Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 1-2 παράταση (1-0 κ.α) (gTV)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 1-2 παράταση (1-0 κ.α) (gTV)

bet365

Οι χαμένες ευκαιρίες στο Βέλγιο και τα... παιδικά λάθη της παράτασης στο Φάληρο (1-2), έσβησαν από νωρίς και φέτος τα όνειρα του Ολυμπιακού στο Europa League! Με πέναλτι-δώρο ο Φορτούνης έβαλε τους «ερυθρόλευκους» σε τροχιά πρόκρισης, αλλά η Άντερλεχτ με 2 γκολ του Ατσεαμπόνγκ έκαναν «οδυνηρή» την βραδιά! Αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου.

Γι' ακόμα μία χρονιά το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού τελείωσε άδοξα. Με αποκλεισμό από τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Πέρσι ήταν η Ντνίπρο. Φέτος η Αντερλεχτ και με δύο ήττες! Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται και να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα εντούτοις οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» τους Βέλγους παρά το γεγονός ότι η Αντερλεχτ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο!

Από την στιγμή που το ματς πήγε στην παράταση ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην έχει τα ίδια καύσιμα με της Αντερλεχτ. Φάνηκε στην φάση της ισοφάρισης όταν οι Μιλιβόγεβιτς και Μασουακού δεν έχουν καν την δύναμη να διώξουν την μπάλα και ο Ατσεαμπόνγκ καθάρισε την πρόκριση. Μέσα σε όλα αυτά υπήρχε και η διαιτησία του Χάντερ που έκανε ΜΟΝΟ λάθη. Και για την Αντερλεχτ στο πρώτο ημίχρονο (δεν υπάρχει πέναλτι στο γκολ του Φορτούνη) και για τον Ολυμπιακό στην παράταση (υπάρχει πέναλτι στον Μποτία που δεν δόθηκε). Οπως και να 'χει ο Ολυμπιακός έχασε την πρόκριση από μία ομάδα που δεν ήταν καλύτερή του και έμεινε εκτός συνέχειας Ευρώπης... Στο φινάλε μερίδα του κόσμου αποδοκίμασε ενώ ορισμένοι χειροκρότησαν την ομάδα.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Εν τέλει ο Σίλβα έκανε δύο εκπλήξεις στην 11αδα. Εβαλε και τον Καμπιάσο δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς αλλά και τον Πουλίδο στις πτέρυγες αντί του Σεμπά δίνοντας έναν πιο επιθετικό τόνο στο 4-2-3-1 που παρέταξε κόντρα στην Αντερλεχτ.

Αντίθετα ο Χάσι πήγε στα σίγουρα αφήνοντας μόνο τον Ντεφούρ στον πάγκο σε σχέση με τους έντεκα που είχαν ξεκινήσει στο Βέλγιο στο 1-0 της Αντερλεχτ. Και οι δύο προπονητές ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αλλαγές του, μιας και έβλεπαν ότι το παιχνίδι πήγε στις λεπτομέρειες...

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΦΕΡΙ
Εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, εκμεταλλεύτηκε την καλή του μέρα και ο Ολυμπιακός πίεσε από την πρώτη στιγμή την Αντερλεχτ. Ομως στο καλό του διάστημα (πρώτο 25λεπτο) βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό γκολκίπερ. Ο Προτό είπε «όχι» σε τρεις προσπάθειες μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Αρχικά στο 8' στο πλασέ του Ιντέγε ο οποίος βγήκε μόνος του, στη συνέχεια σε πλασέ του Φορτούνη από την μικρή περιοχή στη κίνηση (στο 9') και τελείωσε το ρεσιτάλ του στο μακρινό σουτ του Ντουρμάζ (ξανά στο 9'). Μέχρι και ο Καμπιάσο (στο 16') βρέθηκε σε φάση για γκολ αλλά δεν μπόρεσε μέσα από την μικρή περιοχή να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε.

Ομως εν τέλει οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Για να φτάσει όμως σε αυτό το σημείο χρειάστηκε το δώρο του Βορειοιρλανδού ρέφερι Αρνολντ Χάντερ ο οποίος είδε δύο χέρια παικτών της Αντερλεχτ που δεν υπήρχαν. Αρχικά στο 7' όταν ο Ατσεαμπόνγκ έβγαινε μόνος του, ο Μποτία τον ανέτρεψε αλλά ο Χάντερ είδε χέρι και γύρισε την φάση πίσω.

Στη συνέχεια στη φάση του πέναλτι στο 28' όταν είδε ξανά χέρι στον Κάρα μέσα στην περιοχή μετά από την πάσα του Πουλίδο ενώ η μπάλα βρήκε πρώτα στο γόνατο και μετά στο κεφάλι του αμυντικού της Αντερλεχτ. Ο Φορτούνης ήταν ψύχραιμος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ ΚΑΙ ΘΡΙΛΕΡ
Ο Ολυμπιακός εκτός του ότι είχε καταφέρει να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, ταυτόχρονα είχε καταφέρει να μην απειληθεί και στο ανασταλτικό του κομμάτι. Και όσο δυνατά μπήκε στο πρώτο μέρος, τόσο δυνατά μπήκε και στο δεύτερο.

Ομως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την συγκέντρωση να τελειώσουν τις φάσεις σωστά με αποτέλεσμα ν' αφήνουν την Αντερλεχτ στο παιχνίδι και ταυτόχρονα να μην παίρνουν προβάδισμα για την πρόκριση. Χαρακτηριστική φάση του 52' με τους Τσόρι και Πουλίδο να συνεργάζονται υπέροχα αλλά το πλασέ του Μεξικανού να καταλήγει άουτ.

Από την στιγμή λοιπόν που ο Ολυμπιακός δεν έριξε στο καναβάτσο την Αντερλεχτ, οι Βέλγοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν ν' απειλούν την εστία του Ρομπέρτο. Αρχικά στο 63' με την διπλή απόκρουση του Ρομπέρτο σε σουτ των Τζούρισιτς και Μπούτνερ και στο 64' με την κλασική ευκαιρία του Ναχάρ που βρήκε δοκάρι το πλασέ του.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάθει μεγάλη ζημιά στο 89' όταν ο Ομάρ δεν υπόλογισε σωστά την φάση ο Ατσεαμπόνγκ βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή αλλά ο Ρομπέρτο έκανε τεράστια απόκρουση ρεφάροντας ουσιαστικά το λάθος που έκανε στις Βρυξέλλες.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΡΕΦΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
Από τα διαιτητικά δώρα του πρώτου ημίχρονου στο διαιτητικό λάθος της παράτασης. Στο 93' ο Μποτία ήταν μπροστά στο γκολ στην μικρή περιοχή αλλά ο Ντεντόνκερ τον τράβηξε από το χέρι με τον Χάντερ όμως να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι σε μια λάθος υπόδειξη.

Το κακό για τον Ολυμπιακό όμως ήταν πως ταυτόχρονα έδειχνε να μένει από δυνάμεις και να κλείνεται στην περιοχή σε συνδυασμό με ατομικά λάθη έφεραν τον αποκλεισμό από την Αντερλεχτ. Τραγικό λάθος του Μιλιβόγεβιτς στην τελική γραμμή, ερασιτεχνικό λάθος από τον Μασουακού σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και γκολ από τον Ατσεαμπόνγκ.

Ο Ολυμπιακός πλέον έψαχνε πλέον δύο γκολ ανοίχτηκε πολύ και ο Ατσεαμπόνγκ βρήκε αρκετούς χώρους και στην πρώτη φάση το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 1-2!

MAN OF THE MATCH: Ο άνθρωπος που έκρινε την πρόκριση. Ηταν και ο καλύτερος της Αντερλεχτ. Ο Ατσεαμπόνγκ μπορεί να χάνει την μεγάλη ευκαιρία στο 89' αλλά στο 103' βρίσκει τον τρόπο να περάσει την μπάλα από το μάτι της βελόνας για να κάνει το 1-1 και να στείλει την Αντερλεχτ στους «16». Εβαλε και το δεύτερο γκολ στην παράταση για να χαρίσει και τη νίκη στους Βέλγους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αρτούρ Μασουακού. Εδειξε να μην έχει μπει στο ματς. Δεν βοήθησε ποτέ την ομάδα του στο δημιουργικό του κομμάτι και ανασταλτικά είχε προβλήματα. Εχει συμμετοχή και στα τραγικά λάθη που έγιναν στην φάση του γκολ της Αντερλεχτ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Ρομπέρτο όποτε χρειάστηκε έκανε την διαφορά. Οπως και ο Προτό από την πλευρά της Αντερλεχτ.

Η ΓΚΑΦΑ: Φυσικά η γκέλα των Μιλιβόγεβιτς και Μασουακού στην φάση του γκολ της Αντερλεχτ. Ερασιτεχνική αντίδραση από τους παίκτες του Ολυμπιακού που χάρισαν την μπάλα δύο φορές στους Βέλγους και έβγαλαν την φάση του γκολ που έκρινε το ματς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σπάνια να βρουμε μια σωστή υπόδειξή του. Κάνει λάθος στο 7' στον Ατσεαμπόνγκ (βλέπει χέρι που δεν υπάρχει και γλιτώνει την κόκκινη ο Μποτία), δεν βλέπει τον τράβηγμα στον Μποτία στο 23' για πέναλτι και βλέπει χέρι και πέναλτι που δεν υπάρχει στον Κάρα στο 29'. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μποτία γλιτώνει και πάλι την κόκκινη κάρτα στο 57' σε τάκλιν στο Τζούρισιτς. Μεγάλο λάθος και στο 3' της παράτασης (93') που δεν βλέπει πεντακάθαρο πέναλτι στον Μποτία μέσα στην μικρή περιοχή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Εν τέλει ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί κόντρα σε αυτήν την Αντερλεχτ. Παρά το γεγονός ότι του πήγαν όλα... δεξιά στο πρώτο ημίχρονο εντούτοις έδωσε δικαιώματα με την απόδοσή του από το 70' και μετά και εν τέλει το πλήρωσε αφού δεν μπόρεσε να ρίξει στο καναβάτσο την Αντερλεχτ όταν είχε την ευκαιρία.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Ντα Κόστα, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (67' Ζντιέλαρ), Πουλίδο (83' Σεμπά), Φορτούνης, Ντουρμάζ (51' Τσόρι), Ιντέγε
Αντερλεχτ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ντεσάχτ, Μπούτνερ (91' Νούτινγκ), Μποντζί, Ναγιάρ, Μπαντζί, Πρατ, Τζούρισιτς (82' Σουάρες), Ατσεαμπόνγκ, Ντεντόνκερ (97' Ντεφούρ), Οκάκα

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα