Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ 0-1

Gazzetta team
Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ 0-1

bet365

Η Ντόρτμουντ έφυγε με μεγάλη νίκη με 1-0 από το Λεβερκούζεν με τον Ομπαμεγιάνγκ. Τραυματίστηκε ο Παπασταθόπουλος.

Η Ντόρτμουντ συνεχίζει να είναι η καλύτερη δεύτερη στην ιστορία της Bundesliga, καθώς έφυγε με νίκη 1-0 από το Λεβερκούζεν χάρη στο γκολ του Ομπαμενγιάνγ μετά από ένα επεισοδιακό ματς. Ο Τούχελ έκανε αλλαγές στην 11άδα και η ομάδα του δεν βρήκε ρυθμό στο πρώτο μέρος. Σε αυτό, βέβαια, έπαιξε μεγάλο βαθμό και η Μπάγερ, που όπως και στο ματς με την Μπάγερν πριν λίγες ημέρες, κατάφερε να μπλοκάρει τους Βεστφαλούς.

Το θέμα είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ασπιρίνες δεν τραβάνε επιθετικά, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να είναι κάπως βαρετό. Ελάχιστες καλές στιγμές, με τον Τα να κάνει την πρώτη τελική στο 15’ με κεφαλιά και τον Ομπαμεγιάνγκ να απειλεί στις καθυστερήσεις, για να μείνει φυσιολογικά το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Ο Τούχελ έριξε στη μάχη τον Ρόις στην επανάληψη, ο Σμιντ αποφάσισε να προφυλάξει ακόμη περισσότερο τα μετόπισθεν, με τον Ραμάλιο να παίρνει τη θέση του Καμπλ και τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ. Το μόνο που άλλαξε ήταν το πάθος, με τις δυνατές μονομαχίες να είναι περισσότερες και τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα με την πρώτη ευκαιρία.

Στην Πορτογαλία ταξιδεύει η Ντόρτμουντ για τον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην Πόρτο. Σε απόδοση 2.25 στην Expekt η νίκη των Γερμανών.

Ο Κίσλινγκ έκανε το φάουλ, ο Γκίντερ εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ και οι Βεστφαλοί έπιασαν στον ύπνο την Λεβερκούζεν, με τον Ομπαμεγιάνγκ να κάνει το 0-1 μετά από ασίστ του Ντουρμ! Το γκολ ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, με τον διαιτητή Τσβάιερ να αποβάλλει τον Ρόγκερ Σμιντ. Ο τελευταίος απαίτησε εξηγήσεις, αρνήθηκε να φύγει για την εξέδρα και ο Γερμανός διαιτητής αποφάσισε να διακόψει το παιχνίδι, στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια!

Μετά από λίγα λεπτά τα πνεύματα ηρέμησαν, το ματς συνεχίστηκε, όμως παρά την πίεση των γηπεδούχων στο τέλος, τίποτα δεν άλλαξε, χωρίς να χαθεί η κλασική ευκαιρία, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αποχωρεί τραυματίας στο 77’ και το 0-1 να παραμένει.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα