Το καλοκαίρι είναι πολύ μακριά!

Το καλοκαίρι είναι πολύ μακριά!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το καλοκαίρι είναι πολύ μακριά!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την λάθος νοοτροπία που έχει «περάσει» στον Παναθηναϊκό και την καταστροφική σεζόν που μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη.

Όταν είσαι ο Παναθηναϊκός και έχεις αποκλειστεί από την Καμπάλα τον Αύγουστο, έχεις μείνει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος από τον Νοέμβριο και πέταξες την συνέχεια σου στο Κύπελλο απέναντι στον χειρότερο Ατρόμητο των τελευταίων ετών, λες πως έπιασες πάτο. Πως δεν έχει παρακάτω, δεν μπορούν να σου συμβούν χειρότερα. Λάθος. Ο Παναθηναϊκός έχει «ποτιστεί» στο εσωτερικό του με την νοοτροπία πως είμαστε στο... καλοκαίρι!

Το λάθος ξεκινά από την διοίκηση(δεν τράβηξε... αυτιά μετά τον αποκλεισμό στο Περιστέρι) και έχει περάσει στον προπονητή, ο οποίος συχνά-πυκνά στις δηλώσεις του κάνει λόγο για το μέλλον, για πίστωση χρόνου, για μία ομάδα που «χτίζεται». Ναι, ο Παναθηναϊκός των εννιά χειμερινών μεταγραφών χρειάζεται χρόνο αλλά κανείς δεν... ανάγκασε τον Ιταλό να φέρει κοσμογονία στο «πράσινο ρόστερ» μεσούσης της περιόδου την ίδια ώρα που ένας συνάδελφος του στην ΑΕΚ, ο Γκουστάβο Πογιέτ, δουλεύει με το ρόστερ που βρήκε, βελτιώνει το υλικό του και με μεγάλο όπλο την ομοιογένεια παρουσιάζει καλύτερη εικόνα στο γήπεδο και νίκες.

Η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Μεγάλοι στόχοι μπορεί να μην υπάρχουν πια, το βάρος μπορεί να έχει πέσει στο... καλοκαίρι αλλά τα πράγματα δείχνουν να στραβώνουν και τα χειρότερα ίσως να μην τα έχουμε δει. Για να εξηγούμαστε: Για τον Παναθηναϊκό ακολουθούν δύο ντέρμπι μακριά από την Λεωφόρο απέναντι στην «Ένωση» και τον Ολυμπιακό. Αν σε αυτά τα παιχνίδια, το «τριφύλλι» δεν κατάφερει να πάρει κάτι, το κλίμα θα γίνει ακόμη χειρότερο, η διαφορά ενδεχομένως να αυξηθεί από την δεύτερη θέση και η αμφισβήτηση όλο και θα μεγαλώνει.

Και αν σε αυτά τα ματς δεν υπάρχει ουσία και είναι περισσότερο θέμα γοήτρου, ενόψει των πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός απαγορεύεται να παρουσιαστεί με την νοοτροπία των τελευταίων μηνών, την αστάθεια στην απόδοση, την ανικανότητα να νικήσει στο γήπεδό του. Με αυτή την εικόνα θα κινδυνεύσει να χάσει ακόμη και τα «καλά» εισιτήρια της Ευρώπης(αν βγει 4ος ή 5ος θα αναγκαστεί να ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού, με ελάχιστα περιθώρια ξεκούρασης και αρκετούς προκριματικούς γύρους) και θα μπει σε διαδικασία να κινδυνεύσει με μία δεύτερη οικονομική καταστροφή! Κανένα μέλλον δεν χτίστηκε χωρίς δουλειά στο παρόν. Νόμος.

Η χρονιά, λοιπόν, δεν έχει τελειώσει. Το επαναλαμβάνουμε. Το καλοκαίρι είναι ακόμη πολύ μακριά. Για όλους...

Υ.Γ1: Μία απάντηση στους καλούς μου φίλους του προηγούμενου ποστ που... παρεξηγήθηκαν λες και ο Γιάννης Αναστασίου τους έχει «φάει» την γκόμενα και όποιος πει μισή καλή κουβέντα για τον Έλληνα τεχνικό είναι ''άμπαλος'' και ''μεθυσμένος''. Με τον «Ολλανδό» στο τιμόνι, ο Παναθηναϊκός εντός έδρας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε:

Την σεζόν 2013-2014 12 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες

Την σεζόν 2014-2015 15 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά του «μπαίνω στο γήπεδο μου και προσπαθώ να κυριαρχήσω» με το «όλα τα ματς είναι ντέρμπι στην Λεωφόρο» και τα πέντε παιχνίδια χωρίς «τρίποντο» στο ''Απόστολος Νικολαϊδης'' μάλλον έχει πρόβλημα κατανόησης του ποδοσφαίρου...

Υ.Γ2: Ο χειρότερος Νάνο είναι καλύτερος από τον Πράνιτς που βλέπουμε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Έχουν απαξιωθεί αρκετοί ποδοσφαιριστές από το ρόστερ της τελευταίας διετίας βάσει των απόψεων και των βιαστικών εκθέσεων του Στραματσόνι αλλά το να τίθεται εκτός ομάδας ο Ισπανός μπακ για να του παίρνει την θέση ο-σε κάθε παιχνίδι και χειρότερος- Κροάτης είναι πραγματικά μακριά από κάθε λογική.

Υ.Γ3: Η εικόνα του Μαμούτε είναι πραγματικά ανησυχητική. Και ακόμη πιο ανησυχητικό, το γεγονός πως ο Στραματσόνι... πόνταρε πάνω σε έναν ανέτοιμο και «βαρύ»(τιμητικός χαρακτηρισμός) ποδοσφαιριστή, το κάτι παραπάνω στην δημιουργία της ομάδας του στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος θα πρέπει να ευχαριστεί τον Πέλκα που φέρθηκε αντρικά και δεν έπεσε κάτω, ζητώντας την αποβολή του για την ανοησία με την- και καλά- κουτουλιά στα τελευταία λεπτά του ματς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.