Μάλαγα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Μάλαγα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

bet365

Η εξαιρετική Μάλαγα σταμάτησε την κακή Ρεάλ (1-1), η οποία στο -9 από την κορυφή, ουσιαστικά δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει τον τίτλο στην La Liga.

Ηθελε μόνο νίκη. Γενικότερα μόνο νίκες έως το φινάλε, μήπως και κάτι μπορούσε να προλάβει. Ηταν στο -7 από τη Μπαρτσελόνα και τώρα στο -9 η αλήθεια είναι πως στις επόμενες 13 αγωνιστικές μοιάζει ακατόρθωτο να προλάβει. Η Ρεάλ άφησε βαθμούς στο «Ροσαλέδα» και η λογική ορίζει ότι αποχαιρέτησε την υπόθεση του τίτλου. Η Μάλαγα την έπαιξε στα ίσα και ίσως και καλύτερα και τη σταμάτησε στο 1-1, έχοντας μάλιστα και τις καλύτερες στιγμές για να πάρει ακόμα και τη νίκη. Ας όψεται όμως ο εκπληκτικός Κέιλορ Νάβας.

Οι Μαδριλένοι δεν έπαιξαν καλά. Ούτε στο ξεκίνημα και ήταν ακόμα πιο παθητικοί στην επανάληψη. Σε δύο λεπτά Χουάνπι (19’) και Ορτα (21’) αστόχησαν ολομόναχοι και με την άμυνα των φιλοξενούμενων να τους κερνάει τις φάσεις. Ο επίσης σούπερ Καμενί νίκησε σε τετ α τετ τον Χεσέ (23’), για να ακολουθήσουν οι στιγμές του Ρονάλντο. Στο 33’ με ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά σκόραρε. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθότι ήταν ξεκάθαρα εκτεθειμένος ως οφσάιντ (το πρώτο του εκτός έδρας στο πρωτάθλημα από τις 29 Νοεμβρίου). Αμέσως, με τη σέντρα, πήρε και πέναλτι που ήταν καθαρή ανατροπή του από τον Ουέλινγκτον. Μόνο που ο Καμενί τον νίκησε από τα 11 βήματα.

Σειρά θα έπαιρνε όμως ξανά ο Κέιλορ Νάβας. Στο 40’ πρόλαβε με τα πόδια τον Τσοπ και η μπάλα με περίεργη τροχιά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 50’ έκανε την επέμβαση του ματς, όταν στο σου του Ορτα, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία πάνω στον Νάτσο, με τον πορτιέρο της Ρεάλ να το πιάνει ενστικτωδώς. Στο 66’ ωστόσο, δεν θα μπορούσε να αντιδράσει. Σε μία σπάνια φάση, όπου σέντραρε ο ένας στόπερ (Ουέλινγκτον) και το έβαλε ο άλλος (Αλμπεντόσα) με εξ επαφής πλασέ χωρίς να τους μαρκάρει κανείς, η Μάλαγα έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι πήραν θάρρος με το γκολ και πίεσαν για τη νίκη. Με πίσω βήματα στην κεφαλιά του Τσαρλες (75’) ο Νάβας έκανε ακόμα μία σωτήρια απόκρουση, αλλά οι δικοί του μπροστά τελική δεν μπορούσαν να στήσουν και με τον Ρονάλντο εξαφανισμένο, έμειναν στην ισοπαλία και πλέον πάνε να παίξουν τα… ρέστα τους υποδεχόμενοι την επόμενη αγωνιστική την Ατλέτικο (Σάββατο 17:00).

* 16ο χαμένο πέναλτι για τον Κριστιάνο σε 105 εκτελέσεις στην καριέρα του!

Μάλαγα (Χάβι Γκράθια): Καμενί, Αλμπεντόσα, Ουέλινγκτον, Μιγκέλ Τόρες, Ροσάλες, Ρέθιο, Καμάτσο, Ορτα (63’ Φορνάλς), Τσοπ (81' Σάντα Κρους), Τσάρλες, Χουάνπι (89' Ντούντα)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Κρόος, Κόβατσιτς, Ισκο (75’ Χάμες Ροδρίγκες), Κριστιάνο Ρονάλντο, Χεσέ (61’ Λούκας Βάθκεθ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα