Μπλάτερ: «Μ' εγκατέλειψε και ο Θεός...»

Κώστας Ζάλιαρης
Μπλάτερ: «Μ' εγκατέλειψε και ο Θεός...»

bet365

Νομότυπη δουλειά ισχυρίζεται πως έχει κάνει όλα τα χρόνια της παρουσίας του στην προεδρία της FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ, που μίλησε για τις σκέψεις που έκανε όταν άρχισε να εμπλέκεται τ' όνομά του στα περί διαφθοράς της Ομοσπονδίας, αλλά και τον... κακομαθημένο, Μισέλ Πλατινί!

Ο απερχόμενος και ... τιμωρημένος με 8ετή αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, ισχυρός άνδρας της FIFA, μίλησε στην «Equipe» λίγες μέρες αφότου άσκησε την έφεσή του για την τιμωρία αποκλεισμού για τα επόμενα οχτώ χρόνια.

Πρόσφατα, είχε υποστηρίξει πως πλέον ρίχνει όλο το βάρος στην προσπάθεια για δικαίωση κι έπειτα θ' αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο όπως και να 'χει.

Στο σημερινό της φύλλο, η «Equipe», φιλοξενεί δηλώσεις του Μπλάτερ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά για τις περίεργες μέρες του Μαΐου του 2015, όταν ξέσπασε όλη η επιχείρηση σκούπα στη FIFA με τη σύλληψη υψηλόβαθμων στελεχών στη Ζυρίχη. «Μου είχαν πει “είσαι ο επόμενος Σεπ”, όταν είχα μπει στο γραφείο μου εκείνη τη μέρα. Αισθάνθηκα εκείνο τον καιρό πως δεν είχα κανέναν δίπλα μου, στο πλευρό μου, για να παλέψω και να με υπερασπιστεί. Αισθάνθηκα ακόμα και από τον Θεό εγκαταλελειμμένος. Δεν πιστεύω ότι έχω διαπράξει εγκλήματα ή αμαρτίες. Σε όλη μου τη διαδρομή έμεινα πιστός στις αρχές που μου έδωσε ο πατέρας μου για σωστή και νομότυπη, σκληρή δουλειά».

Αναφερόμενος στον Μισέλ Πλατινί, με τον οποίο βάσει των δικών τους ισχυρισμών είχαν συνεργαστεί και τα 2 εκατ.ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Γάλλου ήταν έπειτα από δουλειά που είχε κάνει κι όχι για κάποια υπόθεση διαφθοράς, ο Μπλάτερ έδειξε πως οι δυο τους ίσως να μην έχουν πλέον καλή σχέση. «Ήταν πολύ καλύτερος ως ποδοσφαιριστής απ' ότι ήταν ως ηγέτης της UEFA. Πάντοτε ήταν κακομαθημένος και όλοι τον είχαν ... στα ώπα – ώπα».

 

Τελευταία Νέα