Τα αουτσάιντερ για το... θαύμα!

Φώτης Καρακούσης
Τα αουτσάιντερ για το... θαύμα!

bet365

Οι Παναιτωλικός, Ηρακλής και Ξάνθη παλεύουν για το θαύμα της πρόκρισης στα πλέι οφ και το gazzetta.gr παρουσιάζει το πρόγραμμα και τα ματς που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν τα καταφέρουν ή όχι.

Επτά στροφές έμειναν προκειμένου να ολοκληρωθεί και το φετινό πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που δεν έχει καμία αγωνία για την κορυφή, εκεί που ο Ολυμπιακός δεν το χάνει, δεν έχει παρά ελάχιστη αγωνία για τον υποβιβασμό, καθώς η Καλλονή και ο Πανθρακικός είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρουν να μείνουν, αλλά από την άλλη έχει τεράστια γωνία για την... μάχη των πλέι οφ.

Εκεί όπου σίγουροι θεωρούνται μόνο η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, τεράστιο φαβορί ο ΠΑΟΚ, ενώ μεγαλύτερο προβάδισμα έχουν για την πέμπτη θέση οι Πανιώνιος και Αστέρας. Υπάρχει όμως και ένα γκρουπ με άλλες τρεις ομάδες που θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για το θαύμα. Το συγκεκριμένο γκρουπ αποτελείται από τους Παναιτωλικό, Ηρακλή (και οι δύο με 30 βαθμούς) και Ξάνθη (με 29).

Το έργο και των τριών είναι το λιγότερο δύσκολο, με τον πραγματικό τους στόχο να είναι αρχικά η 6η θέση (να ξεπεράσουν δηλαδή τον Αστέρα), με την ελπίδα πως ο Πανιώνιος δεν θα πάρει άδεια και μετά αν μπορέσουν να παλέψουν και για την πεντάδα προκειμένου να μην έχουν άγχος.

Παναιτωλικός: Ντέρμπι σε κάθε ματς

Ο αγώνας στα Περιβόλια θεωρούνταν και ήταν εξαιρετικά σημαντικός για τα... καναρίνια. Βέβαια η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη ναι μεν δεν κέρδισε, αλλά από την στιγμή που δεν έχασε παίζοντας με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο και πραγματοποιώντας άσχημη εμφάνιση, το πρόσημο είναι θετικό. Οι Αγρινιώτες δεν μπορούμε να πούμε πως έχουν και το πιο εύκολο πρόγραμμα. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς θα υποδεχθούν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ θα παίξουν εκτός με ΠΑΣ, Ατρόμητο και Ηρακλή.

Το πρόγραμμα του Παναιτωλικού

24η αγωνιστική

Παναιτωλικός – Ξάνθη

25η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός

26η αγωνιστική

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ

27η αγωνιστική

Παναιτωλικός – ΑΕΚ

28η αγωνιστική

Ατρόμητος – Παναιτωλικός

29η αγωνιστική

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

30η αγωνιστική

Ηρακλής – Παναιτωλικός

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Δυστυχώς για τον Παναιτωλικό δεν υπάρχει κάποιο ματς στην συγκεκριμένη κατηγορία. Από τα επτά ματς, κανένα δεν θεωρείται εύκολο, σε αντίθεση με τα δύσκολα που είναι πολλά. Κυρίως αυτά που θα δοθούν στο Αγρίνιο κόντρα στους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Παιχνίδια όμως που αν κατακτηθούν βαθμοί τότε η εξάδα θα είναι ακόμα πιο κοντά. Το πλέον σημαντικό ματς είναι αυτό της επόμενης αγωνιστικής με την Ξάνθη εντός έδρας, καθώς αν δεν έρθει η νίκη, τότε οι ελπίδες μειώνονται στο ελάχιστο. Τέλος οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη μπορούν την υπέρβαση στα εκτός με ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο και Ηρακλή, αλλά και τα τρία δεν παύουν να είναι ντέρμπι.

Εκτίμηση

Ο Παναιτωλικός είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει το 46άρι που λογικά χρειάζεται για τα πλέι οφ, αλλά σίγουρα οι Αγρινιώτες θα παλέψουν για το θαύμα. Εκτίμηση βαθμών: 38-42

Ηρακλής: Και όμως μπορεί την υπέρβαση

Όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα και για τις τρεις ομάδες του σχετικού γκρουπ, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι. Και δεν είναι γιατί στο κάτω-κάτω η συμμετοχή στα πλέι οφ δεν εξαρτάται μόνο από από τις ίδιες, αλλά και από το τι θα κάνουν και αυτοί που βρίσκονται πιο πάνω βαθμολογικά. Στον Ηρακλή, την ομάδα που μαζί με τον Παναιτωλικό έχει 30 βαθμούς, η αισιοδοξία έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της. Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας στο ματς με την ΑΕΚ και αν εκμεταλλευτούν την έδρα τους μπορούν να ελπίζουν στο... θαύμα. Αν μάλιστα μπορέσουν να κερδίσουν σε Περιστέρι και Κομοτηνή, τότε όλα μπορούν να γίνουν.

Το πρόγραμμα του Ηρακλή

24η αγωνιστική

Ατρόμητο – Ηρακλής

25η αγωνιστική

Ηρακλής – Ολυμπιακός

26η αγωνιστική

Ηρακλής – Βέροια

27η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Ηρακλής

28η αγωνιστική

Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης

29η αγωνιστική

Πανθρακικός – Ηρακλής

30η αγωνιστική

Ηρακλής – Παναιτωλικός

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό, ο Ηρακλής του Νίκου Παπαδόπουλου δείχνει να έχει πιο βατό πρόγραμμα, φτάνει βέβαια να φανεί στον αγωνιστικό χώρο αυτό. Στον «γηραιό» θεωρητικά πάλι και αν ο στόχος είναι η είσοδος στα πλέι οφ, θεωρούν πως το εντός έδρας ματς με Βέροια και το εκτός με Πανθρακικό είναι τα πιο βατά. Πολύ πιο δύσκολα αυτά με Ολυμπιακό εντός και Παναθηναϊκό εκτός, ενώ τα πάντα θα κριθούν στις αναμετρήσεις με Ατρόμητο εκτός και με Αστέρα και Παναιτωλικό εντός.

Εκτίμηση

Ο Ηρακλής αν καταφέρει να κάνει δυο υπερβάσεις στα υπόλοιπα παιχνίδια πραγματικά μπορεί να προλάβει το... τρένο των πλέι οφ, κάτι που σίγουρα στο ξεκίνημα φάνταζε κάτι περισσότερο από θαύμα. Εκτίμηση βαθμών: 40-46

Ξάνθη: Πιο βατό πρόγραμμα και από τους τρεις

Δύο με τρεις βαθμούς παραπάνω να είχε, η Ξάνθη θα θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί για να μπορέσει να βρεθεί στην πεντάδα ή έστω στην 6η θέση με τον Πανιώνιο πέμπτο και να περίμενε να μην μπορέσουν οι «κυανέρυθροι» να πάρουν την άδεια. Οι ακρίτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν θεωρητικά πάντα το πιο εύκολο πρόγραμμα από τους άλλους δύο, αλλά δεν τα καταφέρουν, κάτι που είναι και το πιο πιθανό, θα έχουν πληρώσει το άσχημο ξεκίνημά τους. Κομβικό το ματς με Παναιτωλικό την ερχόμενη βδομάδα, καθώς αν δεν χάσουν κάνουν σημαντικό βήμα, ενώ αν κερδίσουν κιόλας θα δουν τα πράγματα ακόμα πιο θετικά.

Το πρόγραμμα της Ξάνθης

24η αγωνιστική

Παναιτωλικός – Ξάνθη

25η αγωνιστική

Ξάνθη – Καλλονή

26η αγωνιστική

Πανιώνιος – Ξάνθη

27η αγωνιστική

Ξάνθη – Λεβαδειακός

28η αγωνιστική

Πλατανιάς – Ξάνθη

29η αγωνιστική

Βέροια – Ξάνθη

30η αγωνιστική

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Εντάξει και χωρίς την παραμικρή μομφή προς την Ξάνθη, τόσο η ίδια, όσο και οι υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για τα πλέι οφ δεν μπορούν να πουν πως κάποιος αγώνας τους είναι εύκολος. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει με διαφορά μάλιστα από τις άλλες δύο, το πιο βατό πρόγραμμα. Τα εντός με Καλλονή, Λεβαδειακό και ΠΑΣ είναι από αυτά που μπορούν να θεωρηθούν εύκολα, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι βατά, μιας και η Ξάνθη στα 7 ματς που μένουν δεν θα αντιμετωπίσει κάποιον από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Εκτίμηση

Και όμως μπορούν οι ακρίτες να πετύχουν το... θαύμα. Και μπορούν γιατί και εξαιρετικό πρόγραμμα έχουν, αλλά και ωραίο ποδόσφαιρο παίζουν, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρουμε αν τα καταφέρουν, αλλά σίγουρα αν προσέξουν και παλέψουν όλα τα ματς, μπορούν... Εκτίμηση βαθμών: 42-48

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα