Βέροια - Πανιώνιος 1-1

Νίκος Τσιώκος
Βέροια - Πανιώνιος 1-1

bet365

Μην σταματάς Ιστορικέ! Ο Πανιώνιος έμεινε όρθιος και στην Βέροια (1-1), καθώς η γκολάρα του Μπακασέτα έδωσε τον πολύτιμο βαθμό που τον έστειλε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ο Μαλόν άνοιξε το σκορ για την «Βασίλισσα του Βορρά».

Η Βέροια μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε στο 23', όμως ο Πανιώνιος βρήκε τη λύση με τον Μπακασέτα, ισοφάρισε στο 77' και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την πρωτεύουσα της Ημαθίας για να μείνει τέταρτος στο +3 από τον έκτο Αστέρα Τρίπολης, τη στιγμή που η «βασίλισσα του Βορρά» βρίσκεται, πλέον, στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τη Βέροια ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα δοκάρια αντί του τραυματία Λόπεζ, ενώ από εκεί και πέρα υπήρξε μόνο άλλη μία αλλαγή στην 11άδα, σε σύγκριση με το ματς του Περιστερίου.

Ο Μαλόν ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Γιαννούλης αριστερά και οι Μαραγκός, Ραούλ Μπράβο στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Σιόντης, Άρτσε και μπροστά τους δεξιά ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Γιουσούφ, με τον Μαγέφκσι να πηγαίνει σε ρόλο δεκαριού αντί του Ανάκογλου. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ναζλίδης.

Για τον Πανιώνιο είχαμε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το παιχνίδι με την Καλλονή στη Μυτιλήνη. Θέση στα γκολπόστ πήρε ο Διούδης, με τον Βλάχο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Τασουλή το αριστερό και τους Ρισβάνη, Οικονόμου να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στα χαφ οι Σιώπης, Τζανδάρης, με τον δεύτερο να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Κόρμπου, ενώ μπροστά τους επανήλθαν στην 11άδα οι Καραμάνος, Μπακασέτας, Βιγιάλμπα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Ανσαριφάρντ.

Δυνατά η Βέροια και 1-0

Η Βέροια μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, επιχειρούσε επιθέσεις κυρίως από τα αριστερά και... προειδοποίησε με δύο σουτ των Μαγέφσκι, Γιουσούφ στο 9' και στο 12', αντίστοιχα, τα οποία δε βρήκαν δίχτυα.

Ο Πανιώνιος πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο από το 15' και μετά και είχε ένα σουτ του Μπακασέτα στο 21', που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ η τρίτη τελική των γηπεδούχων ήταν και... φαρμακερή.

Ο Μαγέφσκι, που έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πρωταγωνιστή της «βασίλισσας του Βορρά», εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Μαλόν ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Διούδη, στο 23'.

Ανέβηκε ο Πανιώνιος, αλλά...

Μία προβολή του Γιουσούφ, ύστερα από γύρισμα του Ναζλίδη από δεξιά, κόντραρε και κατέληξε κόρνερ στο 27', ενώ οι «κυανέρυθροι» άρχισαν να παίρνουν την κατοχή της μπάλας μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, όμως είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη, τη στιγμή που οι παίκτες του Ελευθερόπουλου έκλειναν καλά τους χώρους.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ούτε από στημένες φάσεις. Αυτό έγινε με το σουτ του Βιγιάλμπα από δεξιά και έξω από την περιοχή, το οποίο δεν ανησύχησε τον Καντιμοίρη στο 37'.

Ίδιο σκηνικό

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 1-0 υπέρ της Βέροιας και στην επανάληψη το σκηνικό επαναλήφθηκε, με την ομάδα της Ημαθίας να μπαίνει και πάλι πιο δυνατά και τον Πανιώνιο να παίρνει κατοχή της μπάλας από το 55' και μετά, ωστόσο να έχει εκ νέου πρόβλημα στην ανάπτυξη. Έτσι, είχαμε και λίγες φάσεις, με ένα σουτ του Μαγέφσκι από αριστερά και από το ύψος της περιοχής, που πέρασε άουτ, στο 69' να είναι ό,τι καλύτερο είχαμε δει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ισοφάρισε με Μπακασέτα

Πάντως, από το 70' και μετά οι φιλοξενούμενοι... ξύπνησαν, ανέβασαν στροφές και πίεσαν περισσότερο για την ισοφάριση. Το σουτ του Ανσαριφάρντ από το ύψος της περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καντιμοίρη στο 73', ενώ στο 76' ο Ναζλίδης καθυστέρησε να κάνει το σουτ, μετά από κάθετη πάσα του Ανάκογλου, για να κάνει και επιθετικό φάουλ και να σπαταλήσει την τελευταία ευκαιρία της Βέροιας.

Τελικά, η ισοφάριση ήρθε στο 77' με γκολάρα του Μπακασέτα. Ο μεσοεπιθετικός των Νεοσμυρνιωτών βρήκε χώρο και με εξαιρετικό σουτ από δύσκολη γωνία έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ένα τέρμα που έδωσε άλλον... αέρα στους φιλοξενούμενους, αφού είχαν ευκαιρίες για την ανατροπή.

Το νέο σουτ του Μπακασέτα μπλόκαρε ο Καντιμοίρης στο 80', ενώ αυτό του Καραμάνου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Παράλληλα ο «Ελέ» προσπάθησε να διορθώσει τα... κακώς κείμενα με τις αλλαγές του, αλλά μάταια. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον Πανιώνιο να μένει τέταρτος στη βαθμολογία στο +3 από τον Αστέρα και τη «βασίλισσα του Βορρά» να πηγαίνει στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Man of the match: Εκπληκτικό τέρμα από τον Μπακασέτα, που ισοφάρισε και χάρισε πολύτιμο βαθμό στον Πανιώνιο για να διατηρηθεί στην τέταρτη θέση.

Αδύναμος κρίκος: Η Βέροια πήρε κεφάλι στο σκορ, όμως δεν το διαχειρίστηκε σωστά και ουσιαστικά δεν απείλησε ποτέ για δεύτερο τέρμα.

Στο ύψος του: Ο Μαλόν άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Από πλευράς Πανιωνίου, καλό παιχνίδι έκανε ο Σιώπης.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα του Πανιωνίου στο 23', καθώς ο Μαλόν ήταν αμαρκάριστος, και την πλήρωσε με γκολ.

Το στραγάλι: Εύκολο βράδυ για τον Παππά, που δε χρειάστηκε καν να βγάλει από την τσέπη του την κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Βέροια άνοιξε το σκορ με τον Μαλόν, όμως δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί το σκορ και δεν απείλησε μετά το 1-0. Ο Πανιώνιος, από τη μεριά του, είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη, όμως βρήκε τη λύση και με την γκολάρα του Μπακασέτα έμεινε όρθιος, πήρε πολύτιμο βαθμό και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στο πρωτάθλημα όντας τέταρτος.

Συνθέσεις ομάδων

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Γιαννούλης, Μαραγκός, Ραούλ Μπράβο, Σιόντης, Άρτσε (80' Καϊκούτ), Γεωργιάδης (83' Νέτο), Γιουσούφ (59' Ανάκογλου), Μαγέφσκι, Ναζλίδης.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Τζανδάρης (74' Χαλκιαδάκης), Βιγιάλμπα (58' Μασούρας), Καραμάνος, Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ (90' Καθάριος).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα