκολ του Μπατσουαγί. Το γκολ που με το οποίο έγινε το τελικό 1-1 και χάρισε την πρόκριση στην Αθλέτικ πέτυχε με κεφαλιά ο Σαμπίν Μερίνο στο 81'.


Μία μέσα, μία έξω
Αυτό συνέβη με τις γερμανικές. Η Λεβερκούζεν είχε νικήσει στο πρώτο ματς 0-1 στην Λισαβόνα και στη ρεβάνς επικράτησε ξανά της Σπόρτινγκ, αυτή τη φορά με 3-1. Ο Μπελαράμπι πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ για την ομάδα του Ρόμπερτ Σμιντ, το δεύτερο με τρομερό σουτ εκτός περιοχής κοντά στο παραθυράκι, ενώ είχε ισοαρίσει ο Ζοάο Μάριο από κοντά για τους Πορτογάλους. Το τελικό 3-1 έκανε με σουτάρα ο Τσαλχάνογλου. Την ίδια... τύχη δεν είχε η Σάλκε, η οποία έχασε απίστευτες ευκαιρίες στο πρώτο ματς στην Ουκρανία και στον επαναληπτικό 0-3 από την Σαχτάρ, η οποία χτύπησε τρεις φορές σε αντεπιθέσεις με τους Μάρλος, Φερέιρα, Κοβαλένκο.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα