Ηρακλής - ΑΕΚ 1-1

Gazzetta team
Ηρακλής - ΑΕΚ 1-1

bet365

Στη... λίμνη του Καυτανζογλείου η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Πέκχαρτ, ωστόσο ο Ηρακλής πήρε τον βαθμό (1-1) με τον Ζιαμπάρη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το «έγκλημα» του Μπαρόχα!

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο Καυτανζόγλειο Ηρακλής και ΑΕΚ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο... αγωνιστικός χώρος καθώς η έντονη βροχόπτωση που έπεσε στην Θεσσαλονίκη δημιούργησε πολλές μικρές λίμνες κάτι που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Όταν η βροχή σταμάτησε, στο δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε ποδόσφαιρο με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα γκολ. Στο 74' η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Πέκχαρτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ηρακλής ισοφάρισε με τον Ζιαμπάρη, έπειτα από την κακή εκτίμηση του Μπαρόχα.

Χωρίς Λεοζίνιο, αλλά με Μοντέιρο

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν ξεκίνησε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ καθώς την Παρασκευή (19/2) είχε πυρετό και αισθανόταν τον οργανισμό του καταβεβλημένο. Ο Νίκος Παπαδόπουλος προτίμησε να τον αφήσει στον πάγκο βάζοντας στην θέση του τον Ρομάνο. Σε σχηματισμό 4-2-3-1 ο Ηρακλής ξεκίνησε με τον Πέρνις κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης και Σαραμαντάς. Αμυντικά χαφ ήταν οι Καρασαλίδης και Κυριακίδης. Στις πτέρυγες οι Μοντέιρο και Μπουλούτ, στον άξονα ο Ρομάνο και στην κορυφή της επίθεσης ο Βέλλιος.

Πως έπαιξε η ΑΕΚ

Σε σχηματισμό 4-3-3 παρέταξε την ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογιέτ για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπαρόχα, δεξιά ο Μπακάκης και αριστερά ο Ντίντακ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κολοβέτσιος και Άρθο. Στο χώρο του κέντρου οι Σιμόες Μάνταλος και Γιόχανσον. Στις πτέρυγες οι Βάργκας και Μπαρμπόσα και στην κορυφή της επίθεσης ο Πεκχαρτ.

Η δυνατή βροχή που έπεσε στο Καυτανζόγλειο πριν, αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα είχε ως αποτέλεσμα αντί για ποδόσφαιρο, Ηρακλής και ΑΕΚ να παίξουν κάτι μεταξύ ποδοβόλεϊ και πόλο. Το νερό που είχε πέσει στον αγωνιστικό χώρο εμπόδισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Σε διάφορα σημεία είχαν δημιουργηθεί μικρές λίμνες με την μπάλα να κολλάει συνεχώς, ενώ υπήρχε ο κίνδυνος να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Από την στιγμή που στα περισσότερα ελληνικά γήπεδα δεν υπάρχουν τα κατάλληλα αποστραγγιστικά δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Ο Ηρακλής στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε ακριβώς όπως και στην αναμέτρηση της Τούμπας. Έδωσε χώρο στην ΑΕΚ και περίμενε στο μισό γήπεδο για να κλέψει μπάλες. Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας ψηλά την μπάλα προσπάθησαν με στατικές φάσεις να απειλήσουν την εστία του Περνίς. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν πρόβλημα στο κέντρο καθώς η τριάδα της ΑΕΚ (Σιμόες, Μάνταλος και Γιόχανσον) έδειχνε να συνεργάζεται καλύτερα.

Από μια φάση

Οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελάχιστες, για την ακρίβεια Ηρακλής και ΑΕΚ είχαν από μια. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για την φάση μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μπαρμπόσα να βγάζει τον Πεκχαρτ απέναντι από τον Περνίς με τον πρώτο βοηθό να υποδεικνύει οφσάιντ. Στο 6' ο Μοντέιρο με δυνατό συρτό σουτ ανάγκασε τον Μπαρόχα να πείσει στην γωνία του και να διώξει σε κόρνερ. Στο 21′ σουτ του Μπαρμπόσα έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Πέρνις είχε πολλά σώματα μπροστά του αλλά κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά.

Πιο δυνατά ο Ηρακλής

Στο δεύτερο ημίχρονο η βροχή σταμάτησε και αυτό βοήθησε στο να παιχτεί καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα έχοντας δύο πολύ καλές στιγμές. Στο 47' μετά από κόρνερ ο Μπαρτολίνι ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Γιόχανσον και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μπαρόχα. Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε την απόκρουση του αγώνα από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Μετά από σύγχυση στην άμυνα της Ένωσης ο Βέλλιος σούταρε από το ύψος του πέναλτι με τον Μπαρόχα να πέφτει στην γωνία του και με υπερέκταση του κορμιού του έδιωξε σε κόρνερ.

Του χάρισε την κόκκινη κάρτα

Το παιχνίδι λίγο έλειψε να «τιναχθεί» στο αέρα από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Βάργκας πάνω στον Μοντέιρο. Υπήρξε αναστάτωση στον αγωνιστικό χώρο με τον Σπάθα να «χαρίζει», όπως φωνάζουν οι Θεσσαλονικείς, την κόκκινη κάρτα στον μέσο της ΑΕΚ, καθώς αντίκρισε την κίτρινη. Οι δύο προπονητές με την συμπλήρωση 20 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισαν να κάνουν τις πρώτες τους κινήσεις. Ο Πογιέτ έβγαλε τους Βάργκας και Μπαρμπόσα και πέρασε στο παιχνίδι τους Λαμπρόπουλο και Τζεμπούρ αλλάζοντας και το σχήμα σε 3-5-2. Ο Νίκος Παπαδόπουλος από την δική του πλευρά πέρασε στον αγώνα τους Λεοζίνιο και Περόνε στις θέσεις των Μπουλούτ και Ρομάνο. Ο Βραζιλιάνς μέσος πήγε στο πλάι, ενώ ο Περόνε έπαξε πίσω από τον Βέλλιο

Άνοιξε λογαριασμό ο Πέκχαρτ

Η ΑΕΚ που είχε χάσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το παρθενικό γκολ του Πέκχαρτ στην Σούπερ Λίγκ. Στο 74' μετά από κόρνερ του Μάνταλου, ο Άρθο πήρε την πρώτη κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στον Βέλλιο και στη συνέχεια να στρώνεται στον Πέκχαρτ που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η γκάφα του Μπαρόχα και 1-1

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ηρακλής ισοφάρισε με ένα τυχερό γκολ. Στο 79' ο Ζιαμπάρης πεσμένος έπιασε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει αργά προς την εστία της ΑΕΚ. Ο Μπαρόχα κατάφερε να χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια και αυτή να καταλήξει στην εστία του για το 1-1.

MAN OF THE MATCH: Ο Νίκος Ζιαμπάρης με το γκολ που πέτυχε έδωσε στον Ηρακλή τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο 25χρονος αμυντικός δεν είχε και πολύ δουλειά ανασταλτικά, ενώ αρκετές φορές προωθήθηκε στα καρέ της ΑΕΚ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπαρόχα μπορεί να έκανε στο 52' την απόκρουση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Βέλλιου, όμως στο 79' έκανε την χειρότερη επέμβαση. Κατάφερε να χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια σε σουτ που έκανε ο πεσμένος Ζιαμπάρης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αντρέ Σιμόες έκανε πολύ δουλειά στον χώρο του κέντρου. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όταν ο αγωνιστικός χώρος του Καυτανζογλειου θύμιζε πισίνα ο Πορτογάλος είχε καλές εμπνεύσεις, αλλά και πολύ καλή συνεργασία με τοςυ Μάνταλο και Γιόχανσον.

Η ΓΚΑΦΑ: Το σκληρό φάουλ του Ρολάντο Βάργκας πάνω στον Μοντέιρο κόντεψε να τινάξει τον αγώνα στον αέρα. Ο 29χρονος μέσος της ΑΕΚ έπεσε με τα δύο πόδια πάνω στον Πορτογάλο πλάγιο επιθετικό του Ηρακλή με τον Πογιέτ να τον αντικαθιστά καθώς έβλεπε πως ο παίκτης του έχασε την ηρεμία του και κινδύνευε με αποβολή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ηλίας Σπάθας προσπάθησε να είναι δίκαιος στις αποφάσεις του όμως δεν τα κατάφερε. Δεν έδειξε την απευθείας κόκκινη στον Βάργκας όπως ζήτησε ο Ηρακλής, ενώ άφησε κάποια δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δύο ομάδες. Επίσης στο πρώτο ημίχρονο, μολονότι έδειξε ένα λεπτό έξτρα χρόνο, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια μόλις 5 δευτερόλεπτα αφού ξεκίνησε ο χρόνος των καθυστερήσεων. Τέλος ο Σπάθας είχε τετ α τετ με τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος του έκανε παράπονα με το διαιτητή να του λέει «κόουτς βοήθησε με σε παρακαλώ».

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αν κάποια ομάδα αδικείται από το τελικό σκόρερ με βάση τις ευκαιρίες αυτός είναι ο Ηρακλής. Οι Θεσσαλονικείς στο δεύτερο ημίχρονο είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν το τρίποντο της νίκης αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Η ΑΕΚ κατάφερε κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα να πετύχει ένα τυχερό γκολ με τον Πεκχαρτ, όμως ανασταλτικά δεν μπόρεσε να το κρατήσει. Ο Μοντέιρο έδειξε πολύ καλά στοιχεία, όμως χρειάζεται παιχνίδια για να αφομοιώσει το παιχνίδι του Ηρακλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα