Ντιναμό Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Ντιναμό Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Ντιναμό Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε... τρένο από το Κίεβο, επικράτησε 3-1 της Ντιναμό και σφράγισε εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League!

Ο Πελεγκρίνι αποφάσισε να αφήσει το κύπελλο, ξεκούρασε όλους τους βασικούς και στο Κίεβο η ξεκούραστη Σίτι επικράτησε 3-1 της Ντιναμό και ουσιαστικά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μπορεί τα clean sheets να είναι μόνο... τέσσερα στα 35 ματς της στη διοργάνωση, ωστόσο ξέρει πως αν σκοράρει πρώτη σε ευρωπαϊκό ματς θα κερδίσει. Αυτό εξάλλου δείχνουν και οι αριθμοί (44/58 νίκες). Ο Αγουέρο άνοιξε το δρόμο και έκανε τα πράγματα ευκολότερα... Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός πως ο τεχνικός της Σίτι έκανε μόλις μια αλλαγή, κι αυτή στις καθυστερήσεις!

H Ντιναμό Κιέβου μπήκε πιο δυνατά στο ματς, είχε την ώθηση των οπαδών της και προσπάθησε να βάλει δύσκολα στη Σίτι! Γκονζάλες από τα αριστερά και Γιαρμολένκο από τα δεξιά πήραν προσπάθειες και μόλις στο 4' είχε την πρώτη καλή φάση. Ο τελευταίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε το σουτ, αλλά ο Χαρτ με τη βοήθεια του δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ! Οι Ουκρανοί πίεζαν και στο 12' απείλησαν ξανά, ο Φερνάντο έκανε σοβαρό λάθος, αλλά το σουτ του Τεόντορτσικ κατέληξε άουτ. Η Σίτι στο πρώτο απειλητικό της μήνυμα βρήκε δίχτυα. Στο 15ο λεπτό, από κόρνερ του Σίλβα, ο Τουρέ πήρε την κεφαλιά και ο Αγουέρο πέτυχε το 1-0! Ο Αργεντίνος πέτυχε το 16ο του τέρμα στα 17 τελευταία ματς στη διοργάνωση, ενώ ήταν το 6ο του στα 11 τελευταία σουτ εντός στόχου!

Η Ντιναμό Κιέβου έχασε ρυθμό, συγκέντρωση, ρίσκαρε πιο νωρίς και το... πλήρωσε! Στο 22' ο Αγουέρο έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το διαγώνιο σουτ κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, αφού στο 32' ο Ρεμπρόφ είδε τον Γκαρμάς να τραυματίζεται και να αποχωρεί. Στο 35' ο Τουρέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Σοφκόφσκι έδιωξε σωτήρια. Πέντε λεπτά αργότερα η μπάλα... ξαναχάθηκε από τους «Πολίτες». Απίθανο τακουνάκι του Αγουέρο, ασίστ του Στέρλινγκ και ο Σίλβα απο κοντά πέτυχε το 2-0.Μάλιστα, για πρώτη φορά στην καριέρα του σκόραρε σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, ενώ ο Στέρλινγκ είχε συμμετοχή στο 5ο γκολ της ομάδας στα τέσσερα τελευταία (3 γκολ, 2 ασίστ). Η Μάντσεστερ θα μπορούσε να σφαργίσει εισιτήριο για τα προημιτελικά, αλλά στο 42' ο Αγουέρο έχασε ένα μεγάλο τετ α τετ.

Ο Ρεμπρόφ πέρασε στο ματς τον Μοράες στη θέση του ακίνδυνου, Τέοντορτσικ και η Ντιναμό πήρε τα πάνω της. Εγινε πιο επιθετική και στο 52'ο Γιαρμολένκο βρέθηκε μια... ανάσα από το γκολ, αλλά το σουτ πέρασε μόλις άουτ. Οι Ουκρανοί κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα, ήταν πιο δραστήριοι και στο 59' ήρθε το γκολ! Ο Μπουγιάλσκι βρέθηκε σε θέση βολής, επιχείρησε το σουτ και με τη... βοήθεια του Οταμέντι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 Ωστόσο, η ατυχία χτύπησε την πόρτα των γηπεδούχων και στο 65' ο Ντανίλο Σίλβα υπέστη θλάση. Γρήγορος ρυθμός στο τελευταίο τέταρτο, με τη Ντιναμό να απειλεί στο 79' με τον Μπουγιάλσκι, αλλά και τη Σίτι να απαντά στο 82' με μια απίθανη ευκαιρία του Τουρέ. Ο Ιβοριανός πάντως... απάντησε και στο 90' διαμόρφωσε το 3-1 με μαγικό τέρμα έπειτα από συνδυασμό με τον Φερναντίνιο! Μάλιστα, έσπασε σερί 730 λεπτών χωρίς τέρμα στη διοργάνωση!

Ντιναμό Κιέβου (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα (64’ Μακαρένκο), Ντράγκοβιτς, Βίντα, Χατσερίντι, Ριμπάλκα, Γκαρμάς (31’ Μιγκέλ Βελόσο), Γκονζάλες, Μπουγιάλσκι, Γιαρμολένκο, Τεόντορτσικ (46’ Μοράες).

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Σίλβα, Γιάγια Τουρέ, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (90' Ιενάτσο).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα