Στραματσόνι: «Καταστρέψαμε τα πάντα σε δέκα λεπτά»

Νίκος Αθανασίου
Στραματσόνι: «Καταστρέψαμε τα πάντα σε δέκα λεπτά»

bet365

Ο Ιταλός τεχνικός στάθηκε στην ανωριμότητα της ομάδας του που έφεραν τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ και ζήτησε διάρκεια ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ιταλού τεχνικού:

Δεν ήθελε λίγο προσπάθεια το να χαθεί το αποψινό παιχνίδι μετά το 2-0;
«Είμαστε πολύ λυπημένοι. Κατά την άποψη μου, έπρεπε να σκοτώσουμε αυτό το ματς. Αυτό πρέπει να κάνει μια ώριμη ομάδα. Στο 2-0 είπαμε πιθανώς πως νικήσαμε και αυτό δεν ήταν αλήθεια. Σε δέκα λεπτά καταστρέψαμε ότι είχαμε δημιουργήσει στο προηγούμενο διάστημα».
Μετά το 2-2 ο Παναθηναϊκός δεν κάνει τίποτα για να βάλει γκολ. Τι έφταιξε; Η πίεση, η ψυχολογία, οι αλλαγές;
«Δεν ήμασταν ώριμοι. Μια ώριμη ομάδα διαχειρίζεται καλύτερα το αποτέλεσμα, την κατάσταση. Το πρώτο γκολ εντάξει είναι το πρώτο γκολ. Στο δεύτερο είναι μεγάλο λάθος, αφήσαμε τον παίκτη μόνο του με γεμάτη περιοχή. Όταν λέω λάθος, εννοώ δικό μου λάθος, ομαδικό λάθος. Δεν έχω δει το ριπλέι αλλά η άμυνα ήταν σε καλή διάταξη και αφήσαμε έναν παίκτη μόνο του. Η άλλη άμυνα δεν μας έδωσε τέτοιο δώρο.
Θέλαμε να πιέσουμε τον ΠΑΟΚ, ήταν δύσκολο απέναντι σε πέντε αμυντικούς. Προσπαθήσαμε αλλά δεν κάναμε πολλές φάσεις στα τελευταία είκοσι λεπτά».
Γιατί δεν αγωνίστηκε ο Βιγιαφάνιες;
«Δεν έγινε τίποτα κακό. Χτίζω μια φιλοσοφία κρίνοντας από το τι έγινε στην προπόνηση. Βάλαμε τον Καλτσά και τον Βλαχοδήμο σήμερα. Δεν είναι κάτι περίεργο. Έχουμε επιλογές, επιστρέφουν παίκτες από τραυματισμό και όποιος είναι καλύτερος στην προπόνηση αυτός θα παίζει».
Είστε ικανοποιημένος από την απόδοση της μεσαίας γραμμής;
«Ξεκινήσαμε πολύ καλά στο κέντρο, προσπαθήσαμε να πιέσουμε 3 εναντίον 3 τα σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ. Όταν έχεις ένα πολύ καλό πρεσάρισμα, η ομάδα είναι συμπαγής. Αυτό έπρεπε να καλύπτουν οι μέσοι και ίσως για αυτό να φαινόταν πως είχαν αργές αντιδράσεις. Είχαν πολύ δουλειά στα άκρα, έπρεπε να κάνουν περισσότερη δουλειά, ειδικά απέναντι στην πεντάδα του ΠΑΟΚ».
Που οφείλονται οι διακυμάνσεις στην απόδοση; Μήπως χρειάζεστε χρόνο, μήπως πρέπει να έρθει το καλοκαίρι για να βρεθεί σταθερότητα;
«Έχετε δίκιο, πρέπει να δημιουργήσεις μια νοοτροπία. Δεν μου αρέσουν τα σκαμπανεβάσματα, ειδικά στην ίδια διάρκεια του αγώνα. Σήμερα είμαστε δυσαρεστημένοι αλλά όλοι ήταν ευχαριστημένοι όταν ήρθε το 2-0 με τον Καλτσά. Χάσαμε το ματς μέσα σε δέκα λεπτά. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Δεν γίνεται να παίζεις καλά 50 λεπτά και μετά να καταστρέφεις τα πάντα. Ήρθα ένα μακρινό γκολ και δεχθήκαμε γκολ με παίκτη αφύλακτο μέσα στην περιοχή. Πρέπει να έχουμε συνέχεια. Ξέρω πως είναι δύσκολη η στιγμή αλλά πρέπει να δουλέψουμε με το βλέμμα στο μέλλον».
Δύο νίκες στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό θα άλλαζαν την νοοτροπία;
«Όταν νικάς δημιουργείς νοοτροπία και καλό είναι να νικάς ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος. Ήταν το πρώτο μεγάλο παιχνίδι για εμένα. Μια νίκη απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο σε βοηθά να χτίσεις νοοτροπία. Δυστυχώς δεν πήραμε αυτό που θέλαμε και είμαστε δυσαρεστημένοι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα