Αρσεναλ – Μπαρτσελόνα 0-2

Γιώργος Καραμάνος
Αρσεναλ – Μπαρτσελόνα 0-2

bet365

Ο Μέσι νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Τσεχ και οδήγησε την ασταμάτητη Μπαρτσελόνα στο 0-2 επί της Αρσεναλ και ουσιαστικά τα προημιτελικά.

Δεν τον είχε νικήσει ποτέ. Ηταν μάλιστα τέτοιος ο καημός του, που τον είχε χρίσει ως κορυφαίο αντίπαλο τερματοφύλακα της καριέρας του. Πόσες στεναχώριες είχε κεράσει τον Μέσι ο Τσεχ, μα πλέον δεν γινόταν να συνεχιστεί αυτή η ιστορία. Ο Αργεντινός χρειάστηκε βέβαια 544 λεπτά απέναντι του για να του βάλει γκολ. Και αφού το έκανε μία, είπε να του βάλει στα γρήγορα και δεύτερο. Ετσι η Μπάρτσα πέρασε με 0-2 από το Λονδίνο και εκτός… μυθικού απροόπτου, έχει ήδη στο τσεπάκι της την πρόκριση για τους «8» του Champions League.

Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος αμφότερες είχαν από μία και μόνο καλή στιγμή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι ήταν βαρύ, αργό. Κάθε άλλο. Η Αρσεναλ έδωσε γήπεδο στην Μπάρτσα και περίμενε να τρέξει στην κόντρα, με συνέπεια η κατοχή των φιλοξενούμενων να αγγίξει το 70% μέσα στο «Εμιρεϊτς». Πραγματικά ο Τσάμπερλαϊν (22’) έχασε το άχαστο, όταν με εξουδετερωμένο τον Τερ Στέγκεν έπιασε άψυχο το σουτ και το έστειλε πάνω του. Η απάντηση ήταν η εξ επαφής κεφαλιά του Λουίς Σουάρες (46’) η οποία έξυσε το δεξί δοκάρι.

Στην επανάληψη ωστόσο, οι Καταλανοί ήταν λες και έπαιζαν στο γήπεδο τους. Ο Τσεχ νίκησε σε τετ α τετ τον Νεϊμάρ (49’), αλά και ο Τερ Στέγκεν είχε την απόκρουση του αγώνα (60’) στην κεφαλιά του Ζιρού. Στο 72’ όμως έγινε η ζημιά. Το φοβερό ήταν ότι οι Κανονιέρηδες την πάτησαν με τον τρόπο που ήθελαν εκείνοι να πάρουν τη νίκη. Βγήκαν μπροστά μαζικά, ξέχασαν την άμυνα τους και το πλήρωσαν στην αντεπίθεση. Ο Νεϊμάρ πέρασε στον Λουίς Σουάρες και εκείνος την έσπασε στον Μέσι που πάτησε περιοχή, έκανε την προσποίηση στο πρώτο βήμα άνοιξε το σκορ.

Στο 78’ ο Λουίς Σουάρες σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γουίλσιρ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή για την ισοφάριση. Το παιχνίδι είχε τρελό ρυθμό και αυτό ευνόησε τελικά τη Μπαρτσελόνα. Ο Μέρτσεακερ (83') έκανε το λάθος στην περιοχή του, ο Μέσι πήρε τη μπάλα και ο Φλαιμινί που μόλις είχε περάσει στο γήπεδο, τον ανέτρεψε ξεκάθαρα. Ο Αργεντινός ευστόχησε για 9η φορά στον θεσμό από την άσπρη βούλα και πλέον η ομάδα του μπορεί να είναι ήρεμη ενόψει της ρεβάνς.

* Σε 85 περιπτώσεις σε νοκ άουτ φάση στο Πρωταθλητριών, ποτέ δεν έχει προκριθεί η ομάδα που έχει ηττηθεί με 0-2 στην έδρα της! Και σε 347 φορές που έχει εμφανιστεί το εν λόγω αποτέλεσμα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση γενικά, μόλις εννέα το έχουν ανατρέψει (3%)!

* Με την κάρτα που δέχτηκε ο Πικέ, χάνει τη ρεβάνς!

* Η Μπάρτσα είναι αήττητη για 33 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Το ρεκόρ για ισπανική ομάδα το έχει η Ρεάλ με 34!

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Μονρεάλ, Κοκλέν (82' Φλαμινί), Ράμσεϊ, Οζίλ, Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (50' Γουόλκοτ), Αλέξις Σάντσες, Ζιρού (71’ Γουέλμπεκ)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα