Σάλκε - Στουτγκάρδη 1-1

Gazzetta team
Σάλκε - Στουτγκάρδη 1-1

bet365

Πρώτη απώλεια βαθμών για τη Στουτγκάρδη στο 2016, καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Σάλκε. Μεγάλη νίκη της Άουγκσμπουργκ στο Αννόβερο (1-0).

Μπορεί η Σάλκε να βρισκόταν στην 5η θέση και η Στουτγκάρδη στην 12η πριν ξεκινήσει η αγωνιστική, όμως οι Σουηβοί εντυπωσιάζουν στο 2016 με τον Κράμνι στον πάγκο. Η ανοδική τους πορεία φάνηκε και στο Γκελζενκίρχεν, όπου βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως ήταν καλύτεροι στην επανάληψη και έφυγαν με την ισοπαλία (1-1) στην πρώτη τους απώλεια βαθμών στον δεύτερο γύρο.

Το ματς ήταν ανοιχτό στο ξεκίνημα, με τον Φέρμαν να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Γκέντνερ (6’) και τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα με την πρώτη τους ευκαιρία. Στο 14’ ο Σεπφ δεν κατάφερε να νικήσει τον Τιτόν, όμως η μπάλα κατέληξε στον Μπελχαντά, που με κεφαλιά από 15 μέτρα έκανε το 1-0. Οι βασιλικοί μπλε ήταν καλύτεροι στη συνέχεια, με τον Χούντελαρ να απειλεί στο 18’ και τον Φέρμαν να κάνει ακόμη μία μεγάλη απόκρουση με τα πόδια στο πλασέ του Βέρνερ στο 20’. Οι παίκτες του Μπράιτενραϊτερ είχαν τον έλεγχο μέχρι το ημίχρονο, με το 1-0 να παραμένει.

Στην επανάληψη, αρχικά ο ρυθμός δεν ήταν καλός, καθώς οι γηπεδούχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν, για να τελειώσουν το ματς. Σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, με τον Χούντελαρ (54’) να χάνει την πρώτη ευκαιρία και τις αλλαγές του Κράμνι να βοηθούν. Οι Σουηβοί πίεσαν μετά το 65’ και στο 74’ ήρθε η ισοφάριση. Μετά το κόρνερ του Μαξίμ, ο Γκέντνερ πήρε την κεφαλιά, ο Φέρμαν έβγαλε, όμως από κοντά ο Χάρνικ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-1. Οι περισσότερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, μάλιστα, χάθηκαν για τη Στουτγκάρδη με τους Μαξίμ (82’), Χάρνικ (84’) και Κράβετς (88’), όμως η καλύτερη για τη Σάλκε στο 89’, όταν η κεφαλιά του Μάτιπ πέρασε λίγο άουτ. Το 1-1 παρέμεινε, οι Σουηβοί συνεχίζουν αήττητοι από τον Νοέμβριο, ενώ η Σάλκε έχασε μεγάλη ευκαιρία να πιάσει Χέρτα και Λεβερκούζεν στην 3η θέση.

Λύτρωση και... βαλίτσες υποβιβασμού!

Η Αουγκσμπουργκ πήρε τεράστιο διπλό στην «HDI-Arena» έκανε σημαντικό βήμα παραμονής, ενώ έστειλε το Ανόβερο στη Β' κατηγορία. Το τέρμα του Κου στις αρχές της αναμέτρησης ήταν αρκετό για τους φιλοξενούμενους να πάρουν τη νίκη και να σπάσουν την άσχημη παράδοση (δεν είχαν νίκη στα προηγούμενα πέντε). Πέμπτη διαδοχική ήττα για τον Τόμας Σάαφ και όγδοη σερί για την ομάδα. Η Αουγκσμπουργκ που παρουσιάστηκε με πέντε νέα πρόσωπα, μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και στο 14' ο Κου διαμόρφωσε το 1-0! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, ωστόσο Μπεκ και Σόμπιεχ δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Φινμπόγκασον ήταν βασικός και το πάλεψε, ενώ ο Σταφυλίδης δεν αγωνίστηκε καθόλου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα