Λάρισα - Παναιγιάλειος 1-2 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Λάρισα - Παναιγιάλειος 1-2 (vid)

bet365

Ο Παναιγιάλειος χάλασε... την γιορτή της Λάρισας για τα 2.000 παιχνίδια, την νίκησε 2-1 μέσα στο σπίτι της και την έριξε στην τρίτη θέση! Κορυφή η Κέρκυρα.

Τεράστιο διπλό για τον Παναιγιάλειο που νίκησε με ανατροπή την ΑΕΛ στη Λάρισα με 2-1 και την έριξε από την πρώτη θέση. Για πρώτη φορά η ομάδα του κάμπου χάνει φέτος την κορυφή, την οποία πλέον μοιράζονται Κέρκυρα και Απόλλων, με τους Φαίακες να είναι από πάνω στην ισοβαθμία.

Βλέποντας το πρώτο ημίχρονο, τίποτα δεν έδειχνε πως θα υπάρξει μια τόσο αρνητική εξέλιξη για την Λάρισα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα και έμπαιναν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Το γκολ, όμως, άργησε να έρθει 34 λεπτά... Τότε ο Ουρτάδο πέρασε στον Βαρέλα, αυτός του γύρισε την μπάλα με τον πρώτο από το ύψος του πέναλτι να ανοίγει το σκορ.

Οι «βυσσινί», κράτησαν εύκολα αυτό το προβάδισμα μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, ενώ και στην επανάληψη βγήκαν με σκοπό να διαχειριστούν το προβάδισμά τους και να εκμεταλλευτούν τυχόν ευκαιρία που θα τους παρουσιαζόταν για ένα δεύτερο τέρμα. Μαρουκάκης και Ουρτάδο ήταν άστοχοι στα σουτ που δοκίμασαν, με τον Παναιγιάλειο από το 61' και μετά να αρχίζει να βγαίνει από την άμυνα...

Κάπως έτσι φτάσαμε στη φάση του 72ου λεπτού, όταν ο Λινάρδος μετά από μαρκάρισμα του Κοντοχρήστου βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Από τα 11 βήματα ο Λινάρδος στο 73' έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ για το 1-1.

Η Λάρισα όπως ήταν λογικό στη συνέχεια βγήκε μπροστά και έψαξε την ισοφάριση. Η ψυχραιμία είχε χαθεί, με τους γηπεδούχους να αναζητούν το γκολ με αρκετά γεμίσματα και αφήνοντας πολλούς χώρους στους αντιπάλους τους. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Παναιγιάλειος και στο 83' έβγαλε μια πολύ ωραία αντεπίθεση.

Ο Λινάρδος βρήκε με κάθετη πάσα τον Γκούφα, αυτός ανάγκασε τον Ξενοδόχοφ να βγει και την κατάλληλη στιγμή πέρασε παράλληλα στον Σκαρτσίλα ο οποίος προ κενής εστίας έκανε το 1-2. Το AEL FC Arena όπως είναι φυσικό πάγωσε, με τους «βυσσινί» πλέον να είχαν λίγο χρόνο για να σώσουν ότι μπορούσαν.

Στα 7 λεπτά που απέμεναν, αλλά και στα 5 των καθυστερήσεων η Λάρισα δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Αθανασόπουλου, παρά μόνο με μακρινά σουτ που έφευγαν αρκετά έξω από την αντίπαλη εστία.

Κάπως έτσι ο Παναιγιάλειος έγινε η δεύτερη ομάδα που πέρασε από την Λάρισα και μάλιστα έριξε την ΑΕΛ από την κορυφή, αφήνοντάς την και σε θέση εκτός ανόδου. Η ομάδα του κάμπου πλέον πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της και να επιστρέψει στην κορυφή, με δεδομένο πως έχει σίγουρο τρίποντο την άλλη εβδομάδα κόντρα στον Εργοτέλη, ενώ έχει και δύο εβδομάδες να προετοιμαστεί κατάλληλα για το ματς με τον Απόλλωνα, το οποίο πλέον μπορεί να κρίνει πολλά.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Μασούρας (46' Ρέντζας), Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Λαμπρόπουλος (78' Καπός), Αναστασόπουλος, Ουρτάδο, Βαρέλα, Μπόγιοβιτς (63' Πάτο), Μαρουκάκης

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Χρήστος Παρασκευόπουλος): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Κολόκας, Σπίνουλας, Κρισμάρεβιτς, Γκοτσούλιας, Λινάρδος (85' Ζαχαρόπουλος), Ζουνίνιο (89' Ρέλλας), Μπουρλάκης (80' Αρμάντο), Σκαρτσίλας.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα