Iντερ - Σαμπντόρια 3-1

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Iντερ - Σαμπντόρια 3-1

bet365

Παρουσία των Ζοσέ Μουρίνιο και Ρονάλντο, οι Νερατζούρι νίκησαν με 3-1 την Σαμπντόρια και πλησίασαν στο -1 από την 3η θέση. Για την παραμονή θα παίξουν στη συνέχεια οι Γενοβέζοι.

Το Meazza αποθέωσε τον Πορτογάλο τεχνικό που επέστρεψε για πρώτη φορά μετά το treble του 2010 αλλά όχι και τον Βραζιλιάνο πρώην επιθετικό («Uomo di merda» έγραφε το πανό στην Curva Nord) λόγω της μεταγραφής του στη Μίλαν το 2007... Οπως και να έχει, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι λίγο ενδιαφέρον για αυτό καθώς ήθελε να δει αντίδραση από την ομάδα του μετά την ήττα στη Φλωρεντία και το... ritiro διαρκείας. Αυτό που ήθελε, τελικά, το είδε καθώς οι Νερατζούρι με γκολ των Ντ'Αμπρόζιο-Μιράντα-Ικάρντι νίκησαν με 3-0 την Σαμπντόρια, η οποία παραπαίει (μόλις στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού) και παραμένει χωρίς νίκη επί της Ιντερ στο Μιλάνο από το 3-4 τον Δεκέμβριο του 1996... Τότε που οι Μαντσίνι και Μοντέλα ήταν συμπαίκτες και είχαν σκοράρει κιόλας!

Η Σαμπντόρια ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή φάση στο ματς, με το σουτ του Κουαλιαρέλα που απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς στο 11', απέναντι σε μια Ιντερ που έδειχνε να δυσκολεύεται με το 4-4-2. Οι Μπλουτσερκιάτι απείλησαν και με την κεφαλιά του Ρανόκια, που έφυγε άουτ, μετά την εκτέλεση κόρνερ και δεν έδειχναν να κινδυνεύουν αλλά τελικά... βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο 23' η Ιντερ είχε κόρνερ, ο Μουρίγιο πήρε την κεφαλιά και ο Ντ' Αμπρόζιο στο πίσω δοκάρι πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Serie A ως Νερατζούρο (1-0). Οι Μιλανέζοι δεν κατάφεραν να «χτίσουν» πάνω σε αυτό το γκολ, οι Γενοβέζοι φώναξαν για πέναλτι σε χέρι του Ντ' Αμπρόζιο μετά το σουτ του Κορέα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Οταν βγήκαν για το δεύτερο μέρος, η Σαμπντόρια έγινε απειλητική στο 51', όταν ο Ρανόκια δεν πρόλαβε για λίγο να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Ντοντό και λίγα λεπτά μετά, στο 57', ήρθε το 2-0 για την Ιντερ, πάλι από κόρνερ! Αυτή τη φορά την κεφαλιά την πήρε ο Μέλο και ο Μιράντα από κοντά έγινε σκόρερ και ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο. Η ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα, άλλωστε, είναι κακή και δεν θα μπορούσε να αντιδράσει παρά τις αλλαγές του προπονητή, με τους Νερατζούρι να ανεβάζουν το σκορ στο 73' με τον Ικάρντι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Μουριέλ-Ρανόκια και βγήκε τετ α τετ, πλασάροντας όπως έπρεπε τον Βιβιάνο (3-0). Το μόνο που κατάφερε η Σαμπντόρια ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 92' με ωραίο σουτ του Κουαλιαρέλα που βρήκε και στο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα (3-1).

Ιντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ναγκατόμο, Μιράντα, Μουρίγιο, Ντ' Αμπρόζιο, Μπιαμπιανί (79' Γκνουκουρί), Μέλο, Μπρόζοβιτς (88' Γιόβετιτς), Πέρισιτς, Ικάρντι, Εντερ (63' Λιάγιτς).

Σαμπντόρια (Βιτσέντσο Μοντέλα): Βιβιάνο, Κασάνι, Ρανόκια, Σιλβέστρε, Ιβάν (68' Μουριέλ), Φερνάντο, Σοριάνο, Ντοντό, Αλβαρες (85' Χριστοδουλόπουλος), Κορέα (79' Κρστίσιτς), Κουαλιαρέλα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα