Nα ξαναγίνει η Λεωφόρος «κάστρο»!

Nα ξαναγίνει η Λεωφόρος «κάστρο»!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Nα ξαναγίνει η Λεωφόρος «κάστρο»!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ανάγκη του Παναθηναϊκού να ξανακάνει το γήπεδό του «όπλο» ενόψει του φινάλε της σεζόν.

Από τις 4 Ιανουαρίου και το εμφατικό 4-2 επί του Παναιτωλικού έχει να νικήσει ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο. Ακολούθησαν δύο ισοπαλίες(Πανιώνιος, Ατρόμητος) και δύο ήττες(ΠΑΣ, Ξάνθη), με το «τριφύλλι» να μην σκοράρει σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια, προβληματίζοντας με την απόδοσή του! Την προηγούμενη διετία η ιστορική έδρα ήταν το «κάστρο», ήταν το μεγαλύτερο «όπλο» του Παναθηναϊκού, ήταν το βασικό συστατικό της πορείας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι «πράσινοι» μοιάζουν να έχουν χάσει το αίσθημα της ανωτερότητας στην Λεωφόρο την ώρα που κάνουν συνεχόμενες νίκες στην επαρχία, εκεί όπου παλιότερα πετούσαν με χαρακτηριστική ευκολία σημαντικούς βαθμούς.

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, ώστε να... επιστρέψει στις εντός έδρας νίκες και να αρχίζει να «χτίζει» ψυχολογία νικητή στο γήπεδό του ενόψει του φινάλε της σεζόν και του μίνι πρωταθλήματος των πλέι-οφ. Η χρονιά είναι πέρα για πέρα αποτυχημένη αλλά μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη. Ακολουθούν ντέρμπι και φυσικά τα πλέι-οφ, εκεί όπου το λιγότερο, το μίνιμουμ που έχει να κάνει η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, είναι να κατακτήσει την πρώτη θέση και να βρεθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ψάχνοντας για ακόμη ένα καλοκαίρι την υπέρβαση.

Ο Παναθηναϊκός αν και προέρχεται από έναν αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο, είναι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση από τον ΠΑΟΚ(εξαιτίας του γκρεμίσματος και του νέου χτισίματος στα μέσα της περιόδου), ο οποίος κατάφερε να περάσει στους «4» αλλά το κλίμα στην Τούμπα είναι χειρότερο από ποτέ εξαιτίας της τραγικής εικόνας του «δικεφάλου». Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, έχει την παράδοση των τελευταίων χρόνων και καλείται να δείξει στο γήπεδο την δεδομένο ανωτερότητα του.

Και μιας και μιλάμε για ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Θυμάστε τι έγινε στο ματς του πρώτου γύρου, ε; Τότε που ήμασταν ακόμη στην αρχή της σεζόν και έπρεπε το πρωτάθλημα να... τελειώσει νωρίς-νωρίς. Σε εκείνο το 3-1 της Τούμπας, ο Αρετόπουλος «ντύθηκε» Παπουτσέλης, σφύριξε πέναλτι εκτός περιοχής στο 0-0 και καθόρισε την εικόνα και την έκβαση της αναμέτρησης. Το ξέχασαμε, όμως. «Φτιάξε ομάδα να νικάς και την διαιτησία». Έτσι δεν λένε εκείνοι που δεν μιλούν ποτέ για διαιτητές; Εκείνοι που αποκαλούν τους «σφαγμένους» ως... κλαψιάρηδης; Εκείνοι που στο πρώτο 50-50 ντέρμπι έπαθαν σοκ, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, σε σημείο να βλέπουν άσπρο στην τηλεόραση και να το αποκαλούν μαύρο!

Υ.Γ1: Ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη αποτελεί ένα τραγικό γεγονός, όπως είναι για κάθε νέο άνθρωπο που χάνει την ζωή του στην άσφαλτο. Στην Ελλάδα της οδηγικής αμορφωσιάς(τύποι που πηγαίνουν με 200 όπου να'ναι και όπως να' ναι την ώρα που θεωρείται μαγκιά αν δεν φοράς ζώνη ή κράνος) περισσότεροι ''φεύγουν'' από τροχαία παρά από τον καρκίνο. Μιλάμε για την μεγαλύτερη μάστιγα της χώρας. Τα πήρε όλα και έφυγε ο Παντέλος...

Υ.Γ2: Ο τρόπος που έχουν διαχειριστεί συγκεκριμένα μέσα και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι «αρχικατίνες» εδώ και χρόνια και θιασώτες του «κιτρινισμού» τον θάνατο του τραγουδιστή, είναι για γιαούρτια, να μην πούμε για «κλωτσές». Βαρέλι δίχως πάτο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.