Σπαλέτι: «Σεβασμό αξίζουν όλοι»

Σπαλέτι: «Σεβασμό αξίζουν όλοι»

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Σπαλέτι: «Σεβασμό αξίζουν όλοι»

bet365

Μόνο για τη νίκη επί της Παλέρμο δεν μίλησε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι αφού όλοι περίμεναν να ακούσουν όσα είχε να πει για το θέμα με τον Φραντσέσκο Τότι.

Ο προπονητής των Τζαλορόσι άκουσε αποδοκιμασίες στο Olimpico πριν την έναρξη του αγώνα για την απόφαση του να αφήσει εκτός αποστολής τον αρχηγό και μετά την λήξη αναφέρθηκε εκτενώς σε αυτό το θέμα...

«Νομίζω πως το θέμα πέρασε... Ο Φραντσέσκο ήρθε στο γήπεδο για να δει το ματς, κατέβηκε στα αποδυτήρια και αύριο θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Αυτό που έγινε σήμερα το πρωί ήταν απλά θυμός και μπορεί να γίνει κατανοητός, ο ποδοσφαιριστής αισθάνεται ακόμη ποδοσφαιριστής και αυτό θέλει να συνεχίσει να κάνει.

Απόψε θα έπαιζε, δεν λέω ψέματα στις συνεντεύξεις Τύπου... Σήμερα το πρωί, όμως, βγήκε αυτό το θέμα με τις δηλώσεις του για αυτή την κατάσταση. Μία μέρα πριν, είχα πει πολλές φορές στους παίκτες ότι θα πρέπει να ξεχάσουν το Champions League και να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι στο ματς με την Παλέρμο, το οποίο έμοιαζε εύκολο. Και μετά βγαίνει αυτό το θέμα, το οποίο μπορεί να αποπροσανατολίσει την ομάδα. Υπάρχουν ρόλοι και εγώ έχω να κάνω με όλη την ομάδα και όχι μόνο με έναν ποδοσφαιριστή. Επρεπε οπωσδήποτε να βάλω κανόνες μετά την εν θερμώ αντίδραση του Φραντσέσκο γιατί ναι μεν είναι αλήθεια ότι αξίζει σεβασμό αλλά σεβασμό οφείλω και στους υπόλοιπους. Διαφορετικά, ο καθένας θα κάνει όποτε θέλει μια συνέντευξη Τύπου και θα λέει όσα θέλει, τι είναι αυτό;

Ενημέρωσα την διοίκηση μετά την απόφαση που πήρα, σίγουρα δεν άρεσε σε κανέναν, ούτε εγώ το ήθελα αλλά αυτός είναι ο ρόλος μου, πρέπει να κάνουμε σαφή κάποια πράγματα στην ομάδα. Η διοίκηση με κάλεσε γιατί τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και πρέπει να είμαι προσεκτικός σε αυτό που κάνω, ίσως να ήταν εκνευρισμένος και τα είπε αυτά. Οταν είναι εκνευρισμένος φεύγουν πύραυλοι... Δεν μου αρέσει, δεν θέλω καμία κόντρα με κανέναν, θέλω μόνο η Ρόμα να παίρνει αποτελέσματα.

Να ανανεώσει το συμβόλαιο του; Αν θυμάστε, εγώ ήδη μίλησα για αυτό το θέμα στην επίσημη παρουσίαση μου, ξέρω ότι το θέμα του νέου συμβολαίου θα γίνει βασικό και εγώ δεν θέλω να υπεισέλθω σε αυτό, θέλω να αποφασίσει αυτός. Εγώ του έχω πει μόνο ένα πράγμα. Θέλει να κάνει τον Γκιγκς; Εχει μια ιστορία που μπορεί να αναλάβει όποιον ρόλο θέλει, έχει ένα μοναδικό χάρισμα στον... πλανήτη Ρόμα και όλοι τον ακολουθούν σε ό,τι αποφασίζει. Θέλει να γίνει ο αντίστοιχος Νέντβεντ; Θέλει να παραμείνει ποδοσφαιριστής; ΟΚ, να ξέρει όμως ότι εγώ δεν θα του χαρίσω τίποτα! Θέλει να παραμείνει ποδοσφαιριστής; Ωραία, εγώ όμως είμαι ο προπονητής.

Στο σπίτι μου έχω πολλές ποδοσφαιρικές φανέλες, έχω 7-8 του Τότι, όταν γύρισα σπίτι ο γιος μου, μου είπε: "Μπαμπά τι κάνεις; Τσακώνεσαι με τον Τότι;". Δεν θέλω τέτοια πράγματα. Τώρα τελευταία προπονήθηκε καλά, βοήθησε στο να ανέβει το επίπεδο στην προπόνηση, απόψε οι οπαδοί φώναξαν το όνομα του και έκαναν καλά γιατί υπάρχει απόλυτος σεβασμός για την ιστορία του. Εγώ είμαι με το μέρος του σε ό,τι θέλει να κάνει αλλά πρέπει να αποφασίσει. Αν συνεχίσει έτσι στην προπόνηση, θα παίξει σε κάποια ματς, απόψε θα ήταν βασικός και θα έβλεπα στην πορεία πόσο θα άντεχε, δεν μπορώ όμως να δεχθώ ότι λέει τέτοια πράγματα. Εχουμε πολλούς παίκτες στην ομάδα, ο Ντε Σάνκτις, ο Μαϊκόν, ο Σαλάχ, ο Κεϊτά, ως προπονητής πρέπει να βάζω μια τάξη γιατί για αυτό με κάλεσε η διοίκηση.

Θα σας πω και ένα... χαριτωμένο περιστατικό. Στα αποδυτήρια, όταν κατέβηκε, χαιρέτισε ο ένας τον άλλο και του είπα: "Από πού θα δεις το ματς;". Μου απάντησε: "Από τα επίσημα". Τον ρώτησα: "Μπορώ να έρθω;" και μου είπε: "Οχι, εκεί είναι μόνο φίλοι μου". Οπότε του είπα κι εγώ: "Αν μου ζητήσεις να σε βάλω στον πάγκο δεν θα το κάνω γιατί εκεί είναι μόνο άτομα που έχω καλέσει».

 

SERIE A Τελευταία Νέα