Νέες διώξεις για ύποπτους αγώνες

Gazzetta team
Νέες διώξεις για ύποπτους αγώνες

bet365

Διώξεις για τέσσερις αγώνες που θεωρούνται ύποπτοι για χειραγώγηση, αλλά και στην Παναχαϊκή λόγω έλλειψης εγγυητικής επιστολής, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Στέφανος - Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης.

Πρόκειται για τους αγώνες Κυπέλλου Παναχαϊκή - Λεβαδειακός (1-4 στις 17 Δεκεμβρίου), Πανελευσινιακός - Skoda Ξάνθη (0-5 στις 17 Δεκεμβρίου), Εργοτέλης - Πανιώνιος (1-2 στις 16 Δεκεμβρίου) και για τη Football League, Πανελευσινιακός - ΑΟ Χανιά (3-1 στις 21 Δεκεμβρίου με ανατροπή). Παράλληλα πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε και στον Εργοτέλη, για το το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε την διοργανώτρια άρχη τέσσερις μέρες πριν, για το ότι δεν θα έδινε το παρών στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Στέφανος-Κωνσταντινός Μπαξεβάνης άσκησε διώξεις:

-Σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005, νόμιμα εκπροσωπουμένης, κατ' άρθρ. 35 Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, διότι σύμφωνα με την από 26-1-2016 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανακλήθηκε το από 1-10-2015 πιστοποιητικό περί τήρησης από την εγκαλουμένη των υποχρεώσεων, που προβλέπονται στο άρθρ. 77Α παρ. 3 του Ν. 2725/99, το οποίο είχε χορηγηθεί σε αυτήν για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, λόγω μη συμπληρώσεως από την τελευταία της ολικώς καταπεσούσας εγγυητικής της επιστολής κατ' άρθρ. 78 παρ. 1 εδ. δ΄ του ως άνω νόμου. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Παραρτήματος Α και άρθρ. 34 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων σε συνδ. με τα άρθρ. 77Α παρ. 3 και 78 Ν. 2725/99.

-Σε βάρος της ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΠΑΕ, νόμιμα εκπροσωπουμένης, κατ' άρθρ. 35 Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, διότι στις 6-2-2016 δεν κατήλθε να αγωνιστεί στον ορισθέντα από τη Διοργανώτρια αρχή αγώνα της 18ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ -ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ χωρίς προηγουμένως και δη πριν από τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες, να ειδοποιήσει αιτιολογημένα τη Διοργανώτρια με έγγραφο της. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 4, 17, 21 παρ. 3, 4, 5, 6 και 10 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.

-Σε βάρος των Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Γ.Ε. 2005 και Π.Α.Ε. Α.Π.Ο. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ νομίμως εκπροσωπουμένων, για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.

-Σε βάρος των Π.Α.Ε. ΠΑΝEΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931 και Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ A.O. νομίμως εκπροσωπουμένων, για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.

-Σε βάρος των Π.Α.Ε. ΠΑΝEΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931 και Π.Α.Ε. ΧΑΝΙΑ Α.Ο. νομίμως εκπροσωπουμένων, για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.

-Σε βάρος των Π.Α.Ε ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. και Π.Α.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ. νομίμως εκπροσωπουμένων, για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα