Μονακό - Τρουά 3-1

Gazzetta team
Μονακό - Τρουά 3-1

bet365

Η Μονακό επιβλήθηκε με 3-1 της Τρουά χάρη σε δύο γκολ του Καρίγιο. Το έσωσε στο τέλος η Τουλούζ, στις νίκη στις καθυστερήσεις για την Λοριάν, ανεβαίνει η Μονπελιέ.

Η Μονακό κρατάει τη διαφορά στη 2η θέση, ενώ προσπαθεί όσο μπορεί να καθυστερήσει τη στέψη της Παρί. Οι Μονεγάσκοι επιβλήθηκαν με 3-1 της καταδικασμένης Τρουά και είναι σταθερά στη θέση, που οδηγεί απευθείας στα αστέρια.

Οι παίκτες του Ζαρντίν ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 25’, όταν μετά τη σέντρα του Λεμάρ από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Μαβινγκά, όμως ο Καρίγιο με πανέμορφη κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Η Μονακό βρέθηκε να προηγείται με δύο γκολ πριν το ημίχρονο, όταν με νέα κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ράτζι, ο Καρίγιο έκανε το 2-0 στο 37’ και όλα έδειξαν να τελειώνουν νωρίς.

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και με το ξεκίνημα της επανάληψης έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Νταρμπιόν και τελικά κατάφεραν να αγχώσουν τους Μονεγάσκους στο 79’, όταν μετά από σέντρα του Νιβέ, ο Γκουέγ με πολύ ωραία κεφαλιά ψαράκι έκανε το 2-1. Η Τρουά, όμως, δεν κατάφερε να κόψει βαθμούς από την Μονακό, που δεν πιέστηκε και έφτασε σε τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις, όταν ο 17χρονος Μπαπέ τελείωσε ιδανικά την αντεπίθεση για το τελικό 3-1 με το πρώτο του γκολ στην Ligue 1.

Βροχή τα γκολ
Εκπληκτικό ματς στο «Μουστουάρ», όπου η Λοριάν έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε με 4-3 της Γκινγκάμπ με γκολ του Γκερέιρο στις καθυστερήσεις. Οι ομάδες αποφάσισαν να παίξουν μόνο επίθεση, κάνοντας ρεκόρ τελικών προσπαθειών για φέτος στο πρωτάθλημα και οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα μόλις στο 3’, όταν η μπάλα κατέληξε στον Σαλιμπούρ και εκείνος έκανε το 0-1.

Ακολούθησε ένα απίστευτο κρεσέντο χαμένων ευκαιριών για τους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν και από το πουθενά κόντρα στη ροή βρέθηκαν με 0-2 πίσω στο σκορ, όταν στο 37’ ο Σαλιμπούρ νίκησε ξανά τον Λεκόμτ με ωραίο σουτ! Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν. Βγήκαν ξανά στην επίθεση και στο 39’ μείωσαν σε 1-2 με τον Γουάρις. Με το ξεκίνημα της επανάληψης τα πάντα άλλαξαν, όταν αρχικά στο 48’ ο Ζανό με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-2, για να έρθει ο Γουάρις να ολοκληρώσει την ανατροπή για το 3-2 στο 49’!

Οι παίκτες του Ριπόλ δεν κατέβασαν ταχύτητα, όμως και πάλι η Γκινγκάμπ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Αντεπίθεση στο 59’ και μετά από ασίστ του Μπενεζέ, ο Μπριάν έκανε το 3-3! Ο ρυθμός δεν έπεσε μέχρι το τέλος, το ματς ήταν ανοιχτό, όμως κανένας δεν μπορούσε να πετύχει το χρυσό γκολ. Όλα αυτά μέχρι το 3’ των καθυστερήσεων, όταν ο Γκερέιρο με υπέροχη εκτέλεση φάουλ άφησε άγαλμα τον Λεσλ, για να κάνει το τελικό 4-3!

Διπλό παραμονής η Μονπελιέ
Μεγάλη νίκη για την Μονπελιέ, που έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο μέρος και τελικά έφυγε με νίκη 3-2 από το «Ζαν Μουέν» επί της Ανζέρ. Η φόρμα των δύο ομάδων φάνηκε στο ξεκίνημα, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 μόλις στο 7’. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 2’, όταν μετά από σέντρα του Μπουντεμπούζ, η μπάλα πέρασε από τον Καμαρά και κατέληξε στον Μπεριγκό, που έκανε το 0-1.

Πριν καλά-καλά προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους μονπελιερέ. Δύο πάσες χρειάστηκαν οι παίκτες του Αντζ, για να ανοίξουν την άμυνα της Ανζέρ, με τον Ρουσιγιόν να βγάζει την ασίστ και τον Γιαταμπαρέ να πλασάρει εύστοχα για το 0-2. Το σοκ ήταν μεγάλο για τους παίκτες του Μουλάν και στο 34’ ήρθε και το 0-3 με τον Καμαρά, που τελείωσε τα πάντα.

Οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να το παλέψουν περισσότερο στο δεύτερο μέρος και στο 64’ μείωσαν σε 1-3, όταν μετά το δοκάρι του Κετκεοφομφόνε, ο Μπουκά Μούτου πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν όσο μπορούσαν, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-3 στο 2’ των καθυστερήσεων με τον Καράνοβιτς.

Το… έσωσε, αλλά δεν σώνεται
Η Τουλούζ ισοφάρισε την Γκαζελέκ στις καθυστερήσεις, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να της δώσει ελπίδες παραμονής. Οι οπαδού των βιολέ αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση της ομάδας του, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Ακόμη μία κακή εμφάνιση, που τουλάχιστον σώθηκε στο τέλος με το γκολ του Μπρέιθγουεϊτ, όμως η Τουλούζ συνεχίζει να βαδίζει στο χείλος του γκρεμού.

Το ματς ήταν κλασικό της μάχης της παραμονής, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως τις φάσεις να είναι λίγες. Κανένας δεν ήθελε να ρισκάρει και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο. Η εικόνα δεν ήταν και πολύ διαφορετική στην επανάληψη, μόνο που ήρθε το γκολ για τους Κορσικανούς. Στο 59’ ο Μαγί έκανε το 0-1 και αν ο Σιλά δεν αντίκριζε δεύτερη κίτρινη στο 79’, αφήνοντας την Γκαζελέκ με 10 παίκτες, πιθανότατα τίποτα δε θα άλλαζε. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τέλος και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Μπρέιθγουεϊτ στο 1’ των καθυστερήσεων.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή (19/02)

Μπορντό-Νις 0-0

Σάββατο (20/02)

Παρί-Ρεμς 4-1
(12' Φαν Ντερ Βιλ, 43', 68' Ιμπραΐμοβιτς, 45+1' Καβάνι - 34' Ονιάνγκ)

Ανζέρ-Μονπελιέ 2-3
(64' Μπουκά Μούτου, 90+2' Καράνοβιτς - 2' Μπεριγκό, 7' Γιαταμπαρέ, 34' Καμαρά)

Μονακό-Τρουά 3-1
(25', 37' Καρίγιο, 90+3' Μπαπέ - 79' Γκουέγ)

Λοριάν-Γκινγκάμπ 4-3
(39', 49' Γουάρις, 48' Ζανό, 90+3' Γκερέιρο - 3', 37' Σαλιμπούρ, 59' Μπριάν)

Τουλούζ-Γκαζελέκ Αζαξιό 1-1
(90+1' Μπρέιθγουεϊτ - 59' Μαγί)

Κυριακή (21/02)

Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν (15:00)
Καέν-Ρεν (18:00)
Λιλι-Λυών (22:00)

Τετάρτη (09/03)

Μπαστιά-Ναντ (21:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα