Η αντίδραση κι ο άλλος Πάρντο!

Η αντίδραση κι ο άλλος Πάρντο!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η αντίδραση κι ο άλλος Πάρντο!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο Gazzetta τη ρεβάνς με τους Βέλγους από μία άλλη παράμετρο.

Το παιχνίδι με την Άντερλεχτ είναι πολύ ιδιαίτερο, ως ρεβάνς ήττας 0-1 στο πρώτο ματς.

Οι λόγοι προφανείς. Μπορεί π.χ. να προηγείσαι με 2-0 και να αποκλειστείς δεχόμενος ένα γκολ (2-1). Αλλά μπορεί και να χάνεις 0-1 και να περάσεις, βάζοντας τρία γκολ (3-1).

Όλα μέσα είναι σε τέτοια ματς. Και 0-0 να είναι το αποτέλεσμα στο 85’, κάνεις ένα γκολ, πας παράταση και είναι ανοικτά τα πάντα.

Ας πάρουμε, όμως, το αρνητικό σενάριο, αφού το καλό σενάριο είναι πάντα πιο διαχειρίσιμο. Ας πούμε ότι ο Ολυμπιακός τρώει ένα γκολ, είτε χάνοντας 0-1, είτε ισοφαριζόμενος σε 1-1, είτε μειώνοντας η Άντερλεχτ το εις βάρος της σκορ σε 2-1. Κι αναφερόμαστε φυσικά σε συνθήκες αγώνα που να παίζεται κι όχι σε γκολ (φτου φτου φτου) στα τελευταία λεπτά (τουλάχιστον για τις δύο πρώτες περιπτώσεις).

Το μεγάλο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι η αντίδραση. Δηλαδή, τι αντίδραση θα βγάλει η ομάδα, άμα της στραβώσει το ματς. Και στο κομμάτι αυτό η φετινή ομάδα δεν έχει πάρει και…άριστα.

Διότι…

Ούτε στις Βρυξέλλες αντέδρασε μετά το 0-1 στο 67’ και με 25 λεπτά παιχνιδιού μπροστά της…

Ούτε με την Άρσεναλ είχε αντιδράσει μετά το 0-3 στο 66’ με άλλα 25 λεπτά παιχνιδιού μπροστά της…

Ούτε με την Μπάγερν είχε αντιδράσει στα δύο παιχνίδια με τους Βαυαρούς, στο 0-3 εδώ και στο 0-4 έξω…

Ακόμη και σε τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, στα οποία ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει 0-1, το μόνο που κατάφερε ήταν να σώσει την ισοπαλία (με Πλατανιά 1-1 στο πρωτάθλημα και 2-2 στο Κύπελλο και με Αστέρα Τρίπολης 1-1 στο Κύπελλο).

Μοιάζει λοιπόν η ομάδα να έχει ένα έλλειμμα σε αυτό το όντως δύσκολο σημείο του παιχνιδιού.

Εδώ λοιπόν πρέπει να βοηθήσει πολύ κι ο κόσμος. Κι ο κόσμος και φυσικά κι ο προπονητής, με τις αλλαγές που θα κάνει. Όπως π.χ. είχε βοηθήσει πολύ κι ο κόσμος, αλλά και ο προπονητής, στο 2-1 επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Τότε που οι Κροάτες προηγήθηκαν με 0-1 και το κρατούσαν ως το 65’, αλλά η εξέδρα ήταν φωτιά στο β΄ ημίχρονο και μπήκε ο Πάρντο και το γύρισε το παιχνίδι με δύο γκολ.

Αυτή τη φορά ο Πάρντο λείπει, αλλά μπορεί Πάρντο να γίνει ο Τσόρι η, ο Πουλίδο η, ο Σεμπά!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.