Αλέγκρι: «Θα μπουν πολλά γκολ»

Gazzetta team
Αλέγκρι: «Θα μπουν πολλά γκολ»

bet365

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε ότι η Γιουβέντους θα κάνει μεγάλο ματς κόντρα στην Μπάγερν και ότι θα μπουν πολλά γκολ την Τρίτη ενώ ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν είπε ότι είναι «σαν ημιτελικός».

Οι Μπιανκονέρι ολοκλήρωσαν την Δευτέρα την προετοιμασία τους για την πρώτη αναμέτρηση με τους Βαυαρούς και ο Αλέγκρι έλυσε από την αρχή τις απορίες των δημοσιογράφων, λέγοντας ότι «οι Μάντζουκιτς και Κεντίρα προπονήθηκαν, είναι σε καλή κατάσταση και διαθέσιμοι» αλλά όχι και οι Τζόρτζιο Κιελίνι και Αλεξ Σάντρο. Από εκεί και πέρα, αναφερόμενος στην Μπάγερν, είπε ότι «δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν τόσο πολύ την προσέγγιση τους στο ματς, ξέρουμε ότι τους αρέσει να έχουν την κατοχή οπότε θα προσπαθήσουμε να τους πάρουμε την μπάλα όσο περισσότερο γίνεται. Περισσότερο κι από ένα ματς της φάσης των 16, αυτό μοιάζει με έναν ημιτελικό. Οπως και να έχει, για μένα το πρώτο ματς, ειδικά αφού είναι εντός έδρας, είναι το καθοριστικό και θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε όλα γιατί το αυριανό παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο από αυτό του Μονάχου».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο προπονητής των Τορινέζων αναφέρθηκε στον συνάδελφο του της Μπάγερν, για τον οποίο είπε: «Ο Γκουαρδιόλα είναι ένας σπουδαίος προπονητής και έχει περάσει στην Μπάγερν τις ποδοσφαιρικές αρχές που είχε στην Μπαρτσελόνα. Φυσικά οι παίκτες είναι διαφορετικοί, δεν έχει τον Μέσι στη διάθεση του αλλά η φιλοσοφία είναι η ίδια. Οι παίκτες διαφέρουν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το σημαντικό για εμάς θα είναι το να αμυνθούμε σωστά και να ξεφύγουμε από το πρέσινγκ τους».

Κάπου εκεί, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για την 11άδα, με τον Αλέγκρι να λέει πως «δεν χρειάζεται να... ανακαλύψουμε κάτι, πρέπει απλά να παίξουμε ένα σημαντικό παιχνίδι που θα το δουν σε όλο τον πλανήτη» και συμπλήρωσε: «Είναι η φάση των 16, το αποτέλεσμα θα καθοριστεί στο γήπεδο αλλά εμείς πρέπει και θα είμαστε στο επίπεδο της Μπάγερν τακτικά και τεχνικά. Θα κάνουμε μεγάλο ματς, θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι και έχουμε μπροστά μας 180 λεπτά».

Οσο για το αν θα έμενε ικανοποιημένος από το 0-0, θυμήθηκε όσα είχε πει πέρυσι, στη συνέντευξη Τύπου πριν το πρώτο ματς με την Ντόρτμουντ.

«Την τελευταία φορά που είπα ότι θα υπέγραφα για το 0-0, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση πας στο εκτός έδρας ματς έχοντας υπέρ σου τα δύο από τα τρία αποτελέσματα, δέχθηκα εκατομμύρια επιθέσεις. Νομίζω πως αύριο δεν θα λήξει 0-0, περιμένω ένα παιχνίδι με πολλά γκολ. Από την στιγμή που θα σφυρίξει ο διαιτητής, οι πιθανότητες πρόκρισης θα είναι 50%-50%. Η Μπάγερν είναι ένα από τα φαβορί του Champions League και αύριο είναι ένα σημαντικό τεστ για εμάς καθώς έχουμε μια νέα ομάδα, με πολλούς νεαρούς παίκτες αλλά και με κάποιους παλιούς που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και είναι έτοιμοι για ένα μεγάλο ματς. Θα νικήσουμε, θα χάσουμε, θα έρθει ισοπαλία, δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα γιατί δεν είμαι μέντιουμ αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα είναι μια μεγάλη βραδιά».

