Μπαλίτσα...

Μπαλίτσα...

Μπαλίτσα...

Ο Νίκος Τζαντζαράς καλοδέχεται την ευκαιρία που μας δίνει το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ να δούμε και να συζητάμε μόνο γύρω από το ποδόσφαιρο. Και αφήνει τα υπόλοιπα για τα... ημιτελικά του κυπέλλου.

Σε μια ομάδα ποδοσφαίρου, συχνά ξεχνάμε ότι στην βάση όλων, πρόκειται τελικώς για παιδιά, που παίζουν μπάλα... Δεν παραβλέπω τα παιχνίδια ισχύος και χρήματος που είναι στημένα γύρω τους. Δεν ξεχνώ τους Γκιρτζίκηδες που διαφεντεύουν το συγκεκριμένο... βιλαέτι. Δεν γίνεται να περπατά κανείς καθημερινά ανάμεσά τους και να κάνει πως δεν τους βλέπει. Απλώς, όταν εμφανίζεται που και που, μια ευκαιρία για ένα ποδοσφαιρικό ραντεβού, που δεν δίδεται σημασία στα γύρω γύρω, στα παράσιτα και τις εγκληματικές οργανώσεις, αλλά στην μπαλίτσα, όλα είναι καλύτερα κι αξίζει να επισημαίνεται. Έστω για λίγο – έστω για μια βραδιά.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και η μόνη παραφωνία, θα καταγραφεί διά χειρός Κοντονή, αφού το πέταλο θα παραμείνει κλειστό. Το υπόλοιπο γήπεδο θα είναι κατάμεστο, θα παραταχθούν δυο μεγάλες και ιστορικές ομάδες και ο καθένας απ' τους δυο αντιπάλους θα ψάξει γιατρειά μέσα στο γήπεδο για τις όποιες παθήσεις του. Δυσπιστία κι “αρρώστια” δεν παρατηρείται και ο Κομίνης έχει αγνοηθεί από το σύνολο των γραφιάδων και των τηλεπερσόνων. Αποδέχονται οι δυο πλευρές, πως και κακά σφυρίγματα να υπάρξουν, θα πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή δολιοφθορά άλλων δυνάμεων...

Βεβαίως απ' την άλλη, καλό είναι που κατά τα φαινόμενα, θα λείψουν και οι περιττοί... εναγκαλισμοί και τα αλά μπρατσέτα, διότι κρίνονται παραπλανητικά, ανούσια και υπερβολικά. Όμως είναι γενικώς αποδεκτό πως το βράδυ στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, κατεβαίνουν δυο ομάδες, για να παίξουν μπαλίτσα. Κανείς δεν καλούσε μεσοβδόμαδα, από παράξενα τηλεφωνικά νούμερα κανέναν, κανείς εκ των παραγόντων του παιχνιδιού δεν κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις και συμμορίες. Ούτε καν ο... διαιτητής.

Έτσι περιμένουμε να δούμε αν η ανάκαμψη του Παναθηναϊκού από την σφαλιάρα του κυπέλλου, μπορεί να πάρει ISO και απέναντι στον ΠΑΟΚ ή αν ο Τούντορ δύναται εν μέσω σημαντικών απουσιών, να ισιώσει το τιμόνι. Αναρωτιόμαστε πως θα λειτουργήσει η ομάδα του Στραματσόνι επιστρέφοντας μπροστά στο κοινό της κι αν μπορεί να βρει μεθόδους κυριαρχίας στα χαφ, δίχως τον Ζέκα. Ποια χαφ θα επιλέξει τελικώς ο Τούντορ και ποιον σχηματισμό για να “χωρέσει” όσο το δυνατόν περισσότερους από τους ποιοτικότερους διαθέσιμους; Ο Μακ ψευτοσέντερ φορ, έχει άλλα σημαντικά γκολ για φέτος;

Ανυπομονούμε για μπαλίτσα δηλαδή... Όσο καλή μπορεί να μας προσφέρει την δεδομένη στιγμή, αυτό το ζευγάρι. Ο Παναθηναϊκός που πήρε μια... εντεκάδα χειμωνιάτικα και ψάχνει πως να μεταλλαχθεί σε κάτι καινούριο. Κι ο ΠΑΟΚ που έχει να νικήσει από... παλιά, που έφτασε μέχρι τα “λαϊκά δικαστήρια” και κατέληξε στην ένταση μεταξύ όλων, όσων απέμειναν να ασχολούνται και όσων “φρέσκων” και μη βρίσκονται σε νευραλγικά πόστα. Ας παίξουν όλα τα παιδιά την μπαλίτσα τους. Αυτήν που ξέρουν και μππορούν.

Άλλωστε, για όλα τα υπόλοιπα, έρχονται οι ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό. Κάπου πήρε το μάτι μου ένα... non paper περί αυτού.

ΥΓ. Μετά το παιχνίδι, κατά τις 22.00 με όλο το ρεπορτάζ, video και εικόνες θα το “ξεψαχνίσουμε” με τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου σε live stream. Υπόσχομαι να πούμε κυρίως για... μπαλίτσα. Βάλτε μας στο πρόγραμμα

Best of internet