Τέλος, σε ερώτηση για τα διαιτητικά λάθη που έγιναν εις βάρος των ιταλικών ομάδων την περασμένη εβδομάδα σε Champions League και Europa League, απάντησε: «Νομίζω πως μόνο η Ρόμα είναι σε δύσκολη θέση μετά την ήττα με 0-2 από την Ρεάλ. Ολες οι υπόλοιπες μπορούν να προκριθούν. Οσο για τους διαιτητές, πάντα λέω ότι οι καλύτεροι του κόσμου είναι οι Ιταλοί. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν κάποιοι πολύ καλοί και στο εξωτερικό, όπως είναι φυσιολογικό να γίνονται και κάποια λάθη».

Μπουφόν: «Σαν ημιτελικός»
Στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, εκπροσωπώντας τους παίκτες της Γιουβέντους, εκφράζοντας τον σεβασμό του στην Μπάγερν.

«Περιμένω ένα περίπλοκο ματς γιατί σεβόμαστε την Μπάγερν, την οποία θεωρούμε μια πολύ δυνατή ομάδα χωρίς αδυναμίες. Παρ' όλα αυτά, ωριμάζουμε κι εμείς και σε αυτό το νικηφόρο ταξίδι των τελευταίων τεσσάρων-πέντε ετών έχουμε αποκτήσει ξανά σταθερότητα και στην Ευρώπη. Σε σύγκριση με τα ματς πριν τρία χρόνια, προσεγγίζουμε τα φετινά παιχνίδια με περισσότερη αυτοπεποίθηση, αν και ξέρουμε πόσο δυνατή είναι η Μπάγερν. Πριν τρία χρόνια, ίσως πιστέψαμε ότι ήταν πιο εύκολο από ό,τι πραγματικά ήταν καθώς στο γήπεδο αποδείχθηκαν ανίκητοι. Οπως η Γιούβε, έτσι και η Μπάγερν κυριαρχεί στη χώρα της αλλά, σε αντίθεση με εμάς, είναι σταθερά στις 2-3 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Η χειρότερη τους επίδοση ήταν οι ημιτελικοί, πράγμα που σημαίνει ότι δικαιωματικά είναι μέσα στις 2-3 καλύτερες ομάδες τα τελευταία χρόνια. Οπως και να έχει, είμαστε στη φάση των 16 αλλά αυτά τα ματς μοιάζουν περισσότερο με ημιτελικό».

Σε ό,τι αφορά το 0-0 στην Μπολόνια που έβαλε τέλος στο σερί 15 νικών, ο αρχηγός των Μπιανκονέρι είπε ότι «δεν είδα ποτέ μία ομάδα να νικάει πάντα και πιστεύω ότι σε μια τέτοια περίπτωση το επόμενο παιχνίδι είναι μια καλή ευκαιρία για να αρχίσεις ξανά. Και τι μεγαλύτερη πρόκληση από το να είναι κόντρα στην Μπάγερν αυτό το παιχνίδι;», για να τοποθετηθεί στη συνέχεια σχετικά με το αν θα είναι αποτυχημένη η σεζόν για την Γιουβέντους αν δεν κατακτήσει το scudetto ή δεν προχωρήσει στην Ευρώπη.

«Εχουμε το Coppa Italia, όπου είμαστε κοντά στον τελικό, ενώ κατακτήσαμε ήδη το Σούπερ Καπ οπότε δεν θα είναι και άσχημα. Πιστεύω ότι πρέπει να υπολογίζεις τα πάντα... Αν παίξουμε δύο ματς στα ίσα με την Μπάγερν, είτε προκριθούμε είτε αποκλειστούμε, όπως επίσης και αν παλέψουμε ως το τέλος για το πρωτάθλημα έχοντας κάνει τόσο κακό ξεκίνημα στις πρώτες 10 αγωνιστικές, δεν θα είναι καταστροφή όποια κι αν είναι η κατάληξη».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα